Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Closed Thread
 
Thread Tools
Old 16-11-13, 14:48   #1
26WRC

Stage 5
 
26WRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,159
Member of:
[Moderators]
[Opel]
[4Rally]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Thumbs up ERC/CNR Raliul Sibiului Amanat

Raliul Sibiului 2014 se va desfăşura pe zăpadă în perioada 27 februarie - 1 martie şi va include o probă specială pe Transfăgărăşan, potrivit calendarului Campionatului European de Raliuri pentru anul viitor.

România va fi reprezentată în calendarul Campionatului European de Raliuri (ERC) şi în sezonul 2014 prin intermediul Raliului Sibiului, însă cea de-a doua ediţie se anunţă mult mai spectaculoasă decât cea din acest an.
La cererea promoterului Eurosport Events, organizatorii au fost de acord să mute Raliul Sibiului din luna iulie în februarie pentru a se putea desfăşura pe zăpadă.

Principalul scop este realizarea unui mini-campionat cu trei raliuri pe zăpadă în debutul sezonului de ERC, la finalul căruia va fi acordat şi un trofeu, regulamentul fiind adoptat pentru creşterea interesului piloţilor pentru această competiţie.

"Am avut întotdeauna în plan să creştem numărul de etape programate în lunile de iarnă, pentru că raliurile pe zăpadă şi gheaţă sunt extrem de spectaculoase. Am vrut să găsim o soluţie la probele dure din România şi atunci când organizatorul Raliului Sibiului a acceptat să mute evenimentul în februarie a avut sens să lansăm ERC Winter Challenge şi să încurajăm piloţii să participe. Se vor acorda puncte şi premii separate, iar după etapa de la Sibiu va exista un campion al etapelor de iarnă", a declarat Francois Ribeiro, directorul de dezvoltare Eurosport Events Motorsport.

TRANSFĂGĂRĂŞAN, "CEL MAI SPECTACULOS DRUM DIN LUME"

Transfăgărăşan este cel mai spectaculos drum din lume pentru o probă de raliu, o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d'Huez la ciclism.
Francois Ribeiro
Director Eurosport Events
Punctul de atracţie al Raliului Sibiului 2014 va fi o probă specială care va avea loc pe celebrul drum Transfăgărăşan. De altfel, existenţa acestui traseu spectaculos a fost o altă motivaţie a celor de la Eurosport de a muta raliul în luna februarie pe timp de iarnă.
"Faptul că la Sibiu vom avea o specială pe Transfăgărăşan este fantastic, pentru că eu cred că este cel mai spectaculos drum din lume pentru o probă de raliu, o combinaţie între Pikes Peak şi Alpe d'Huez la ciclism. Da, va fi în ERC în 2014”, a adăugat Ribeiro.

Cu mai puţin de patru luni înainte de eveniment, organizatorii Raliului Sibiului au admis că nu au stabilit încă traseul etapei, singura certitudine fiind prezenţa probei speciale de pe Transfagarasan.

"Încă nu am definitivat programul ediţiei din 2014 a Raliului Sibiului, dar este clar că vom avea o probă specială pe Transfăgărăşan. Pentru noi este extrem de important că Raliul Sibiului a fost inclus în calendarul european şi în cel mai scurt timp vom pune la punct detaliile pentru etapa de la sfârşitul lunii februarie", a precizat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	601039_500055840055219_1653330768_n.jpg
Views:	86
Size:	114.0 KB
ID:	2892314   Click image for larger version

Name:	Valino zap.jpg
Views:	87
Size:	88.4 KB
ID:	2892315   Click image for larger version

Name:	zap atkinson.jpg
Views:	95
Size:	490.7 KB
ID:	2892316  

Click image for larger version

Name:	zap evo.jpg
Views:	83
Size:	619.3 KB
ID:	2892317   Click image for larger version

Name:	zap logan.jpg
Views:	106
Size:	338.3 KB
ID:	2892318   Click image for larger version

Name:	fagaras_29.jpg
Views:	132
Size:	214.0 KB
ID:	2892326  

26WRC is offline  
Old 19-12-13, 11:02   #2
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

Raliul Sibiului riscă să nu puncteze în CNR în sezonul 2014

Raliul Sibiului nu va conta în clasamentele generale din Campionatul Naţional de Raliuri dacă organizatorii nu anunţă traseul competiţiei până în 29 decembrie.

8 etape va avea sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat în această săptămână calendarul final al sezonului 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri.
Programul de opt etape anunţat la sfârşitul lunii noiembrie rămâne neschimbat, însă numeroase raliuri vor avea loc cu câteva săptămâni mai târziu decât planificarea iniţială.

Cel mai mare semn de întrebare planează însă asupra Raliul Sibiului, programat în perioada 27 februarie - 1 martie. Întrucât etapa a fost mutată cu aproximativ patru luni mai devreme decât în mod obişnuit la cererea Campionatului European de Raliuri şi va include un traseu nou cu o probă specială pe Transfăgărăşan, organizatorii nu au avut timp să stabilească traseul exact al evenimentului.

"În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele, Raliul Sibiului se va putea desfăşura, dar etapa nu va puncta pentru CNR." FRAS Comunicat de presa
FRAS a dat însă un ultimatum organizatorilor şi susţine că Raliul Sibiului nu va puncta în sezonul 2014 al CNR dacă traseul nu va fi comunicat oficial până în 29 decembrie.
"Întrucât [...] organizatorul nu a putut preciza noul format pentru Raliul Sibiului şi ţinând cont de timpul foarte scurt rămas la dispoziţia piloţilor şi a echipelor pentru pregătire, se impune precizarea traseului şi a formatului acestui raliu [...] până cel târziu în 29 decembrie 2013. În cazul în care nu sunt îndeplinite cerinţele [...], Raliul Sibiului se va putea desfăşura în continuare cu susţinerea FRAS, dar etapa nu va puncta pentru CNR", precizează FRAS într-un comunicat de presă.

DELECOUR, CONFIRMAT PENTRU SEZONUL 2014

Prezenţa lui Francois Delecour în sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri era incertă, însă FRAS că anunţat că dublul campion naţional va fi unul dintre piloţii prioritari de anul viitor. De aceeaşi recunoaştere se va bucura anul viitor şi David Botka, care a încheiat sezonul 2013 pe locul doi în clasamentul general.

De asemenea, FRAS a confirmat unificarea claselor 5 şi 6, realizarea unui clasament general pentru copiloţi şi înfiinţarea Cupei României de Raliuri, în cadrul căreia vor fi luate în considerare doar rezultatele din etapele de pe asfalt şi din Raliul Bucovinei.

CALENDAR CNR 2014:

Etapa Perioada Suprafata Coeficient
Raliul Sibiului 27-1 martie zapada 1
Raliul Brasovului 21-22 martie asfalt 1.2
Raliul Aradului 09-10 mai macadam 0.8
Raliul Deltei 30-31 mai macadam 1
Raliul Clujului 27-28 iunie asfalt 1
Raliul Bacaului 25-56 iulie macadam/asfalt 1
Raliul Iasului 5-6 septembrie macadam 1
Raliul Harghitei 26-27 septembrie macadam 1
__________________

Powered by
" UN ANONIM CELEBRU "
Daniel_DRV is offline  
Old 08-01-14, 10:00   #3
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

Raliul Sibiului, exclus din calendarul CNR. Organizatorii etapei nu comentează decizia

Raliul Sibiului a fost exclus din calendarul sezonului 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri. Organizatorii nu au comentat decizia şi anunţă că programul raliului pentru etapa din ERC va fi finalizat până la sfârşitul săptămânii.
7 etape va avea sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri dupa excluderea etapei de la Sibiu
Federaţia Romană de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunţat marţi excluderea Raliului Sibiului din calendarul competiţional al Campionatului Naţional de Raliuri.
Forul national îşi justifică decizia prin faptul că organizatorii nu au respectat solicitările făcute la sfârşitul lunii decembrie, printre care se număra şi anunţarea traseului pentru etapă până în 29 decembrie.

"Raliul Sibiului, programat în perioada 27 februarie – 1 martie, nu a fost validat în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri 2014. Această decizie vine ca urmare a faptului că organizatorul nu a îndeplinit niciuna dintre solicitările Consiliului Federal al FRAS pe baza cărora s-a acordat un nou termen pentru Raliul Sibiului. În consecinţă, Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2014 va avea şapte etape şi se va desfăşura conform sistemului n-1", precizează FRAS într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial.

În urma acestei decizii, calendarul CNR pentru 2014 va avea numai şapte etape şi va începe cu Raliul Braşovului programat în perioada 22-23 martie, iar clasamentul va fi stabilit pe baza celor mai bune şase rezultate obţinute de fiecare pilot pe parcursul sezonului.
Contactaţi de Automarket, organizatorii Raliului Sibiului au refuzat să facă orice comentariu cu privire la decizia luată marţi de FRAS. "Nu comentăm decizia în niciun fel", au precizat ei.

Hotărârea forului naţional nu are însă niciun impact asupra prezenţei Raliului Sibiului în calendarul Campionatului European de Raliuri (ERC). De altfel, organizatorii discută în aceste zile cu oficialii ERC programul pe care îl va avea etapa din acest an, care se va desfăşura pe zăpadă cu o probă specială pe Transfăgărăşan.

Un calendar complet al etapei este aşteptat spre finalul acestei săptămâni. "Recunoaşterile pe teren au început astăzi şi vor continua până mâine, iar joi sau vineri vom avea programul complet", au mai precizat organizatorii Raliului Sibiului.

Via FRAS

Last edited by Daniel_DRV; 24-01-14 at 10:39.
Daniel_DRV is offline  
Old 17-01-14, 06:10   #4
frediuncle

Stock
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

La cererea promoterului Eurosport Events, organizatorii au fost de acord să mute Raliul Sibiului din luna iulie în februarie pentru a se putea desfăşura pe zăpadă.
frediuncle is offline  
Old 23-01-14, 19:16   #5
ono41

Stage 5
 
ono41's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,008
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

Am inteles ca s-a anulat, e adevarat?
ono41 is offline  
Old 24-01-14, 10:37   #6
Daniel_DRV
4Tuning International Member


Stage 5
 
Daniel_DRV's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,672
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[4Rally]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

scrie mai sus:

E.R.C. Calendar 2014 :
03 - 05.01 Raliul Janner
31.01 - 02.02 Raliul Liepaja-Ventspils
27.02 - 01.03 Raliul Sibiului
28 - 30.03 Raliul Greciei
17 - 19.04 Raliul Irlandei
15 - 17.05 Raliul Azore
19 - 21.06 Raliul Ypres
17 - 19.07 Raliul Estoniei
29 - 31.08 Raliul Cehiei
19 - 21.09 Raliul Ciprului
23 - 25.10 Raliul Valais
06 - 08.11 Turul Corsicii

C.N.R. Calendat 2014

21 - 22.03 Raliul Brasovului
09 - 10.05 Raliul Aradului
30 - 31.05 Raliul Deltei
27 - 28.06 Raliul Clujului
25 - 26.07 Raliul Bacaului
05 - 06.09 Raliul Iasului
26 - 27.09 Raliul Harghitei
Daniel_DRV is offline  
Old 26-01-14, 10:55   #7
wazzaaa

Stage 2
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 56
Thumbs down Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

Cu o luna inainte, raliul este cu steluta in calendarul FIA :

http://www.fia.com/championship/euro.../2014/calendar

ASN in Romania este ACR ...
wazzaaa is offline  
Old 29-01-14, 12:32   #8
ono41

Stage 5
 
ono41's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,008
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

http://www.prosport.ro/alte-sporturi...tilor-11985819
ono41 is offline  
Old 29-01-14, 17:32   #9
26WRC

Stage 5
 
26WRC's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,159
Member of:
[Moderators]
[Opel]
[4Rally]
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: ERC/CNR Raliul Sibiului 27 februarie - 1 martie 2014 (ZAPADA)

Raliul Sibiului Amanat
SibiuRally Daca pana acum au fost discutii legate despre Raliul Sibiului pentru problemele clubului organizatoric cu federatia, care a luat hotararea de a scoate acest raliu din Campionatul National de Raliuri, acum organizatorii mai primesc o veste proasta.
Raliul Sibiului trebuia sa fie cea de a 3 a etapa din ERC Winter Trophy s-a amanat din motive de securitate pentru piloti, cat si pentru spectatori. Vremea nefavorabila si caderile masive de zapada au dus la aceasta amanare a raliului.
Promotorul ERC, Eurosport Events a aceptat cererea de anulare a raliului ca etapa pe zapada in urma unor analize facute de catre ASN.
Acestia incearca reprogramarea acestei etape in a doua parte a Campionatului European de Raliuri, data propusa de organizator fiind 9-11 octombrie, iar propunerea vine cu un format de 220 km de proba speciala, integral doar pe asfalt si care include probe speciale pe Transfagarasan.
In cazul in care promoterul ERC accepta acest format pe asfalt propus de organizatori, Raliul Sibiului va fi propus si dezbatut in data de 12 martie la sedinta FIA.
26WRC is offline  
- Copyright 2024 4Tuning -