Meci în deplasare- Campionatul de fotbal s-a terminat. Raliurile continua...
- S-au strâns 1181,5 Euro pentru campania: „Race and Help”
- Obiectiv: clasare pe podium la grupa A
„Dinamobilul” a ajuns la Cluj. Pentru o nouă etapă din Campionatul Naţional de Raliuri. Alex Filip şi Bogdan Iancu pot aduna încă 595.5 Euro în contul acţiunii „Race and Help”.
După primul macadam din sezonul 2009, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu vor lua startul într-o nouă etapă pe asfalt. Pentru Alex Filip, debutul în Raliul Clujului a fost unul extrem de spectaculos. „În 2005 am luat startul la volanul unui Citroen Saxo, iar în dreapta mea se afla Adi Temes. Am avut atunci un noroc fantastic şi am reuşit să evit în ultimul moment o ieşire violentă în decor. 2005 a fost însă singurul an cu probleme în Raliul Clujului, pentru că, în rest, am terminat tot timpul pe podium”, îşi aduce aminte Alex Filip.
Raliul Clujului este programat în acest weekend, sâmbătă şi duminică, pe probele speciale din jurul oraşului Cluj Napoca. Startul festiv se va da sâmbătă, la ora 10 dimineaţa, în această zi fiind programate 5 probe speciale. Ziua se va termina cu super speciala din parcarea Cora. Duminică, în ziua a doua, startul se va da la ora 09:01, fiind programate două probe speciale, ultima în parcarea Iulius Mall. „Trebuie să recunosc că nu sunt un fan al super specialelor şi de abia m-am obişnuit cu câte una la fiecare raliu, iar aici sunt două. Chiar dacă eu nu mă simt deloc bine pe o astfel de probă, ele sunt foarte importante pentru public şi mediatizare”, a spus Alex Filip.
Echipajul cu numărul 79 continuă, şi la Raliul Clujului, campania „Race and Help”. La fiecare etapă din Campionatul Naţional de Raliuri sponsorii lui Alex Filip vor dona câte 5 Euro pentru fiecare kilometru de probă specială parcurs în scopuri caritabile. După etapa de la Iaşi, în contul „Race and Help” s-au strâns 1.181,5 Euro, bani care vor ajunge în conturile Fundaţiei Hospice „Casa Speranţei”. Raliul Clujului „Mobil 1” are o lungime totală de 422,5 kilometri, dintre care 119,10 împărţiţi în 7 probe speciale. Astfel, în etapa de la Cluj se pot strânge, în total, 595,5 Euro, bani care vor fi donaţi de Colina Motors, partenerul tehnic al echipajului 79. „Este o iniţiativă laudabilă, pe care ne bucurăm să o susţinem. Maşina este pregătită, iar Colina Motors va fi alături de echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu, fiecare kilometru parcurs de ei reprezentând şi o mână întinsă persoanelor aflate în suferinţă”, a spus Alexandru Pitigoi, Director General Colina Motors.
Alex Filip şi Bogdan Iancu au adunat, în cele două etape la care au luat startul până acum la volanul „Dinamobilului”, 13 puncte şi se află pe locul 6 în clasamentul general, la doar 5 puncte în spatele liderului. „Nu am abandonat niciodată la Cluj şi sper să nu se întâmple nici anul acesta. Maşina este gata de start şi a fost complet revizuită după etapa de la Iaşi de inginerii de la Colina Motors. Obiectivul nostru este să parcurgem cât mai mulţi kilometri pentru a strânge bani în contul „Race and Help” şi să terminăm pe podium”, a adăugat Alex Filip.
„Raliul Clujului este a doua etapă pe asfalt pentru noi în 2009. Recunoaşterile sunt extrem de importante aici pentru că sunt probe lungi şi orice greşeală ne poate costa scump. Va trebui să ne dozăm efortul, să atacăm atunci când se poate şi să rămânem concentraţi la maximum până la final”, a adăugat şi Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.
În 2009, echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu contează pe sprijinul partenerilor: Orange România, Citroën România, Coza Advertising, Cefin, Converse şi Colina Motors.