Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply

Thread Tools
Old 04-02-07, 08:05   #1
ono41

Stage 5

ono41's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
Default MIDNIGHTRACERS participa in CNR/VTM

Am stabilit ca in 2007 voi concura in cele doua campionate (CNR/VTM) pt clubul din care si eu fac parte.

Am avut mai multe echipe la alegere dar sfatuindu-ma cu verisorul meu Edu Stan am hotarat ca masina mea de curse sa poarte logo-ul MR deoarece voi sunteti fratii mei si vreau ca acest club sa fie intr-adevar THE BEST!!!

P.S. Acestea fiind spuse va pot spune cu mandrie ca de acum clubul nostru e singurul club amator care participa in cele doua campionate si ca incepand din 2007 (deja a inceput) midnightracers este cel mai tare club din Romania.
Old 04-02-07, 15:19   #2
alyna

Stage 2

alyna's Avatar

Default Re: MIDNIGHTRACERS participa in CNR/VTM

Interviu: Daniel Onoriu – Abonat la locul I
Scris de Horia Totu
Saturday, 03 February 2007

Apărut relativ recent în peisajul rally-istic autohton, Daniel Onoriu este mai mult decât un concurent oarecare. A trecut prin viaţă cu un scop declarat: acela de a face curse. Povestea lui este una cu adevărat emoţionantă. Pasionat de mic de cursele auto şi moto „Ono” a făcut eforturi mari pentru a ajunge unul dintre cei mai rapizi piloţi de Superbike ai României. Atunci când cariera lui era însă în punctul de maxim a suferit un grav accident şi a fost nevoit să renunţe la cursele de „motoare”. Deşi perioada de convalescenţă a fost una lungă şi dificilă, Daniel Onoriu nu s-a lăsat păgubaş. Microbul vitezei îl stăpâneşte mai mult decât oricând, astfel încât a decis să reia legăturile cu un sport pe care îl iubeşte de pe vremea când era copil: raliurile!

Daniel Onoriu este de asemenea posesorul unui impresionant „parc auto”. Pe lângă marea varietate de motociclete, el a avut un Lamborghini Gallardo, cel mai tunat Impreza WRX din ţară şi chiar un impresionant Porsche!

ProRally.ro: De unde provine pasiunea ta pentru curse? Cum a început totul?
Daniel Onoriu: Aveam 12 ani când am început să fac karting la Bucureşti, la Palatul Pionierilor. Pot să spun că atunci am fost cel mai bun copil din capitală! Problema cea mare era că etapele se desfăşurau pe durata unor adevărate „cantonamente” care ţineau două săptămâni. Familia mea nu a fost de acord cu acest stil de viaţă şi nu m-au mai lăsat să continui în acest sport. Am rupt pentru un timp legătura cu lumea kartingului. Asta însă doar până în 1995, atunci când, absolut din întâmplare, am văzut expus într-un magazin un kart. Am înebunit! S-a reaprins în mine dorinţa de a concura şi tata nu a „scăpat” până nu mi l-a cumpărat! Am mers apoi la curse. În prima etapă am ieşit al 6-lea din 12 participanţi, la Târgu Secuiesc. Am fost dezamăgit, dar asta nu a făcut decât să mă ambiţioneze şi mai tare! La următoarea etapă m-am prezentat mai repede cu 5 zile, ca să mă pot antrena. Lucram atât de intens încât seara, când ajungeam acasă, nici nu mă mai dezbrăcam de combinezon! A doua etapă am reuşit să o câştig, după care am început să fac performanţă în karting.

ProRally.ro: În ce mod ai luat legătura cu lumea motocicletelor şi ce „motoare” ai avut?
Daniel Onoriu: La vârsta de 13 ani am primit primul meu scuter. De atunci şi până la 18 ani am mers doar pe două roţi! Din cauză că atunci când am devenit major nu mi-am permis o maşină, mi-am cumpărat o motocicletă.

ProRally.ro: Sunt atât de mari diferenţele de costuri între o motocicletă şi o maşină?
Daniel Onoriu: (zâmbeşte) Da. O motocicletă de top, semipreparată, te costă 20.000 de Euro, plus 6000 de Euro întreţinerea. O maşină echivalentă te costă mult mai mulţi bani!

ProRally.ro: Când şi cum te-ai apucat de curse şi ce „motoare” ai avut?
Daniel Onoriu: În 2003 am luat startul la prima etapă de Superbike din cariera mea. La Caransebeş am obţinut atunci locul 4. Ca motociclete am avut întâi un Suzuki GSX-R K2, apoi un Kawasaki ZX10R „Ninja” şi apoi, în 2005, un Suzuki GSX-R K5.

ProRally.ro: Această din urmă motocicletă a ta e cu adevărat celebră. Cum era preparată?
Daniel Onoriu: Prepararea ei s-a ridicat la costul a încă două motociclete de serie. Motorul are o putere de 174 de cai la roată, faţă de 152 cât avea în mod normal. Motocicleta a fost tunată la LKM, în Germania. Are Powershifter – adică ai posibilitatea de a schimba viteze folosind un buton, fără ambreiaj –, roţi de carbon BST care cântăresc 4 kilograme, faţă de 11 kilograme cât au cele de serie, evacuare completă Akrapovich, bord cu toate funcţiile posibilie, inclusiv telemetrie, amortizoare Ohlins faţă/spate, discuri de frână, etrier cu 6 pistonaşe şi multe altele...

ProRally.ro: Cum ai încheiat cariera în motociclism şi ai trecut la raliuri?
Daniel Onoriu: Mi-am achiziţionat o altă motocicletă, de 600 cmc, pentru antrenament. Din cauză că în ţară nu ai acces la pista de concurs înainte de cursă, am fost chiar de 3 ori în Grecia, pe circuitul de la Seres, la teste. Marea etapă avea loc în 6 mai. Eu pe 26 aprilie am suferit însă un grav accident în trafic. Mergeam pe un drum cu prioritate, dar din lateral mi-a „sărit” în faţă o maşină. Nu am putut evita impactul şi am intrat direct în comă. Am suferit o hemoragie internă, mi-a fost scoasă splina şi am avut o mână fracturată. În momentul impactului aveam pe cap o cască pe care producătorul a testat-o trăgând cu puşca în ea. La acel test casca a suferit doar o zgârietură, însă după accidentul meu avea o gaură mare de tot!

ProRally.ro: Şi totuşi nu ai renunţat la curse...
Daniel Onoriu: Da... după 6 luni mi-am dat seama că nu pot să renunţ! M-am dus la Colina Motors să îmi achiziţionez un Mitsubishi Lancer Evo IX de grupa N. Mi-au spus că ar fi durat 4 sau 5 luni să mi-l facă. În aceste condiţii n-aveam cum să ajung la start. Am decis să achiziţionez Lancer-ul lui Ovidiu Mazilu. Maşina m-a dezamăgit însă. Am mers totuşi cu ea în condiţiile date. Am fost nevoit însă să abandonez. Calculatorul era în bord şi nu era prins bine. A ieşit mufa de la pompa de benzină. Eram atât de supărat încât am zis atunci că mă las de curse! Eram foarte, foarte dezamăgit! Totuşi, după ce şi-au dat seama băieţii din asistenţă care era problema am primit un sfat foarte bun: să mă dau forleighter. Pe una dintre probe am reuşit chiar să îl depăşesc ca timpi pe ‘nea Relu Cladoveanu. Mi-am dat atunci seama că sunt în stare să merg în continuare la curse!

ProRally.ro: După finalul de sezon ai hotărât să continui cu Evo-ul 5
Daniel Onoriu: Da, după ce s-a terminat campionatul m-am dus la domnul Horia Andronic, pe care îl ştiu de pe vremea când eram copil şi mă duceam cu verişorul meu Edu Stan la curse, cu convingerea că îmi va face o super maşină! Pe vremea când îl vedeam la curse pe domnul Horia Andronic îl consideram un fel de Luca di Montezemollo pentru competiţiile din România! Sunt 100% convins că va fi corect cu mine din punct de vedere financiar şi că îmi va prepara super bine maşina! I-am spus din start: „Domnule Horia, aveţi mână liberă! Vă rog să îmi faceţi ce ştiţi dumneavoastră mai bine ca să am şanse la H!”. Sfătuindu-mă cu mai mulţi piloţi am hotărât să fac toată maşina din carbon. Asta, împreună cu geamurile din plexic, ar trebui să reducă greutatea maşinii cu 150-200 de kilograme.

ProRally.ro: Ce putere va avea bolidul tău?
Daniel Onoriu: Domnul Andronic mi-a spus că pentru VTM o să am cam 600 de cai. Şi dacă mi-a spus Domnul Andronic asta, eu am încredere că aşa va fi! La raliu, din cauza restrictorului, voi avea undeva între 400 şi 450 de cai.

Cu siguranţă prezenţa la start a lui Daniel Onoriu în 2007 va anima lupta de la o grupă H şi aşa echilibrată. ProRally.ro vă va ţine la curent cu evoluţia întregului sezon în CRR, invitându-vă să accesaţi secţiunea forum pentru a lua legătura cu editorii noştri, cu fanii acestui sport şi chiar cu piloţii!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	360
Size:	57.5 KB
ID:	210892   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	256
Size:	58.1 KB
ID:	210893   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	329
Size:	93.1 KB
ID:	210894  

Name:	4.jpg
Views:	265
Size:	54.5 KB
ID:	210895   Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	182
Size:	233.7 KB
ID:	210896   Click image for larger version

Name:	DSC01367.jpg
Views:	277
Size:	75.0 KB
ID:	210897  

alyna is offline   Reply With Quote
Old 05-02-07, 00:40   #3
Dari

Stage 5

Dari's Avatar

Member of:
[Opel]
[Honda]

BAFTA !!!
Mult succes si ...intradevar...o initiativa demna de urmat!
Dari is offline   Reply With Quote
Old 09-02-07, 10:50   #4
Lucian

Stage 5

Lucian's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]

Mie imi plac lucrurile corecte si concrete. Sevi Ivan e in Speedline si campion national la debutanti in 2006 alaturi de Dimitris . http://www.speedline-motorsport.ro/bucuresti.htm Deci se poate spuna ca Speedline a avut un reprezentant in CNR inca din 2006 . Multa bafta Ono .... ai intrat intr-o adevarata competitie !

RENAULT Clio RS 197

SMART ROADSTER

AUDI A3 SPORTBACK
Lucian is offline   Reply With Quote
Old 10-02-07, 13:11   #5
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

BV interesant interviu ! se vede ca fara munca nu se ajunge nicaieri cum ai spus si la PROmotor ! Dzeu cu tine
Eugen_TL is offline   Reply With Quote
Old 10-02-07, 20:44   #6
cata4

Stage 4

cata4's Avatar

Member of:
[Dream Squad]

Abia astept sa vad si sa citesc cat mai multe articolo in care sa apara ceva de genu : O NOUA VICTORIE MARCA ONO_41 !
cata4 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-07, 22:21   #7
bmw_fear

Stage 5

bmw_fear's Avatar

ono...team vazut azi la pro TV cu porsche ..bafta in countinuare (scz de off topic)
bmw_fear is offline   Reply With Quote
Old 10-02-07, 23:28   #8
ROSSI 46

Stage 5

ROSSI 46's Avatar

poate cineva sa bage reportajul?... va rog frumos
ROSSI 46 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-07, 22:10   #9
Achim
Dream Squad Member

Stage 5

Achim's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Dream Squad]
[Honda]

uite aici

http://www.protv.ro/stiri/divertisme...u-raliuri.html
Achim is offline   Reply With Quote
Old 24-02-07, 18:12   #10
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]

Si anu trecut am vazut niste masini la hunedoara cand a fost raliu aici..cu sigla MR ..adica Evo-u alb cu ONO mare pe el...si si pe cel negu cred ca l-am vazut.... Multa bafta!!!

F.R.Sonic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-07, 21:36   #11
danezubmw

Stage 5

danezubmw's Avatar

Member of:
[4Rally]

Niste poze de la BV cu masina lui Ono.
Attached Thumbnails

Name:	DSCF0013.JPG
Views:	206
Size:	612.7 KB
ID:	226324   Click image for larger version

Name:	HPIM4686.JPG
Views:	189
Size:	695.3 KB
ID:	226325  
danezubmw is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 18:52   #12
ono41

Stage 5

ono41's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by cata4 View Post
Abia astept sa vad si sa citesc cat mai multe articolo in care sa apara ceva de genu : O NOUA VICTORIE MARCA ONO_41 !
Pana acum au fost 3 din 6.
ono41 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-07, 19:02   #13
micutzu_mrc

Presedinte MR

Stage 5

micutzu_mrc's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Midnight Racers]

si vor continua pe banda rulanta pt ca exista ambitie si multa pregatire