Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 12-07-10, 22:32   #16
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]
Default Re: Benzina sau motorina ?

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
1.Pai atunci inseamna ca am presupus corect
Am zis eu ca tu bagi cel mai ieftin ulei din Carrefour si ca nu schimbi filtrul de ulei. Eu sincer si la dacia 1310 schimbam filtrul de ulei la fiecare schimb chiar daca puneam cel mai ieftin din magazin. E clar ca tie nu prea iti pasa de masina aia care probabil cum zicea cineva mai sus e un cazan de 20 de ani din moment ce bagi in ea consumabile ieftine, facute la turci sau cumparate din Vitan. Apropo benzina de cat bagi de obicei?

2.Dar de ce crezi ca prietenul tau cu diesel nu poate face si el acelasi lucru? sa isi ia un ulei care se schimba la 15-20mii desi e mai greu la diesel si isi ia si cel mai ieftin filtru de ulei, filtrul de motorina il tine la maximum recomandat si inca un pic injectoare isi ia 4bucati de la dezmembrari ca sa aiba de unde schimba iar filtru de aer il tine la maxim, il mai da cu jet de aer il mai curata si gata iese aproape la fel de ieftin ca si tine.

3.Eu zic ca nu e acelasi filtru, e adevarat ca la reprezentanta se practica adaosuri grosolane dar clar ca nu are cum sa fie acelasi filtru si la magazinul de cartier care se aprovizioneaza de la turci si la marile magazine de piese auto. De ex. la Autocenter in Iasi am gasit un filtru de aer la 80ROn, la "baietzi" si la micile magazine de piese auto e 30RON, la BRAS era 70RON. Aparent e acelasi filtru dar daca te uiti la detalii vezi ca de fapt unul are plasticul mai gros,elementul filtrant mai dens, codul mai bine imprimat, materialul mai bun celalalt e doar o copie fidela. Am vazut si rezultatul: la 4mii km ala ieftin arata mai rau ca ala original la 10mii
1.Acuma stiu ca ciuda e mare, dar adevaru asta-i......dupa cateva zeci de mii de km cu ulei d-ala cum ziceti voi(de parca ala bun facut special pt rromania practic nu tot un drac e, pt ca e inmultit cu d-ala de bag eu daca chiar nu stiati :P) motorul nu are gaze de carter practic deloc iar consumul in medie e undeva pe la 12% cu mers mai mult in oras si sportiv, uneori chiar de-a latul daca e un pic umed....placerea mea speciala. Daca e sa merg mai mult afara la un mers decent dar putin sustinut consumul e 9% .....la acelas mers un logan de 1.4 sau o tigra de 1.4 ar consuma intr-adevar mai putin, si anume un 6.5-7%. Ps benzina bag de 50 sau 70-80lei si uneori si de 100 ca nu am nevoie de mai multa, pt ca nici nu fac sute de km pe zi.

2.Ce intrebare stupida, doar am vb cu el, are masina de 6000E ticule, e mai aranjata, mai noua, mai dotata....normal ca o trateaza mai cu atentie.

3. Daca ala mai rau dupa cum zici adica mai ieftin presupun arata mai rau la 4000 decat celalalt la 10k atunci inseamna ca e fix invers, pt ca un filtru bun tre sa arate rau cat mai repede, altfel logic ca nu-si face treaba, extrapoland este o sita groasa care retine numai bolovani, iar cel ieftin daca arata mai rau repede, asta pt caretine tot praful, care pe la noi este destul de mult, deci logic sa se colmateze mai repede un filtru care-si face treaba!
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 12-07-10, 22:34   #17
fasso

Stage 5

fasso's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gixer View Post
Sa imi spui tu cine schimba si filtru de ulei la fiecare schimb de ulei(si ulei de 50Ron/litru) la o masina de peste 20 de ani
EU spre exemplu, la o masina de chiar 25 de ani si ulei .... cam pe'acolo ~ 45-50 ron/litru . Omule, intelege ca n-are nicio noima ceea ce zici, daca stii catusi de putin despre mecanica si intretinere auto atunci obligatoriu stii si faptul ca filtrul de ulei se schimba odata cu uleiul, neavand importanta varsta masinii . P.S. mi-a placut aia cu medici "ginecologici"
fasso is offline   Reply With Quote
Old 13-07-10, 01:05   #18
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

gixer, esti naiv , copil .. n-am cuvinte!

Tu compari ce pune prietenul tau in masina lui ( piese noi din reprezentanta ) cu SH-urile de piese care le pui in "masina" ta ! N-are nici un sens!
Nu poti sa compari pretul la piese noi cu cel la piese SH.

Daca faci o comparatie de preturi la piese.. fa-o la piese noi, nu ma intereseaza ca tu pui untdelemn de la bunica.

dolb is offline   Reply With Quote
Old 13-07-10, 10:29   #19
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Quote:
1.Acuma stiu ca ciuda e mare, dar adevaru asta-i......dupa cateva zeci de mii de km cu ulei d-ala cum ziceti voi(de parca ala bun facut special pt rromania practic nu tot un drac e, pt ca e inmultit cu d-ala de bag eu daca chiar nu stiati :P) .
Ciuda?? pe un "cazan"(asa cum se zice acum) de 20 de ani care mai valoreaza 1000-1500E? Si stai linistit ca as prefera oricand un Gti de 25 de ani, care il poti lua si cu 3.000RON si care iti cam sta in fata la viteze de pana in 180 cu toti caii tai putere. Si de unde stii tu cum sta treaba cu uleiul auto? lucrezi in domeniu?

Quote:
3. Daca ala mai rau dupa cum zici adica mai ieftin presupun arata mai rau la 4000 decat celalalt la 10k atunci inseamna ca e fix invers, pt ca un filtru bun tre sa arate rau cat mai repede, altfel logic ca nu-si face treaba, extrapoland este o sita groasa care retine numai bolovani, iar cel ieftin daca arata mai rau repede, asta pt caretine tot praful, care pe la noi este destul de mult, deci logic sa se colmateze mai repede un filtru care-si face treaba!
Teoretic asa ar fi cum spui tu, stiu si eu asta, doar ca ala ieftin "de arata rau" la 4mii era mizerabil tare nu pe elementul filtrant-pazna aia- ci pe carton, pe corpul filtrului mai axact cu pamant efectiv ca pe un cooler, cu gaze, albine si chiar pietricele asta inseamna ca elemtul filtrant nu si-a facut treaba bine daca a trecut prin el asa tare. Al meu la 10mii era imbacsit tare pe panza iar restul era destul de curat, metaforic vorbind curat. Dar sa lasam filtrul de aer, si sa vorbim de telescopul tau cat crezi ca o sa reziste

Last edited by lord_wader; 13-07-10 at 10:32.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 13-07-10, 11:07   #20
bluewmaster

Stage 4

bluewmaster's Avatar

Quote:
Sa imi spui tu cine schimba si filtru de ulei la fiecare schimb de ulei(si ulei de 50Ron/litru) la o masina de peste 20 de ani .....de unde atata metrosexualitate, am crezut ca motociclistii care daca au o zgarietura pe motor nu se mai dau pana nu o repara sunt maxim, da vad ca nici voi nu sunteti departe
Cat despre frane, daca stii conduce si fara ele te poti descurca in orice situatie sa opresti la timp.....totul e sa mergi legal ce-i drept dpdv al vitezei, ceea ce tot la fel de adevarat e ca nici unul din noi nu o facem, asa ca, la directie si frane chiar nu e de joaca. Totusi asa vb de piese second de parca sunteti medici ginecologici si habar nu aveti de mecanica.....daca vreti sa stiti o piesa second chiar mai ruginie la suprafata de multe ori e mai buna decat chinezaria sau turcismul nou din magazin!
tu sigur ai 27 de ani?
bluewmaster is offline   Reply With Quote
Old 13-07-10, 11:22   #21
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Sa imi spui tu cine schimba si filtru de ulei la fiecare schimb de ulei(si ulei de 50Ron/litru) la o masina de peste 20 de ani .....de unde atata metrosexualitate, am crezut ca motociclistii care daca au o zgarietura pe motor nu se mai dau pana nu o repara sunt maxim, da vad ca nici voi nu sunteti departe
Iti arat om cu masina din '81 care face revizii cu consumabile din cele mai scumpe.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 13-07-10, 12:34   #22
B-99-SAA
Daewoo Driver

Stage 5

B-99-SAA's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
Iti arat om cu masina din '81 care face revizii cu consumabile din cele mai scumpe.
Lasa ma sa faca el revizia cu d-alea ieftine doar pt ca are masina 15-20 ani. D-aia vezi pe strada tot felu de masini "vechi" care iti dau clasa la cum arata de ingrijite si cand deschizi capota straluceste si merge perfect, ca a avut cine sa aibe grija de ea. Nu toti pamfletii care au masina doar ca sa se afle in treaba. Vrei sa aibe masina grija de tine? Ai si tu grija de ea... nu zice nimeni sa nu pui o aripa sh (de exemplu) sau ceva care nu e neaparat nou, dar daca e un obicei in special la partea de mecanica, o sa umbli mai mult pe la dezmembrari decat cu masina. Faceti voi in continuare asa, cu filtre de caca si cu ulei de Floriol, si 2-3 piese sh ca nu strica un injector muci, dupa care pui frana cand apuci, ca doar te descurci si fara frane (cum zicea cineva pe aici) si o sa jungi sa umbli cu metrou de nevoie. Asta valabil si la benzina si la diesel. Cer scuze daca am fost off-topic.

Now: '01 VW Golf variant -> no topic
B-99-SAA is offline   Reply With Quote
Old 15-07-10, 09:57   #23
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by dolb View Post
gixer, esti naiv , copil .. n-am cuvinte!

Tu compari ce pune prietenul tau in masina lui ( piese noi din reprezentanta ) cu SH-urile de piese care le pui in "masina" ta ! N-are nici un sens!
Nu poti sa compari pretul la piese noi cu cel la piese SH.

Daca faci o comparatie de preturi la piese.. fa-o la piese noi, nu ma intereseaza ca tu pui untdelemn de la bunica.
Vb numai prostii, si traiesti intr-o lume ireala.....am mai spus mai sus cine crezi ca pune piese noi si mai ales din reprezentanta la o masina de 10 ani daramite la una de 20? Se vede ca nu ai fost in viata ta la o reprezentanta sa ceri filtru de ulei pt o masina de 20 de ani.....stii cat tre sa astepti pt el macar asa ca idee??!!! Si stii cat costa??!!! Iti raspund eu: Astepti minim o saptamana si costa poate mai mult decat la un model nou!
Old 15-07-10, 11:00   #24
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Vb numai prostii, si traiesti intr-o lume ireala.....am mai spus mai sus cine crezi ca pune piese noi si mai ales din reprezentanta la o masina de 10 ani daramite la una de 20? Se vede ca nu ai fost in viata ta la o reprezentanta sa ceri filtru de ulei pt o masina de 20 de ani.....stii cat tre sa astepti pt el macar asa ca idee??!!! Si stii cat costa??!!! Iti raspund eu: Astepti minim o saptamana si costa poate mai mult decat la un model nou!
eu nu am zis nimic de reprezentanta ! Cel care vorbeste prostii esti tu amice.
Daca te duci la un magazin de piese auto si dai comanda de toate piesele de care ai nevoie la o revizie, o sa astepti maxim o zi.
Tu preferi sa pui piese SH inloc de piese noi din magazin? Saraca masina.
Sunt curios cand o sa ai copii, ce o sa faci ? O sa le dai mancare din tomberoane pt ca nu vrei sa stai la coada pentru o paine si un salam ?
dolb is offline   Reply With Quote
Old 16-07-10, 22:54   #25
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Daca te duci la un magazin de piese auto si dai comanda de toate piesele de care ai nevoie la o revizie, o sa astepti maxim o zi.
Sunt curios cand o sa ai copii, ce o sa faci ? O sa le dai mancare din tomberoane pt ca nu vrei sa stai la coada pentru o paine si un salam ?
Aberezi, revino cu picioarele pe pamant(ori esti doar un mare ipocrit)....eu nu imi permiteam si masina si 2 motociclete si gaz pt ele daca nu ar cumpara TOATA lumea piese second.....aici ma refer la piese gen telescoape, brate, nu consumabile gen filtre si bujii! ....asa vb de piesele din magazin, de parca le face insusi dumnezeu, fara sa ai habar ca 90% sunt made in RPC, adica China si restul Turcia sau Taiwan

Last edited by Gixer; 16-07-10 at 22:56.
Old 16-07-10, 23:05   #26
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
Iar o dam in diverse pe aici si nu e bine Eu am dat un exemplu de masina pe care as prefera-o in locul unui BMW de 20de ani. Totusi tu chiar crezi ca masina ta care a avut parte de tratamente speciale(forja, ulei de masline-pardon din Carrefour la superoferta, piese Sh, revizii....la 2x termenul nmormal, tu ai spus asta nu eu) chiar crezi ca mai are caii putere din talon. Uzura nu o pui la socoteala? plus greutatea considerabila o transforma cu siguranta intr-o masina mai slaba la demaraj decat una micutza, un Golf Gti sa zicem la care cu 250-300E maxim iti aduci motor in stare buna.
Uite un exemplu mai jos... si pe asta l-ai lasa cu 50m in urma, nu?
Tu chiar vrei sa mori ?!....pe bune, fara gluma, azinoapte am condus dupa ce nu am mai condus demult o alta masina asa mai mult si mai sportiv un Golf 1.9 tdi de 90 cai din 2000, si in aceeasi curba pe care cu BMW-ul o luam lejer cu 80, la 60 scartaiau rotile de numa si se tot ducea de-a latu, noroc ca eram aproape singur pe drum si nu am deranjat pe nimeni, redresand-o aproape de bordura......m-a speriat nu gluma!
Poa sa aiba cati cai vrei pe gti-u si sa ma lase cu 100m in urma la 400m dar pe curbe e varza golfu pe langa BMW-ul meu si per total as castiga lejer un traseu virajat de 20km de asfalt.
Old 17-07-10, 21:59   #27
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Revin cu o completare asupra "binecuvantatelor" (sau mai bine zis mantuite) piese noi cica "orijinale" care sunt doar cu 10-20% mai scumpe decat cele in stare f buna din dezmembrari, si anume exemplu concret: azi a venit un client care a zis ca sa dea pe un tampon de motor 100ron si pe un telescop spate de 318 E36 tot atata, mai bine a dat pe unele noi "doar" 240ron in urma cu 3 luni, si ghici ce, a cumparat pana la urma de la noi din nou acuma pt ca deja telescopul a inceput sa bata si tamponul s-a rupt in urma cu o luna(chestie pe care am aflat-o din alta parte ca el a zis ca numai ieri s-a rupt, dar defapt a mers asa pt ca nu pre a avut bani pana acuma), pe cand tampon second de la noi care a tinut cel mai putin la benzinar de 1.8 a fost unul montat putin torsionat si chiar si asa a tinut aproape un an, iar telescop de E36(foarte sensibila la suspensiile originale pt drumurile de la noi)care a mers pe gropi ca nebunul a tinut totusi 6 luni
Deci sa stiti ca si chinezii de pe vapor au invatat sa scrie "Original" pe piesa sau chiar "Made in Germany"

In concluzie o chestie ciudata am observat la masini si soferi: sunt unii cu masini mai noi, intretinute, care merg numai regulamentar si la consum, si la care tot timpus le sunt stricate culmea chiar piesele pe care incearca sa le protejeze.....pe cand altii printre care si eu merg numai blana chiar si peste limitatoarele de viteza(oricum e mare prostie sa franezi pe ele ca e mai rau pt suspensii decat sa mergi cu 50 peste una), nu le pun piese sclipitoare, ci mai ruginii, din dezmembrari, dar originale garantat, consumabile cam cand imi aduc aminte, chiar mai leg si cu sarma cand nu am ce face si uit sa schimb colieru romanesc cu prinderea originala de multe ori, si practic nu are nici un bai masina, functionand in parametrii! ....pana la urma diferenta o face bucsa dintre scaun si volan

Ca sa fiu totusi ontopic, mai ales ca nu am precizat asta: am avut golf1 1.6d care lua 8% in medie si 10 in oras si pe dealuri, si acuma am BMW 525i care ia cam 10% in medie, umbalnd intr-adevar 2/3 din km inafara......clar prefer BMW-ul!

Last edited by Gixer; 17-07-10 at 22:05.
Old 17-07-10, 22:09   #28
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Chiar daca traim in Romania, se ofera garantie la produsele noi.
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 17-07-10, 23:04   #29
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by xxdadixx View Post
Chiar daca traim in Romania, se ofera garantie la produsele noi.
Si tu ai pretentii sa stie el asta ))
GTR is offline   Reply With Quote
Old 18-07-10, 08:35   #30
Dennis_TL

Stage 5

Gixer eu de obicei doar citesc , nu sunt avid dupa posturi. Dar acum chiar nu ma pot abtine...
Jetta mk2, fabricatie 1990, motor 1.6D , trepte 5+1, consum 4,2-5% indiferent de deal-vale-iarna-vara . Masina a fost a tatalui meu , km la bord ~220.000, a mai avut una la fel dar din 1986 tot asa consuma si cealalta.
Imi plac absolut toate BMW-urile intretinute, aranjate , puse la punct. Dar in acelasi timp detest genul de om care isi bate joc de masina lui, pune piese din dezmembrari , merge cu gaz lampant si se mandreste de consumul lui .

Si te anunt ca exista piese 100% originale , calitate OEM , daca te duci la Bavaria poti cere niste repere,preturi, samd. La fel te poti documenta si iti poti cumpara orice ai nevoie aftermarket de la stergatoare,ulei, telescoape, arcuri, pompa de apa, kit de distributie , parbriz, oglinzi etc etc de la X producatori daca te duci la meteor,autonet etc .

bmw ul tau 525i , are consum mai mic decat 520i nu ti se pare hilar ?

- Copyright 2026 4Tuning -