Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply

Thread Tools
Old 13-07-08, 23:00   #1
maD_angel
FOTO Member

Stage 5

Member of:
[4Rally]
[FOTO]
Default De ce motor ?!

De ce aleg unii masina si nu motor ?!
Dupa parerea mea:
1.Senzatia pe care ti'o ofera
2. pretul achizitonarii unui motor este mai mic
3.consumul mic
4.majoritatea celor pe "2 Roti" sunt mult mai uniti (chiar mai ordonati in trafic)

Sunt nou pe aici ,iar daca acest topic nu este necesar sunt de acord sa fie sters.
maD_angel is offline   Reply With Quote
Old 13-07-08, 23:24   #2
Bogdan_ozzy

Stage 5

Bogdan_ozzy's Avatar

Member of:
[AUDI]
[MERCEDES]
[2 Roti]
Default Re: De ce motor?!

Bravo pentru initiativa . Topicul va ramene pentru ca , contine o intrebare foarte buna .

Eu pot raspunde asa.

1. Senzatia oferita este extrem de frumoasa . Oricare care se da pe un motor ii ramane un "microb" si chiar daca nu a fost motorul acestuita , pe viitor poate are in gand achizitionarea unui motor .
2. Pretul , nu tot timpul este mai scazut . dar compenseaza prin consumul mai scazut.
3. Pot spune ca cei pe 2 roti , se respecta itre ei foarte mult , am intalnit oamnei la semafor care dau manusa jos , si dau "noroc" fara ca macar sa te cunoasca .
5. Transportul se face mult mult mai usor .

Alte raspunsuri ?
Bogdan_ozzy is offline   Reply With Quote
Old 13-07-08, 23:46   #3
maD_angel
FOTO Member

Stage 5

Member of:
[4Rally]
[FOTO]

Sincer imi pare rau ca sectiunea "Motociclete" nu este prea promovata si trebuie facut ceva... Speram ca generatiile care vor aparea sa ramana pe 4tuning.RO si sa facem ca acest forum sa nu fie mai mult dedicat masinilor ci in egala masura.

Cu respect,
maD
Old 21-07-08, 15:16   #4
Tashulina

Stock

Tashulina's Avatar

Quote:
Originally Posted by maD_angel View Post
De ce aleg unii masina si nu motor ?!
Dupa parerea mea:
1.Senzatia pe care ti'o ofera
2. pretul achizitonarii unui motor este mai mic
3.consumul mic
4.majoritatea celor pe "2 Roti" sunt mult mai uniti (chiar mai ordonati in trafic)
Senzatia este de neegalat, intr-adevar. Pentru mine pilotarea unei masini, indiferent de marca, putere sau aspect, nu se va compara cu mersul pe motocicleta. Este altceva, si pana nu incerci, nu ai de unde sa stii.

Pretul nu este neaparat un criteriu. Exista motociclete mai scumpe ca foarte multe masini de lux (MV Agusta costa 120 000 Euro).

Consumul este intr-adevar redus, insa doar la clasa maxim 600 cmc, undeva intre 3 si 8 %, la un motor de 1000 cmc poate sari si la 12%, ca la o masina, depinde foarte mult de cat de sportiv mergi.

Iar in ceea ce priveste partea cu motociclistii care sunt uniti, este doar o problema de mentalitate , de om si de caracterul fiecaruia...nu au cum toti soferii de masina sa se salute la semafoare ...eu una as prefera sa nu ma salute nimeni insa la o adica sa imi sara in ajutor, caci gestul practic conteaza mai mult decat salutul in trafic.

Numai bine!
Tashulina is offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 10:06   #5
ionistr8

Stock

Cred ca majoritatea cei ce nu au motor fie nu au mers niciodata cu un motor le este frica

Last edited by Bogdan_ozzy; 28-07-08 at 11:52.
ionistr8 is offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 13:31   #6
maD_angel
FOTO Member

Stage 5

Member of:
[4Rally]
[FOTO]

Intr'un fel e buna si teama asta... poate ii mai calmeaza pe unii.
Old 13-08-08, 11:36   #7
mirciu
Crazy Drivers Members

Stage 5

mirciu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[2 Roti]

stai putin....sa aleaga motoru ca mijloc de transport permanent sau alternativ ?
pt ca daca esti taticul a 10 copii ,ai 4 credite si sotia este casnica mi e groaza sa ma gandesc ce s ar intapla familiei daca tatal ar pieri intr un accindent de motor pt ca o fosila a trecut de farmacie si a zis sa traga de volan sa se intoarca(fara sa se asigure)

nus daca intelge cineva ce vreau sa spun...
Old 14-08-08, 23:05   #8
maD_angel
FOTO Member

Stage 5

Member of:
[4Rally]
[FOTO]

@mirciu: S'a inteles f bine ce ai vrut sa zici. "e periculos sa circuli pe motor". Acu sa te contrazic. Daca ar fi atat de periculos nu ar mai fi 18.000 de motoare inmatriculate numai in capitala.
Old 14-08-08, 23:28   #9
nxtaz
Old School Cars

Stage 5

nxtaz's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Fiat]
[Old School Cars]
[Echipa de sprijin]

"De ce aleg unii masina si nu motor ?!"
cred ca voiai sa scri invers
Unii aleg motorul pentru senzatie care e incomparabila, altii din pasiune...s-a luat din familie..etc...altii...fente, impresii,

Last edited by Bogdan_ozzy; 15-08-08 at 00:15.
nxtaz is offline   Reply With Quote
Old 15-08-08, 09:35   #10
mirciu
Crazy Drivers Members

Stage 5

mirciu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[2 Roti]

@ mad ange: may nu t contrazic ai perfecta dreptate.....dar eu am vrut sa ti raspund la intrebarea ' dc aleg masina si nu motor ' si cu toate ca exista pasiune, dorinta si o suma frumusica pt un motor unii oameni nu si permit luxu sa moara )))) acum m ai inteles ?
si zic asta pt ca am in familie barbati care si ar dori un motor, sa le treaca vantu prin chelie .....
mirciu is offline   Reply With Quote
Old 15-08-08, 16:54   #11
maD_angel
FOTO Member

Stage 5

Member of:
[4Rally]
[FOTO]

Quote:
Originally Posted by mirciu View Post
@ mad angel:... si cu toate ca exista pasiune, dorinta si o suma frumusica pt un motor unii oameni nu si permit luxu sa moara )))) acum m ai inteles ?
Crezi ca toti care au motor mor?! E adevarat ca rata deceselor este 46% din accidente si asta e numai din vina celorlalti participanti la trafic sau a pilotilor care nu'si poarta echipamentul. Daca ar fi mai multa atentie si mai putine "impresii" ar fi fost altceva.
Old 16-08-08, 13:34   #12
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

1- vezi ca exprimarea este un pic incoerenta
2- pentru ca vreau sa merg pe 2 roti... imi este mai usor in trafic, sunt mai rapid decat altii, ma pot feri putin mai rapid decat ceilalti pe 4 roti, savurez calatoria mai mult asa...
Old 04-11-08, 15:32   #13
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

Pai...pt senzatie,si cam atat
Consumul...asta e doar o scuza,pe care sa o spui parintilor !!
"Uite,mama,consuma doar 4%,mai putin decat o masina,pot sa o folosesc ca sa ma duc la scoala" (asta in cazul celor la liceu/facultate,care isi cumpara jucarii din banii parintilor)
Faptul ca sunt motociclistii uniti...nu intereseaza pe nimeni ! Eu daca imi cumpar motocicleta imi cumpar pt mine,nu ca sa fiu prieten cu diversi indivizi...

Parerea mea...
eMH is offline   Reply With Quote
Old 29-04-10, 02:13   #14
DTH
2 Roti

Stage 5

DTH's Avatar

Member of:
[VW]
[Nissan]
[2 Roti]
[FOTO]
[4Rally]
[4Wheels]
Default Re: De ce motor ?!

La mine este un microb luat din familie , tatăl meu fiind fost motociclist şi mai este şi marea mea pasiune pentru două roţi , īmi plac foarte mult ...singurul lucru care mă dezamăgeşte este indiferenţa celor din trafic , īn rest ...īmi place să-mi fac prieteni noi şi pasionaţi , este frumos să te īntālneşti la un meeting de motoare

PHOTOGRAPHY SITE - http://klawxith.wixsite.com/elite-inc

US/RO
DTH is offline   Reply With Quote
Old 02-05-10, 11:27   #15
Scarto
Old School Cars

Stage 5

Scarto's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[Old School Cars]
[VW]
Default Re: De ce motor ?!

Adrenalina. The only reason Ah si poate si faptul ca te strecori usor prin oras cand ceilalti cu masinile isi ies din minti stand la cozi interminabile.

Consumul nu e un motiv bun .. dupa cum spunea si eMH, e doar o minciunica pe care-o spui necunoscatorilor

- Copyright 2026 4Tuning -