pt. altii care le stiu pe toate ...
n-as prea crede in spusele voastre vis a vis de faptul ca Alpine si Pioneer se aud mai bine ca Sony de exemplu.stiu ca Alpine face numai scule pentru auto,dar Pioneer face de toate ca si Sony de altfel,iar Alpine ca si componente interne foloseste tot integrate si filtre de la altii pt. ca ei nu produc de fapt componentele de baza dintr-o scula ci numai le ansambleaza si isi dau poate,un interes mai mare la alegerea acestor componente si de aici cica, calitatea si preturile , cel putin pretinse.
in primul rind informatia continuta de un cd e de forma digitala, ok , bun ,pai din ce vad eu pe piata , sculele de la Alpine si Pioneer au cam toate un convertor D/A pe 1 bit iar scule de la Sony au majoritatea convertor-ul D/A pe 24 biti, ori acesta este de fapt principala componenta si poate cea mai importanta,care transforma informatia digitala in ceea ce auzim noi de fapt. ori in acest caz cum poate fi o scula cu un procesor pe 1 bit mai performanta ca una cu procesorul pe 24 biti , e ilogic .ca sa nu mai zic de ex. despre SONY CDX-F7750 care are cel mai tare convertor existent la ora aceasta pe piata si anume un D/A pe 24 biti de tip Burr Brown , convertor care pus pe alte aparate cu pretentii , ii cresc pretul de cel putin doua ori si mai mult , fata de Sony . in rest finalii sint cam aceiasi cu mici diferente de putere disipata si mai ramin filtrele care pot face o diferenta intre aparate , dar nu cu o prea mare importanta , asa ca mai ginditi-va inainte de a face aprecieri sau poate unii asculta numai un gen de muzica cu cine stie ce "tunete" si vezi domne, daca lor le pare ca suna "cool" , gata Alpine si Pioneer sint "the best".
pai dupa parerea mea sau a altora nu e chiar asa .mentionez ca nici macar nu sint fan Sony , eu am pe masina la ora asta un Kenwood.