Go Back   Forum 4Tuning > MOTORSPORT > RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR

Reply
 
Thread Tools
Old 23-03-09, 18:56   #1
Dori
4Rally

Stage 4
 
Dori's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 220
Member of:
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Rally]
Default Comunicat de presă Horaţiu Savu-Ciprian Petcu-Urasi

Iarna nu-i ca vara…

Desfășurat în data de 13-15.03.2009 Raliul Brașovului TESS, prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2009 a reușit sa adune pâna la urmă 50 de echipaje la start.
Din păcate vremea nefavorabilă și-a pus amprenta în mare măsură asupra clasamentelor finale ale competiției.
Echipajul clujean Horațiu SAVU – Ciprian PETCU-URASI a reușit să ia startul în această competiție cu o mașină complet revizuită, dar, cu toate că în intersezon au reușit cooptarea unui nou partener, BAYERN INVESTCOM, bugetul nu a fost aşa de generos încât să le permită abordarea cursei la cel mai înalt nivel..
Horațiu: Sunt extrem de bucuros că am reușit, chiar și în condiții de aşa zisă criză, să ne prezentăm la startul primei etape din sezonul 2009. De fapt, la noi este o oarecare criza de când ne-am apucat de acest sport... Din păcate, zăpada căzută înainte de startul primei zile ne-a obligat să plecăm cu roti de iarna, dar de strada, fapt care ne-a penalizat serios pe primele 2 PS. După aceea, singurul tip de anvelope disponibil a fost Pirelli RE7, care s-au dovedit a fi o alegere nu tocmai inspirată, având parte și de un tete-a-queue pe Râșnov. Anvelopele respective le-am folosit și a 2-a zi, dar doar ultima proba avea să se preteze cât de cât acestui tip. Oricum, în ziua secundă, am reușit sa urcăm 7 poziții în clasament, în pofida unei ordini de start aşa-zis regulamentare aplicate de CCS. Nu pot sa nu remarc originalitatea verificărilor tehnice dinainte și de după cursă, precum și faptul că un regulament particular al unui raliu iți permite utilizarea pneurilor cu cuie, chiar dacă contravine legilor ţării.”
Cipri:Ar fi trebuit să fie primul meu raliu pe asfalt, dar a fost primul raliu pe zăpada Ne-am descurcat OK cu dictarea, chiar dacă am fost puțin surprins de zonele de mare viteza de pe Babarunca. Sper ca la următoarele etape să rezolvăm problemele de aderenţa”.
Echipajul clujean s-a clasat pe locul 13 în cadrul Clasamentului General FIA și pe locul 9 la Grupa N. Mulțumim pe aceasta cale partenerilor noștri: Bayern Investcom, Top Market, RMB InterAuto și Gassner Motorsport.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Ovidiu_Matiu_Raliul_Brasovului _17_.jpg
Views:	569
Size:	78.8 KB
ID:	844497   Click image for larger version

Name:	CNR09Bv13.jpg
Views:	580
Size:	158.3 KB
ID:	844498  
__________________
4tuning4rally
Dori is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -