Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Care e castigatoarea?
Golf 6 37 57.81%
Megane Coupe 17 26.56%
Pro_cee'd 10 15.63%
Voters: 64. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 19-05-10, 20:03   #1
ion_daniel

Stage 2

Default Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd

Intr-un buget de 13.000-14.000 Euro care credeti ca se incadreaza mai bine raport calitate si pret?
ion_daniel is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 21:32   #2
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]
Default Re: Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd

ar trebui sa mai iei in calcul si costurile post achizitie de intretinere aici as fi si eu interesat sa aflu care este mai rentabil...
adrian78bmw is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 21:43   #3
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Masina pe care as da banii ar fi, fara sa stau pe ganduri, Megane 3 usi. Dar nu cunosc costurile de intretinere la fiecare si nici dotarile si motorizarile cu care vin la banii astia.
Ar prinde bine niste detalii.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 19-05-10, 23:31   #4
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Din punct de vedere pret optiuni Cee'd este clar in avantaj, la fel si garantia reala.

Dar Golf este mai premium, un sasiu mai nou si mai bun, dar in aceeasi bani il iei chel.

Megane-ul Coupe deasemenea este un model nou in comparatie cu Ceed, este si foarte aratos, nu sta rau nici pe optiuni, problema sunt costurile de intretinere.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa vezi garantia reala, inclusiv a trenului de rulare si sa ti se arate ce includ reviziile pana la 100 k de km, ca Renault sunt parsivi si cam la fel si VW.

Sa nu inghiti vrajeala cu "n" ani sau 100 k de km ca aia este o garantie partiala nu totala.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 20-05-10, 16:18   #5
razvyy21

Stage 3

Golful6 e clar peste celelalte 2, problema e ca la 13-14,000 iei un golf destul de chel si cu motorizare minima, pe cand un pro ceed sau mai ales megane le iei mai dotate si mai bine motorizate.

Eu personal as merge pe seat leon, care e cam aceeasi mancare de peste cu golful dpdv tehnic (mai putin interiorul care e clar mai nasol decat la golf) dar e mai ieftina.
razvyy21 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-10, 16:32   #6
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by razvyy21 View Post
Golful6 e clar peste celelalte 2, problema e ca la 13-14,000 iei un golf destul de chel si cu motorizare minima, pe cand un pro ceed sau mai ales megane le iei mai dotate si mai bine motorizate.

Eu personal as merge pe seat leon, care e cam aceeasi mancare de peste cu golful dpdv tehnic (mai putin interiorul care e clar mai nasol decat la golf) dar e mai ieftina.
totusi Leon e pe platforma de G5 o platforma destul de costisitoare si interiorul e si sub Renault si sub Kia iar nivelurile de echipare sunt mai slabe si decat cele de la Octavia ,ESP nu este disponibil la nici un nivel doar la Cupra si FR si la Active doar la 1.8TSI DSG...
MI se pare interesanta motorizarea de 1.2 TSI de 105cp la G6
Old 20-05-10, 21:32   #7
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Golf 6 este foarte tare in clasa, chiar are finisari superioare, o platforma buna, vezi ce optiuni negociezi in bugetul de care dispui ca sigur negociaza.

Si nu uita sa-ti dea oferta semnata si stampilata inclusiv cu specificatia detaliata a garantiei (inclusiv tren de rulare), intervalele de revizii si chiar si costul actual al reviziilor, ca altfel te mint in fata nesimtitii.

O sa se cam fastaceasca sa faca asta dar tine-te scai.
Old 20-05-10, 21:39   #8
ion_daniel

Stage 2

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
Si nu uita sa-ti dea oferta semnata si stampilata inclusiv cu specificatia detaliata a garantiei (inclusiv tren de rulare), intervalele de revizii si chiar si costul actual al reviziilor, ca altfel te mint in fata nesimtitii.

Multumesc mult nu stiam de asta!
ion_daniel is offline   Reply With Quote
Old 20-05-10, 21:47   #9
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Golf 6 este foarte tare in clasa, chiar are finisari superioare, o platforma buna, vezi ce optiuni negociezi in bugetul de care dispui ca sigur negociaza.

nu stiu ce optionale poti sa obtii in plus daca nu exista ceva promotie..un exemplu G6 cumparat in dec 2008 singura optiune gratis:computer de bord..cred ca singurul lucru care a evoluat fata de G5 e confortul
Old 20-05-10, 21:56   #10
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by adrian78bmw View Post
nu stiu ce optionale poti sa obtii in plus daca nu exista ceva promotie..un exemplu G6 cumparat in dec 2008 singura optiune gratis:computer de bord..cred ca singurul lucru care a evoluat fata de G5 e confortul
Tocmai am obtinut 6000 EUR disc. la un BMW 330XD pentru un prieten, care normal nu era afisat nicaieri, toti negociaza, este criza, depinde cat de bine pui problema.

Mai greu negociezi la Modele cu aparitie foarte recenta sau cu comenzi in asteptare, dar mai rar pe criza asta.
Old 20-05-10, 22:02   #11
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

Quote:
Confortul eu zic ca e depinde si de dotariile care le are masina , eu m-am urcat intr-un g6 la reprezentanta cu cam aceleasi dotari cu g5-u meu si sincer , diferenta nu prea este , mai bine ma simt in g5-u meu deoarece ceasurile de bord sunt mai simple , mai frumoase(parerea mea) , butonasle la g6 se afla undeva sus pe usa care e mai incomod si la g5 are fix pe mijloc , nu stiu cum sa iti explic , uitate la interior la amandoua si ai sa vezi , cat despre materiale sunt la fel, sa zicem ca confortul e cam egal , nicidecum nu e mai mare confortul intru-un g6 decat intr-un g5
Old 20-05-10, 22:08   #12
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

Quote:
Tocmai am obtinut 6000 EUR disc. la un BMW 330XD pentru un prieten, care normal nu era afisat nicaieri, toti negociaza, este criza, depinde cat de bine pui problema.

Mai greu negociezi la Modele cu aparitie foarte recenta sau cu comenzi in asteptare, dar mai rar pe criza asta.
da ai dreptate la un model nou nu prea castigi cine stie ce..bine la modelele premium se obtin discounturi mari totusi din +40000 de euro ai de unde lasa..la fosta generatie Eklasse erau reduceri de 25% la modele ramase pe stoc din 2008

Quote:
Originally Posted by JunKer_hP View Post
Confortul eu zic ca e depinde si de dotariile care le are masina , eu m-am urcat intr-un g6 la reprezentanta cu cam aceleasi dotari cu g5-u meu si sincer , diferenta nu prea este , mai bine ma simt in g5-u meu deoarece ceasurile de bord sunt mai simple , mai frumoase(parerea mea) , butonasle la g6 se afla undeva sus pe usa care e mai incomod si la g5 are fix pe mijloc , nu stiu cum sa iti explic , uitate la interior la amandoua si ai sa vezi , cat despre materiale sunt la fel, sa zicem ca confortul e cam egal , nicidecum nu e mai mare confortul intru-un g6 decat intr-un g5
la confort: doar mi s-a parut foarte bine antifonata si confortul suspensiilor...in interior in afara de volanul de pe CC care schimba un pic imaginea in rest nu sunt mari revolutii
Old 20-05-10, 22:11   #13
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

Quote:
da ai dreptate la un model nou nu prea castigi cine stie ce..bine la modelele premium se obtin discounturi mari totusi din +40000 de euro ai de unde lasa..la fosta generatie Eklasse erau reduceri de 25% la modele ramase pe stoc din 2008

la confort: doar mi s-a parut foarte bine antifonata si confortul suspensiilor...in interior in afara de volanul de pe CC care schimba un pic imaginea in rest nu sunt mari revolutii

Ca suspensie iti pot spune ca sunt identice ,care e mai antifonata habar n-am
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 21-05-10, 00:51   #14
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by JunKer_hP View Post
Toate testele din lume confirma ca Golf 6 este mult superior Golfului 5, mi se pare absurd sa le compari, Golf 6 chiar este un maricel upgrade chiar daca au aceeasi platforma, dovada Golf 6 este cam etalonul clasei, Golful 5 in locul lui ar fi departe de acesta clasare.

Chiar si interiorul are materiale mai bune si un design atat exterior cat si interior net superior.
Old 21-05-10, 09:21   #15
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

Quote:
Toate testele din lume confirma ca Golf 6 este mult superior Golfului 5, mi se pare absurd sa le compari, Golf 6 chiar este un maricel upgrade chiar daca au aceeasi platforma, dovada Golf 6 este cam etalonul clasei, Golful 5 in locul lui ar fi departe de acesta clasare.

Chiar si interiorul are materiale mai bune si un design atat exterior cat si interior net superior.
Pe mine ma doare fix undeva de testele lor atata timp cat mie imi place mai mult g5 si ma simt mai bine il el decat in g6(aici nu poate sa-ti zica un test ca g6-le e superior g5-ului atata timp cat tie iti place mai mult g5-ul , e vorba de gusturi).Cat despre materiale ,ele sunt identice ! Cat despre ceasurile de bord ,sunt oribile , cand m-am urcat in g6 , si am vazut ceasurile , m-am simtit ca in seat-ul maicamii care dupa parerea mea e una din cele mai nereusite masini(vorbesc de ultimul model de ibiza)

Last edited by JunKer_hP; 21-05-10 at 09:29.
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -