Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > MOTO > Motociclete > Discutii generale moto

Reply

Thread Tools
Old 22-04-09, 17:25   #1
Cigo

Stage 3

Cigo's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[VW]
Default Mototcicletele nu se mai vând ca pe roate! Criza i-a afectat pe cumpărători!

Mototcicletele nu se mai vând ca pe roate! Criza i-a afectat pe cumpărători!

Când te duci la bancă, orice ofiţer de credite te întreabă: pentru ce vrei bani, evident. Mulţi nu se sfiesc şi spun adevărul... ca să-mi cumpăr un motor. Astfel, piaţa moto este blocată de condiţiile impuse clienţilor de către societăţile de leasing şi bănci. Tocmai de aceea este posibil ca vânzările la nivel de piaţă să scadă cu 40-45% în acest an.

"Piaţa merge în jos şi asta se întâmplă în primul rând pentru că finanţările sunt la pământ. Numai cei cu o situaţie financiară foarte bună obţin credite sau leasing. În al doilea rând, motocicleta este văzută ca un produs de lux şi cei care doreau să-şi cumpere una au renunţat la idee după sperietura cu criza financiară", a declarat Radu Toma, director de vânzări la Motodynamics România, importatorul pe plan local al mărcii japoneze Yamaha.

Alin Radu ne asigură că la noi nu este chiar o modă să mergi pe un maxiscuter, fapt pentru care vânzările sunt minime. Piaţa este mult mai bine dezvoltată în ţările vestice.

"Am vândut 4-5 maxiscutere anul trecut. Nu există nici modă şi nici obicei al clienţilor să cumpere maxiscutere. În ceea ce priveşte motocicletele, cel mai ieftin model Suzuki costă 5.500 euro cu TVA inclus, dar lumea nu prea caută modelele entry level. Asta iar este o carenţă de educaţie moto. În cazul anului trecut mult peste 50% au însemnat vânzări de supersport"
, a arătat oficialul Suzuki România.

Tot ce putem să vă urăm este ca, în ciuda crizei, achiziţionarea unui moped este cu mult mai ieftină şi mai eficientă decât achiziţionarea unui autoturism. Aşa că spor la rulat pe 2 roţi!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	motociclist.jpg
Views:	163
Size:	45.8 KB
ID:	887839  
Cigo is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 18:22   #2
lucian1985

Stage 5

lucian1985's Avatar

Default Re: Mototcicletele nu se mai vând ca pe roate! Criza i-a afectat pe cumpărători!

Criza asta
lucian1985 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 19:14   #3
andrey0293

Stage 2

andrey0293's Avatar

Member of:
[2 Roti]
Default Re: Mototcicletele nu se mai vând ca pe roate! Criza i-a afectat pe cumpărători!

eu vad partea buna ................. poate mai scad preturile si asa pot sami iau si eu un motor
andrey0293 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 19:20   #4
brownshark

Stage 5

la ce mizerie e p drumuri , pietris , nisip , gropi , e chiar sinucidere sa vrei sa te dai cu un motor cit d cit mai rasarit , mai puternic.
iar despre civilizatia celor cu 4 roti , sa lasam...
brownshark is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 20:36   #5
best_fan

Stage 4

best_fan's Avatar

Quote:
Originally Posted by lucian1985 View Post
Criza asta
naspa tare .....
best_fan is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 22:00   #6
Cr0c0 F

Stage 5

Cr0c0 F's Avatar

trist...era si cazul ca astia de la banca sa faca pla-sma mare..pe langa faptul ca te jecmanesc pe fata,nu se puteau abtine..
Cr0c0 F is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 23:02   #7
matiz87

Stage 5

matiz87's Avatar

totul e un film made in romania )) ...this is the life
matiz87 is offline   Reply With Quote
Old 22-04-09, 23:05   #8
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Din păcate nu avem maturitatea pieţei formată nici în domeniul ăsta.
Copii noştri vor trăi normal, până atunci... tragem aşa.
aleks is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 00:08   #9
marius3030

Stage 5

marius3030's Avatar

Member of:
[Fiat]
[Opel]
[SKODA]

decat sa-mi iau motor mai bine imi iau o masina la fel ca cea pe care o am
marius3030 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 01:08   #10
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by marius3030 View Post
decat sa-mi iau motor mai bine imi iau o masina la fel ca cea pe care o am
Să zicem că nu te eşti în publicul ţintă, procentul celor care preferă 2 în loc de 4 roţi e mai mic, şi lor li se adresează în mod special articolul.
aleks is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -