Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 15-09-11, 12:55   #1
C1up3r0

Stage 5

C1up3r0's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]
Cool Supra vs Skyline GT-R

Am incercat sa gasesc un thread despre cele 2 masini pe acest forum dar nu am reusit.

Astept parerile voastre si un motiv foarte bun pentru sustinerea raspunsurilor.

Stock vs stock, tunat vs tunat, circuit, drag, drifting, si curse ilegale pe autostrazi de la 60km/h - 80km/h pana la "maxim" sau cum se zice in america (from a roll).

Masinile:
Toyota Supra TT MK4 (toate)
Nissan Skyline GT-R (toate)

Un Bonus Mic

My Whore
51% , 49% ...don't push it !!!
C1up3r0 is offline   Reply With Quote
Old 15-09-11, 13:06   #2
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Default Re: Supra vs Skyline GT-R

Frumoasa comparatie dar in acelasi timp stupida. Nu au existat si nu exista exemplare in Romania (cum mici exceptii de nebagat in seama), nu exista multe exemplare si nici comparatii si teste europene. Deci comentariile vor fi intr-o NEcunostinta de cauza absoluta si pararile vor fi majoritar subiective.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 15-09-11, 14:13   #3
C1up3r0

Stage 5

C1up3r0's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]

ai dreptate GTR... eu am cunoscut romani care stiu foarte multe despre amandoua masini plus ca este o comparatie foarte cunoscuta in lume iar daca cineva cauta informatii despre o masina sigur gaseste despre amandoua.

am citit si threadul cu "supra vs m6" parca si nu este o comparatie chiar bune plus ca nu este o rivalitate asa mare intre cele doua. sa vedem ce o sa iasa
Old 16-09-11, 11:10   #4
CobraRB
Fiat Driver

Stage 3

CobraRB's Avatar

Member of:
[Fiat]

uite aici un video care cred ca este explicit

comparatia asta...sunt foarte multe de spus,raportandu-ne strict la Supra Mk4 (JZA80) vs Skyline GT-R (BNR32,BCNR33,BNR34),incepand,inevitabil cu motorul,Toyota avand sub capota 2JZ-GTE-ul,iar Nissan-ul avand RB26DETT-ul,care ambele sunt motoare foarte potente,nu degeaba facandu-se atatea swap-uri.
Personal,inclin balanta in favoarea 2JZ-ului,care,fata de RB26,are capacitatea mai mare (3000cmc vs 2600cmc),si care rezista mult mai bine la puteri mari,cu internele stock,dar este si cel mai folosit motor in D1GP,majoritatea masinilor de acolo avand acest motor sub capota,dar exista si alte nenumarate masini care il au sub capota (vezi Nissan-ul S15 al lui Phil Morisson de la Drift Works).Este putin mai usor decat RB26,daca nu ma insel.
Dar sa nu subestimam RB26DETT-ul,care este de asemenea un motor potent,care de asemenea rezista la puteri mari,insa are un cuplu mai mic decat rivalul de la Toyota.
Ambele motoare sunt twin-turbo in varianta stock,dar multi opteaza pt inlocuirea celor 2 turbine cu una singura,mai mare,pt un boost de putere.
De asemenea,exista pe piata nenumarate piese pt aceste 2 motoare,care au depasit varsta de 20 de ani,insa,din pacate,in Romania sunt relativ necunoscute de marea majoritate a populatiei.

Lasand la o parte motoarele,Supra este o masina mai grea decat Skyline,cu exceptia R34-ului,care este putin mai greu (~50kg),iar legat de de design,personal,mie imi place cel mai mult R32-ul,pe care il consider cel mai frumos Skyline.

Din pacate,aceste masini nu prea au patruns pe piata europeana,cu exceptia UK,Skyline-ul nefiind produs niciodata in varianta cu volan pe stanga (cu exceptia GT-R-ului R35,dar acesta oficial nu mai este numit Skyline,deci nu se pune),ele fiind polulare in Japonia,Australia,NZ.

Daca am omis ceva,va rog sa completati,desi discutia ar putea continua pe n pagini.
Old 16-09-11, 13:51   #5
C1up3r0

Stage 5

C1up3r0's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]

si cica nu sunt romani care stiu despre aceste doua masini

am vazut-o cursele, dar fiecare in parte ... pe circuit gt-r-ul este superior din cauza ca e 4wd dar nici supra nu a fost departe... in prima parte cu mine's skyline & amuse supra ... motorul de pe supra era stock iar cel de pe skyline putin modificat, si s-a vazut diferenta plus ca motorul de pe gt-r se tureaza foarte repede si mult, skyline-ul are 10k ture si supra doar 8k ture (standard ma refer) ca sa poate pune un ceas TRD cu 10k ture pentru supra si modificat putin sa se tureze pana la 10k

Last edited by C1up3r0; 16-09-11 at 14:00.
Old 16-09-11, 19:38   #6
CobraRB
Fiat Driver

Stage 3

CobraRB's Avatar

Member of:
[Fiat]

GTR,daca nu am condus masinile respective,asta nu inseamna ca nu stiu nimic despre ele.Eu m-am documentat foarte mult pe speedhunters.com (recomand cu caldura acest blog,chiar ai ceva de invatat de acolo,nu numai despre japoneze,ci despre toate natiile de masini).

C1up3r0,ai dreptate,RB26-le se tureaza mult mai mult fata de 2JZ,chiar ma uitam la un video pe youtube despre Nismo Z-tune,si am ramas uimit cam am vazut turometrul...japonezele astea se tureaza in draci,incepand de la motoarele Honda,Nissan,Toyota (4-AGE),oricum eu le consider cele mai bune masini,pacat ca aici in europa piesele sunt scumpe,fata de NZ sau AUS unde gasesti japoneze la greu,aveti si avantajul ca conduceti pe partea stanga a drumului.
Oricum,pt mine,masina suprema este si va ramane un Skyline R32 GT-R.

Ii invit pe proprietarii de Skyline din Ro si nu numai sa dezvolte subiectul.

Last edited by CobraRB; 16-09-11 at 19:41.
CobraRB is offline   Reply With Quote
Old 17-09-11, 08:53   #7
C1up3r0

Stage 5

C1up3r0's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[Honda]
[Toyota]

la faza cu piese ieftine in nz si australia ai dreptate dar e aproape imposibil sa gasesti parti in nz pentru Supra mk4, placute de frana, discuri, filtru de aer/ulei gasesti la magazine pentru masini dar in rest, ori de la toyota ori din australia sau USA ... iar la toyota te rup aia la bani 8-| ... si nu sunt Supre sau skyline-uri in parcuri de masini ca sa iei o piesa sau ceva, sau daca sunt, nu mai ai ce sa iei de pe el, dar foarte rar, 1 intr-o 100 cam ... in rest, honda, alte nissan-uri, alte toyote, mitzi, subaru ... e plin si partile sunt ieftine.

Plus ca Supra (mk2, mk3 si mk4) in nz e o masina foarte rara, la fel ca si gt-r-ul 34. Dar e plin de skyline-uri gts, rb 20, rb 25 ... r32, 3 modele de r33, 2 de r34 ... rar vezi un skyline gt-r sau o Supra mk4 pe strada, pana in 2009, o singura Supra mk4 am vazut pe strada, dupa 2009 am vazut aproape 90% dintre suprele din oras ))...

pentru mine Skyline-ul gt-r are avantaj pe circuit si la plecare, dar in rest Supra e superioara
Old 17-09-11, 21:38   #8
CobraRB
Fiat Driver

Stage 3

CobraRB's Avatar

Member of:
[Fiat]

Quote:
Originally Posted by C1up3r0 View Post
la faza cu piese ieftine in nz si australia ai dreptate dar e aproape imposibil sa gasesti parti in nz pentru Supra mk4, placute de frana, discuri, filtru de aer/ulei gasesti la magazine pentru masini dar in rest, ori de la toyota ori din australia sau USA ... iar la toyota te rup aia la bani 8-| ... si nu sunt Supre sau skyline-uri in parcuri de masini ca sa iei o piesa sau ceva, sau daca sunt, nu mai ai ce sa iei de pe el, dar foarte rar, 1 intr-o 100 cam ... in rest, honda, alte nissan-uri, alte toyote, mitzi, subaru ... e plin si partile sunt ieftine.

Plus ca Supra (mk2, mk3 si mk4) in nz e o masina foarte rara, la fel ca si gt-r-ul 34. Dar e plin de skyline-uri gts, rb 20, rb 25 ... r32, 3 modele de r33, 2 de r34 ... rar vezi un skyline gt-r sau o Supra mk4 pe strada, pana in 2009, o singura Supra mk4 am vazut pe strada, dupa 2009 am vazut aproape 90% dintre suprele din oras ))...

pentru mine Skyline-ul gt-r are avantaj pe circuit si la plecare, dar in rest Supra e superioara

aici la bani ai dreptate,o masina sport,mai ales cu un motor pe masura,nu e usor de intretinut,ma gandesc la consum+consumabile. legat de skyline-uri,stiu ca sunt multe,gt,gts-t etc,multe cu RB20DE,RB25DET,dar cu RB26DETT mai putine,la fel e si cu supra TT trans. getrag 6+1 manuala,dar chestia asta le da un farmec aparte,cel putin asa cred eu,raritatea,si mai ales la skyline,ca sunt numai RHD. am vazut pe net,sunt multe skyline-uri in tarile arabe,dar convertite LHD,cu borduri de la diferite modele de nissan,si sincer imi parea rau de masinile alea
imi pare rau ca nu posteaza aici si altii,cu pareri pro si contra,am vazut ca sunt cateva supre in ro....

imi pare rau ca romanii nu sunt asa interesati de japoneze...fratilor,exista si alte tipuri de masini in afara de nemtesti.acum nu mi-o luati in mune de rau,si mie imi plac bmwurile,merturrile si audi,dar e bine sa existe diversitate.

Last edited by CobraRB; 17-09-11 at 21:43.
CobraRB is offline   Reply With Quote
Old 17-09-11, 23:30   #9
Supra_Guy
Toyota Driver

Stage 5

Supra_Guy's Avatar

Member of:
[Toyota]

Quote:
Originally Posted by CobraRB View Post
aici la bani ai dreptate,o masina sport,mai ales cu un motor pe masura,nu e usor de intretinut,ma gandesc la consum+consumabile. legat de skyline-uri,stiu ca sunt multe,gt,gts-t etc,multe cu RB20DE,RB25DET,dar cu RB26DETT mai putine,la fel e si cu supra TT trans. getrag 6+1 manuala,dar chestia asta le da un farmec aparte,cel putin asa cred eu,raritatea,si mai ales la skyline,ca sunt numai RHD. am vazut pe net,sunt multe skyline-uri in tarile arabe,dar convertite LHD,cu borduri de la diferite modele de nissan,si sincer imi parea rau de masinile alea
imi pare rau ca nu posteaza aici si altii,cu pareri pro si contra,am vazut ca sunt cateva supre in ro....

imi pare rau ca romanii nu sunt asa interesati de japoneze...fratilor,exista si alte tipuri de masini in afara de nemtesti.acum nu mi-o luati in mune de rau,si mie imi plac bmwurile,merturrile si audi,dar e bine sa existe diversitate.
Nu se posteaza probabil pentru ca este deja o comparatie discutata si re-discutata, mai ales pe forumurile de afara. Este deja un fel de Ferrari vs Lamborghini, WRX STI vs Evo, nu mai exista interes. Este prea generica comparatia.

Ca dovada, Supra vs M3 este un subiect mult mai interesant si a fost indelung discutat pe forum.

Supra MKIV si Nissan Skyline R3X sunt masini rare in orice tara. Este normal ca ele sa fie foarte rare si la noi, satisfactia de a vedea una fiind foarte mare indiferent de partea globului in care te afli. In Romania nu exista inca cultura auto din afara, de aceea se pune accentul mai mult pe marca masinii.

The Stig : My Toyota Supra [Mk IV, 1992-2002, with three-litre, straight-six twin-turbo engine]. It was berserk fast, with hardened suspension and all the bells and whistles. I think in a track test with a Ferrari it would win. It was incredibly quick and it kept my attention the whole time.
Supra_Guy is offline   Reply With Quote
Old 06-10-11, 11:12   #10
makess
Banned

Stage 3

partea cea mai proasta este ca skyline-urile au doar volan pe dreapta.

on: nu am vazut skyline modificat, mai puternic ca o supra. cred ca supra este mai tunabila.
makess is offline   Reply With Quote
Old 06-10-11, 13:20   #11
Supra_Guy
Toyota Driver

Stage 5

Supra_Guy's Avatar

Member of:
[Toyota]

Quote:
Originally Posted by makess View Post
partea cea mai proasta este ca skyline-urile au doar volan pe dreapta.
Si de ce ar fi asta o parte proasta ?

Quote:
Originally Posted by makess View Post
on: nu am vazut skyline modificat, mai puternic ca o supra. cred ca supra este mai tunabila.
Asta pentru ca de la fiecare componenta, pana la masina in sine, Supra este mai bine adaptata cresterilor de putere.
Supra_Guy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -