| VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC |
03-11-05, 00:15
|
|
Stock
|
mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp
 mondeo tdci 116 cp versus passat 1,9tdi 101 cp
|
|
|
03-11-05, 01:11
|
|
 Stage 5
|
hmmm... alegera mea este passat ,detin un passat de aprox 2 ani (1.9 tdi 100 cp ) masina trage super bine ,arata extrem de bine si costurile de intretinere nu sunt mari
de mondeo nu pot spune nimik pentru ca nu sunt in cunostinta de cauza , sa spuna cineva care detine asemenea masina ca sa iti faci parere corecta
|
|
|
03-11-05, 08:04
|
|
Stage 3
Member of: [Midnight Racers]
|
hhmmm..am condus si mondeo si passat.....la motor....un pik e mai bun mondeo...dar nu-i cine stie ce...dak le ai pune cap la cap la 400 m....crd ca ar iesi mondeo cu 1-2 m in fata...  ....passatu arata mai bine la exterior....si in interior..zik yo...
|
|
|
03-11-05, 14:41
|
|
 Stage 5
Member of: [X-Team Racing Club] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
Eu as merge pe Mondeo ca are mai multi CP,totusi 15CP se simt.
|
|
|
03-11-05, 15:50
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
la asemenea masini nu se pune pret prea mare pe performante asa ca nu o sa aleg mondeo pentru ca are 15 cai in plus.
Va asigur eu ca cine ishi ia passat sau mondeo nu si-l cumparat pentru performantele lui uimitoare ci pentru confort , fiabilitate , renume chiar.
Intre cele 2 o sa aleg Passat-ul.
|
03-11-05, 16:02
|
|
 Stage 5
|
ford, vibreaza mai putin si e mai silentios (common rail)
|
|
|
03-11-05, 18:59
|
|
Stage 3
Member of: [Midnight Racers]
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"shadowro\"
la asemenea masini nu se pune pret prea mare pe performante asa ca nu o sa aleg mondeo pentru ca are 15 cai in plus.
Va asigur eu ca cine ishi ia passat sau mondeo nu si-l cumparat pentru performantele lui uimitoare ci pentru confort , fiabilitate , renume chiar.
Intre cele 2 o sa aleg Passat-ul.
|
exact !
|
|
|
04-11-05, 02:24
|
|
Stage 3
Member of: [ALFA ROMEO]
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"teddy\"
ford, vibreaza mai putin si e mai silentios (common rail)
|
Poate e mai silentios cand e motoru oprit...sau in cadere libera.Cat despre vibratii e discutabil insa silentiozitatea transmisiei pe lant se stie ca e clar mai galagioasa decat o transmisie pe curea cum e la passat.
Clar aleg passat....detin unul, am avut si mondeo si pot spune ca passatul e cu un pic in fata mondeoului
|
|
|
04-11-05, 02:33
|
|
 Stage 5
|
fa comparatia te rog. eu am facut-o de nenumarate ori. vw fac cele mai galagioase dieseluri dintre masinile de aceeasi clasa.
in schimb, alte pro/contra:
toti mecanicii mi-au spus ca passat diesel este unul dintre putinele care chiar nu are probleme pe termen lung de la motorina proasta din romania.
consumurile sunt probabil foarte apropriate.
performante destul de apropriate... atat timp cat nu faci parte din categoria copiilor care vor un supersport dintr-o masina pe motorina 
calitate de materiale in interior cam la fel
design interior si exterior... aleg fara discutie mondeo
pret piese... destul de apropriat SI TOTUSI MARE. e jenant ce preturi au aceste doua masini care totusi sunt medii, masini ale poporului. la passat unele piese sunt la fel de scumpe ca la 520d.
|
|
|
04-11-05, 15:39
|
|
|
Seat Driver
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
cu siguranta mondeo...am un prieten cu un tdci care merge super bine si intamplator..a dat`o la passat , skoda , cordoba ( toate diesel )
|
|
|
04-11-05, 19:06
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
mondeo klar  asta e exact masina pe care o ...greu de spus aicea sa zikem o are tata D ( desi e a familiei si probabil o sa o confisc eu peste un an  daca nu o sa imi au altceva, ma rog trecand peste off) shi sunt(em) foarte mutumit(i) de masina....adika merge foarte bine sta foarte bine, comfort foarte bun, si dupa mine aspectul e mult mai atractiv decat la passat.....masina am cumparat-o acum aproape un an si atuncea a trebuit sa facem aceeasi alegere....passat sau mondeo( asta fiind pe piata sh)....am ales mondeo din urmatoarele motive: 1) aspectul 2) pretul mult mai bun( masina noastra este full, are tot ce ar putea avea un mondeo din 2001(inclusiv piele tempomat))un passat cu dotari asemanatoare costa cam cu 2000 eu in + 3) din cate stiu eu motoarele facute de ford sunt mai bune decat cele vw, si de asemenea putin mai sportive 4) deoarece nu le gasesti chiar la toate colturile ca pasaturile(sper sa intelegeti ceea ce vreau sa spun :P 5) mi s-a puuuuuuuuuuus pata pe el
|
|
|
09-11-05, 10:13
|
|
 Stage 5
|
VW Passat are tot taranu si bosorogu .... si in plus de asta.. la demaraj e f puturos.. fie ce o fi
Ford Mondeo... arata mult mai bine.. este mai ieftina este mai puternica si la demaraj
Dacia Logan 1.6MPI
Matiz 0.8l
|
|
|
10-11-05, 09:57
|
|
Stage 3
Member of: [ALFA ROMEO]
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"adi01\"
VW Passat are tot taranu si bosorogu .... si in plus de asta.. la demaraj e f puturos.. fie ce o fi
Ford Mondeo... arata mult mai bine.. este mai ieftina este mai puternica si la demaraj 
|
Alooo....pustiu, de cand ai tu o parere atat de tare ca passatu e lenes atata timp cat nu ai nici macar minim nr de km cu masina.Asteapta intai sa obtii ceea ce se numeste permis de conducere si apoi vino cu replici auzite prin popor \"dom-ne passatu e asa si sa vezi ca nu face si nu drege....\".Mai usor mai copii ca nu e chiar cum ziceti voi.Stati cuminte ca masina germana e tot masina germana.
Apropo, de ce mondeo are o depreciere asa de mare iar passatul chiar si dupa cativa ani se mentine in pret ?La o scurta evaluare se observa ca intre cele 2 masini in cauza, passatul, chir daca este un model considerat vechi, se mentine super bine in bani.Parerea mea este ca acest pret este datorat calitatii superioare de fabricatie a masinii si a mai bunei pastrari in timp.
Cat despre faptul ca grupul VAG produce cele mai zgomotoase masini e cam fortata afirmatia...nu uitati ca distributia pe lant cum are mondeo si opel vectra, in cazul motoarelor diesel, este mult mai galagioasa decat cea pe curea ca la Volkswagen.Reversul este ca distributia pe lant este mult mai rezistenta si nu necesita schimbarea distributiei la 80.000km.
Per total consider ca Passat este o masina care a reusit sa se impuna pe piata nu datorita faptului ca toti cei care poseda una sunt ciobani, tarani sau bosorogi ci datorita calitatilor reale pe care masina le are.
|
|
|
10-11-05, 18:28
|
|
 Stage 5
|
passat se mentine in pret si uneori chiar creste ca e o masina-cheie pentru samsari, visul clasei de mijloc cu slujbe si salarii mediocre.
|
|
|
12-11-05, 22:38
|
|
|
VW Driver
Stage 3
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [VW]
|
eu merg pe mondeo... e mai puternic... e C R fatza de P D lu passat...e mult mai avantajos..
|
|
|
|
|