Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > WRC - FORMULA 1 - Alte sporturi cu motor

Reply
 
Thread Tools
Old 27-09-12, 10:08   #1
Paul

Stage 5
 
Paul's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,733
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
[SUBARU]
[4Rally]
Default Hyundai revine, i20 WRC

Pe langa premierele producatorilor auto si conceptele pe care acestia le prezinta cu ocazia Salonului Auto de la Paris, vestile bune vin si pentru iubitorii de motorsport in general si raliuri in particular. Daca cei de la Peugeot ne-au prezentat cu cateva saptamanii inainte detaliile tehnice ale noului Peugeot 208 R5 iata ca marea surpriza este produsa de catre cei de la Hyundai.

Desi zvonurile despre revenirea acestora in Campionatul Mondial de Raliuri s-au intetit in ultimii doi ani, odata cu Salonul Auto de la Paris a fost prezentat si modelul cu care coreeni vor ataca probele speciale, i20 WRC. Masina este construita pe versiunea cu 3 usi a modelului de serie i20 si marcheaza revenirea producatorului in WRC.

Prima incercare a celor de la Hyundai de a se impune in raliuri s-a petrecut la inceputul anilor 2000 cu modelul Accent WRC dezvoltat de preparatorul englez Motor Sport Developments condus de Milton Keynes. Cea mai buna performanta la acea vreme a fost doar un modest loc 5 insa modul de abordare din prezent este complet diferit.

Hyundai a decis sa dezvolte noul i20 WRC in-house si sa nu mai apeleze la ajutorul altei firme de profil. Desi nu au fost prezentate inca detaliile tehnice sau planurile privind programul pe care si l-au facut cu i20 WRC, se pare ca noua masina va fi construita in Germania si s-ar putea sa ia startul la cateva etape din sezonul 2013.

La fel ca si competitorii sai care deja sunt prezenti in WRC, noul Hyundai i20 WRC va fi pus in miscare de un motor 1.6 turbo care va dezvolta aproximati 300 de cai putere iar cutia de viteze va fi una secventiala in sase trepte care va transmite puterea catre cele patru roti motrice.

Paul is offline   Reply With Quote
Old 07-11-13, 23:33   #2
26WRC

Stage 5
 
26WRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,159
Member of:
[Moderators]
[Opel]
[4Rally]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: Hyundai revine, i20 WRC

Thierry Neuville a ajuns la un acord cu Hyundai pentru pentru sezonul 2014.

Potrivit speculaţiilor, belgianul va părăsi M-Sport şi va semna un contract pe trei ani cu constructorul sud-coreean, care va participa de anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul i20 WRC.

Potrivit unor informaţii citate de publicaţia franceză L'Equipe, Hyundai va anunţa oficial marţi dimineaţă semnarea contractului cu Neuville. Vestea a fost deja confirmată indirect de Geoffroy Theunis, managerul pilotului belgian, care a afirmat că sezonul 2014 va fi unul de tranziţie pentru Neuville, aluzie la faptul că Hyundai va avea unicul rol de debutant în competiţia cu Citroen, Volkswagen şi M-Sport.

Între timp, Hyundai a anunţat că în luna octombrie a efectuat 1000 de kilometri de teste pe parcursul a 15 zile cu ajutorul celor trei piloţi de teste pe care îi are, Juno Hanninen, Bryan Bouffier şi Chris Atkinson.

"Am testat i20 WRC pe asfalt şi macadam mai mult de o jumătate de luna cu toţi cei trei piloţi de teste pe care îi avem. Am reuşit să testăm piese noi, am încercat noi soluţii pentru setări şi am făcut mulţi kilometri de probă", a declarat Michel Nandan, şeful echipei Hyundai.

Hyundai said the 25-year-old, currently driving a Ford for the Qatar World Rally Team, has signed a multi-year agreement and will race the new i20 car in all 13 rounds of the championship in 2014.

26WRC is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -