Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 10-01-11, 13:47   #31
cata.tatuc

Stage 5

cata.tatuc's Avatar

Default Re: VW VS. Honda

La noi in Romānia VW e cea mai buna masina,dupa parerea romanului.
Foarte putini au incercat ceva japonez, iar cine a incercat, ramane pe japoneze
Nu zic ca VW nu e bun, e foarte ok, si la noi in ro e si mai usor de intretinut fata de o Honda

Last edited by aleks; 11-01-11 at 11:09.
cata.tatuc is offline   Reply With Quote
Old 10-01-11, 17:53   #32
Bong
Suzuki Driver

Stage 5

Bong's Avatar

Member of:
[Suzuki]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by 450yfz View Post
cat te-ai documentat in privinta chip-tuningului inainte sa scri asta???
pai destul de mult, intrucat vroiam sa-mi fac si eu, asa ca am cerut feedback-ul unor persoane care au facut chip-tuning (atentie!, fara modificari hardware).

peugeot 206 1.4 hdi: "se simte calumea diferenta". dupa 4000 km a crapat ambreiajul. Acesta este un exemplu concret, iar posesorul masinii este membru al acestui forum.

Masinii mele i se poate face "chiptuning" doar prin scoaterea ecu-ului si trimiterea lui la monstersport pentru reprogramare totala, sau prin instalare de piggyback sau de stand-alone. Castig: MAXIM 8cp. cost: cel mai mic pret mi l-au dat Master Tuner, si e o oferta foarte buna dar fara modificari hardware nu merita.

Mai ales la motoare pe benzina, aspirate, puterea se obtine prin marirea turatiei si cresterea avansului. Masina mea, spre exemplu are limitarea din fabrica la 6700. Arcurile alea de supape nu o sa tina prea mult la 7500 rpm, ca si alte componente.

La turbo (diesel sau benzina): imi zici tu mie ca o turbina stock care poate maxim 1bar (teoretic vorbind, nu dau un exemplu concret), si din fabrica functioneaza la 0.7 din motive de fiabilitate... daca o dai la 1bar si ii rupi gura constant...tine la fel de mult?

Nu zic ca nu ajuta cip-tuning-ul , dar mi se pare o mizerie pentru ca iti scade fiabilitatea considerabil daca calci la fund constant pedala de acceleratie. Acum o sa zica unii...da mah da nu-i dai blana tot timpul. Eh...eu ii dau.

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!

Last edited by Bong; 10-01-11 at 17:57.
Bong is offline   Reply With Quote
Old 10-01-11, 18:21   #33
pharaon

Stage 4

Quote:
Originally Posted by Bong View Post
pai destul de mult, intrucat vroiam sa-mi fac si eu, asa ca am cerut feedback-ul unor persoane care au facut chip-tuning (atentie!, fara modificari hardware).

peugeot 206 1.4 hdi: "se simte calumea diferenta". dupa 4000 km a crapat ambreiajul. Acesta este un exemplu concret, iar posesorul masinii este membru al acestui forum.

Masinii mele i se poate face "chiptuning" doar prin scoaterea ecu-ului si trimiterea lui la monstersport pentru reprogramare totala, sau prin instalare de piggyback sau de stand-alone. Castig: MAXIM 8cp. cost: cel mai mic pret mi l-au dat Master Tuner, si e o oferta foarte buna dar fara modificari hardware nu merita.

Mai ales la motoare pe benzina, aspirate, puterea se obtine prin marirea turatiei si cresterea avansului. Masina mea, spre exemplu are limitarea din fabrica la 6700. Arcurile alea de supape nu o sa tina prea mult la 7500 rpm, ca si alte componente.

La turbo (diesel sau benzina): imi zici tu mie ca o turbina stock care poate maxim 1bar (teoretic vorbind, nu dau un exemplu concret), si din fabrica functioneaza la 0.7 din motive de fiabilitate... daca o dai la 1bar si ii rupi gura constant...tine la fel de mult?

Nu zic ca nu ajuta cip-tuning-ul , dar mi se pare o mizerie pentru ca iti scade fiabilitatea considerabil daca calci la fund constant pedala de acceleratie. Acum o sa zica unii...da mah da nu-i dai blana tot timpul. Eh...eu ii dau.
No Pain, No Gain!
pharaon is offline   Reply With Quote
Old 11-01-11, 14:44   #34
morghen

Stage 5

morghen's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Racing Syndicate]
[PORSCHE]

Quote:
Originally Posted by Bong View Post
Asta cu ciptuning-ul fara modificari mecanice mi se pare cel mai de neam prost investitie. Toti care fac asta zic ca domne...optimizam hardware-ul. Daca hardware-ul este stock, nu il optimizezi, doar il fortezi cand esti cu pedala la fund.

In vs.-ul meu nu era vb de costuri. Sunt perfect constient ca pt un type r turbo facut calumea, scoti foarte multi bani din buzunar. Era vorba pur si simplu... ce i-ar face un type r unui golf 5 daca ar rula la aceeasi presiune, daca type r-ul are asipirat puterea lui golf5 care e turbo, motoarele avand aceeasi capacitate cilindrica.
Mai zicea cineva ca la ce turatie ar ajunge honda. are perfecta dreptate.
acu....fiecare motor dupa posibilitati.

se vorbeste de VW 2.0T cu software tuning vs un civic 2.0T ..dealtfel tot cu software tuning si cu turbina si restul de upgrade-uri necesare....e corect in cazul asta?

ia un vw 2.0T...ia un honda 2.0...pune-i un T in coada...baga in ambele masini aceeasi suma de bani...si vezi daca honda e mai buna sau nu....si in special...la ce e mai buna...la dragracing? la consum? la zgomot? la carat cartofi?
morghen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 16:21   #35
roli

Stage 5

roli's Avatar

Member of:
[Honda]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by morghen View Post
se vorbeste de VW 2.0T cu software tuning vs un civic 2.0T ..dealtfel tot cu software tuning si cu turbina si restul de upgrade-uri necesare....e corect in cazul asta?

ia un vw 2.0T...ia un honda 2.0...pune-i un T in coada...baga in ambele masini aceeasi suma de bani...si vezi daca honda e mai buna sau nu....si in special...la ce e mai buna...la dragracing? la consum? la zgomot? la carat cartofi?
corect daca bagi bani cat a bagat dragos in s3-ul lui probabil vor fi la timpi apropiati

dar uite ce pregatesc astia mai galbui
http://www.acuraworld.com/forums/f41...90hp-v8-61799/
Old 12-01-11, 16:40   #36
Manasel

Stage 5

Manasel's Avatar

plus ca in materie de piese aftermarket ai o gama larga si zic eu disponibila tuturor ,piese care se potrivesc de pe un motor pe altu,de pe o caroserie pe alta.
Old 12-01-11, 16:58   #37
sek00
Renault Driver

Stage 5

sek00's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by cata.tatuc View Post
La noi in Romānia VW e cea mai buna masina,dupa parerea romanului.
Foarte putini au incercat ceva japonez, iar cine a incercat, ramane pe japoneze
Nu zic ca VW nu e bun, e foarte ok, si la noi in ro e si mai usor de intretinut fata de o Honda
total de acord !
sek00 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 18:11   #38
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Honda a anuntat urmatoul motor de pe Type R si nu numai.

Acesta va fii un 1.6 turbo, CP???

Avantaje VW

-LUX
-gama motorizari

Avantaje Honda

-fiabilitate
-design - exterior-interior
-valoare revanzare
GTR is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 18:25   #39
450yfz

Stage 5

450yfz's Avatar

Quote:
Originally Posted by GTR View Post
Honda a anuntat urmatoul motor de pe Type R si nu numai.

Acesta va fii un 1.6 turbo, CP???

Avantaje VW

-LUX
-gama motorizari

Avantaje Honda

-fiabilitate
-design - exterior-interior
-valoare revanzare
amin!
450yfz is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 21:32   #40
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by 450yfz View Post
amin!
????????
GTR is offline   Reply With Quote
Old 12-01-11, 23:45   #41
StreetStyle22

Stage 5

StreetStyle22's Avatar

Member of:
[DACIA]

Honda prepares a new engine for CR-Z. 1,6 liter turbo engine will be an output power of 160 hp, and provides more powerful version with 200 hp...sursa vcar7 punct com..
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-11, 08:44   #42
doru_mwe
Honda Driver

Stage 4

doru_mwe's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by !41! View Post
Numai nervi im-i va face thread-ul asta Pentru fiecare sustinator Honda vor fi 20 de VW fans care sustin contrariul.
VAG vs Honda ca performante? ca lux? ca vanzari? ca spatiu? ca..?
VAG detine marci care fac masini mai luxoase ca Honda in general, care fac masini mai performante, mai scumpe, mai"Turbo " sau mai altfel.
Veti veni ca deobicei cu motoare mai mari turbo sa le comparati cu 1,6 sau 2,0 aspirat.La aceeasi putere cu o masina din grupul VAG ,Honda ii scoate dintii intotdeauna!
Honda va fi intotdeauna mai fabiala si mai rara . Alte lucruri nu gasesc de discutat pe thread-ul asta . E prea vag subiectul.
b16b-185hp stock..........si cu asta vam inchis gura la toti vw-isti stati sa va traduc b16b adik motor de 1595 cm 185 cai putere de fabrica si sa va mai zic ceva e aspirat tata......asa ca...la revedere
Old 13-01-11, 09:24   #43
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by doru_mwe View Post
b16b-185hp stock..........si cu asta vam inchis gura la toti vw-isti stati sa va traduc b16b adik motor de 1595 cm 185 cai putere de fabrica si sa va mai zic ceva e aspirat tata......asa ca...la revedere
Asa e frate, chiar ca le-ai inchis gura !!!
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 13-01-11, 09:35   #44
Predator

Stage 5

Quote:
Originally Posted by doru_mwe View Post
Hayabusa 1.3 197hp, ce zici de asta, pustiule ?
Predator is offline   Reply With Quote
Old 13-01-11, 09:43   #45
doru_mwe
Honda Driver

Stage 4

doru_mwe's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by Predator View Post
Hayabusa 1.3 197hp, ce zici de asta, pustiule ?
ne refeream strict la masini
doru_mwe is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -