Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply
 
Thread Tools
Old 05-02-14, 17:41   #1
morpheusP

Stage 3
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 80
Default Climatronic versus Clima manuala (AC)

Vreau sa-mi cumpar o masina si nu stiu ce sa aleg dintre climatronic si ac. Am auzit ca daca climatronicul se defecteaza e "jale " si costul reparatiei e destul de mare.
morpheusP is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 18:27   #2
phaeton
PARTICIPANT CURSE

Stage 5
 
phaeton's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 954
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SKODA]
Default Re: Climatronic versus Clima manuala (AC)

Ia-ti atunci un aspirat fara servo, abs, fara geamuri electrice sau inchidere centralizata.
Macar scapi de unele griji
phaeton is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 18:31   #3
Bong
Suzuki Driver

Stage 5
 
Bong's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 876
Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Climatronic versus Clima manuala (AC)

principial, diferența e de un senzor de temperatură în plus, amplasat în habitaclu, și unitatea de control diferită, de regulă digitală, și modul în care funcționează.
clima automată se folosește nu dând totul blană cum fac 80% dintre țărani „ca să bage repede”, ci selectezi temperatura dorită și apeși pe auto, apoi sistemul bagă tare până ajunge unde trebuie, după care menține temperatura dorită. clima automată nu bagă până nu poate să bage, spre exemplu. dacă motorul nu e destul de cald încât să bage cald, nu o să bage degeaba aer rece în habitaclu să îngheți mai înghețat decât ești deja.

asta cu „când se strică e jale” e din seria „nu se găsesc piese pentru japoneze” și „cele mai bune mașini sunt cele nemțești”.
sunt reminiscențe ale unor „meșteri” de început de anii '90, pentru care orice era diferit de carburator de dacie era mult prea complicat, greu, scump la întreținere, și jale când pică.

desigur că atunci când ai o bucată de tehnologie, fie ea mașină, cu cât e mai complicată cu atât sunt mai multe chestii care pot să se strice. este un principiu normal al vieții.

când iei o mașină, dacă e nouă mai ales, bagă toate dotările posibile pe care ți le permiți, dacă chiar folosești mașina. eu conduc aprox. 2 ore pe zi lejer și mi-am pus toate jucăriile pe care am putut să mi le pun, ca să nu mă plictisesc.

recomand, de asemenea, încălzirea în scaune. este foarte bună iarna.
__________________

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
Bong is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 21:16   #4
john17

Stage 5
 
john17's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,988
Default Re: Climatronic versus Clima manuala (AC)

Climatronicul e net superior ca si confort, nu suporta comparatie! Diferenta e mult mai mare decat un senzor si alte cateva nimicuri. Am condus sute de mii de km cu climatronic, mai putini cu ac, acum detin 2 masini, una are ac si cealalta climatroni. Chiar daca raceste mai tare si mai repede cea cu ac (nu datorita solutiei, adica nu sustin ca raceste ac mai bine/tare),.este f greu de dozat astfel incat sa gasesc confortul dorit, pe cand la cealalta e cam asa cum a zis colegul, setez o temperatura, "auto" si gata!
Si nu e nici asa o chestie care se strica des.

Last edited by john17; 05-02-14 at 21:18.
john17 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 21:18   #5
22VIN
Opel Driver

Stage 5
 
22VIN's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,134
Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Climatronic versus Clima manuala (AC)

Pe sistemul asta, frecvent se strica compresorul ori ala-i acelasi si la clima automata si la clima manuala. Deci nu-ti mai lua deloc masina cu AC daca vrei sa fii sigur ca nu se strica.

Daca-ti place sa te urci in masina, sa selectezi 22C si sa dai pe Auto atunci ia-ti clima. Daca mergi pe principiul low si blana vara / hi si bana iarna nu mai arunca banii pe clima automata ca-i dai doar ca sa ai 2 luminte in plus in bord.

De fapt asta-i motivul pentru care 3 sferturi din romani isi iau clima automata, ca sa aibe un ecran in plus, sa moara vecinu' de la 5. Majoritatea inca n-au invatat inca ce face butonul ala de Auto.

Si inca un lucru: climatizarea automata e buna cand petreci ceva timp in masina. Daca o folosesti sa te duci 5-10 minute de la magazin pana acasa e la fel de buna ca cea manuala. Eu le am pe ambele si o prefer pe cea automata la drum lung sau stat in aglomeratii in Bucuresti, in rest mi-e totuna.

Last edited by 22VIN; 05-02-14 at 21:22.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 05-02-14, 21:24   #6
john17

Stage 5
 
john17's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,988
Default Re: Climatronic versus Clima manuala (AC)

Compresorul e sau nu acelasi, acum se folosesc pe scara larga cele cu "variable displacement" - pe climatizarea automata, normal.
"Auto" e pt fraieri, profesionistii regleaza manual, ca la aparatele foto!
john17 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -