Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply
 
Thread Tools
Old 16-04-10, 16:20   #1
boy_wonder

Stage 5
 
boy_wonder's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 8,889
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
Default Overview: Campionatul National de Raliuri Dunlop 2009

Overview: Campionatul National de Raliuri Dunlop 2009

Dupa un debut in forta, cu un „raliu al zapezii” castigat de proaspatul iesit la rampa Valentin Porcisteanu, Campionatul National de Raliuri Dunlop 2009 a continuat sa demonstreze maturitate din punct de vedere al organizarii, al excelentului efort de echipa dintre Dunlop si Federatia Romana de Automobilism Sportiv, al performantei luptei la varf.

2009, un an dificil pentru organizatori, dar si un an sportiv complet dominat de forta impunatoare a maghiarului Gergo Szabo, a fost si cel mai bun an pentru cel mai bine clasat echipaj romanesc al sezonului 2009 Marco Tempestini – Dorin Pulpea. Cu un parcurs inchegat, Marco Tempestini a reusit sa realizeze puncte si sa se inscrie pe a doua treapta a podiumului la general, fara sa isi adjudece victorii decisive in etapele de campionat. Principalul favorit la titlu, campionul din 2008 Jarkko Miettinen, a avut un debut dificil in 2009, parcurgand sezonul in trena lui Gergo Szabo, in pofida revenirii sale din a doua parte a sezonului.

Pentru cei de la Grupa A, 2009 a fost un sezon echilibrat, cu o lupta la titlu pana in ultima secunda intre doi piloti experimentati – Edwin Keleti si Alex Filip. Macadamul s-a dovedit un adversar foarte dur, ce nu trebuie subestimat, fiindu-i fatal regretatului pilot Lucian Garbacea Sn. si taind aripile pline de avant ale celui mai talentat pilot al sezonului: Lucian Garbacea Jr. Desi s-a desfasurat sub auspiciile mai putin favorabile generate de criza economica, Campionatul National de Raliuri Dunlop 2009 a fost plin de adrenalina, aducand publicului entuziast curse incitante, cu multe rasturnari de situatie.

In 2010, Campionatul National de Raliuri Dunlop va debuta pe 16 aprilie cu traditionalul Raliu al Brasovului si se anunta ca unul din cele mai incitante sezoane competitionale de pana in acest moment, cu o noua cupa monomarca – Citroën Racing Trophy, cu noua Grupa K si cu o etapa eveniment in IRC – Raliul Sibiului 2010.

__________________
boy_wonder is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -