Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Reply

Thread Tools
Old 06-07-10, 23:19   #1
ionut daniel

Stage 5

Default Break vs berlina

Pentru ca am vazut o mica reticenta in cumpararea masinilor break am facut topicul asta pentru a arata neajunsurile .
Am avut ambele versiuni de caroserie si voi incerca sa postez cateva pareri.
-Avantaje berlina- mai putin zgomot la rulare din cauza plafonului mai scurt, consum mai mic (aproape insesizabil) muzica originala cu boxele pe planseul de langa bancheta se aude mai bine, formand in compartimentul portbabajului cutie de rezonanta climatizarea cu un efect mai rapid din cauza dimensiunilor reduse la interior.
-Dezavantaje berlina: Portbagajul inadecvat atat ca volum cat si capacitatea de incarcare prin usa acestuia, mai putin accesibil spatiul pentru plecari de lunga distanta(concedii), spatiu mai mic pentru o eventuala butelie GPL sau subw., iar in cazul acestuia o mai mica eficienta, basul fiind tinut in portbagaj.
_ Avantaje break in primul rand toate dezavantajele berlinei aici sunt avantaje, iar in plus cred ca e de mentionat si faptul ca mi se pare si mai stabila si mai sigura, unele berline fiind sub dotarile de siguranta ale break-ului, cum ar fi amortizoare mai tari, discuri de frana spate, numar de airbag-uri mai mare, barel de torsiune ,mai groase etc.
- Dezvantaje, pe langa avantajele de la berlina pot adauga faptul ca se murdareste luneta spate la cea mai mica ploaie(fiind necesar stergator) si faptul ca la o eventuala montare de folie pe geamuri platesti pentru ceva geamuri in plus

Personal aleg oricand break-ul contra berlinei.
ionut daniel is offline   Reply With Quote
Old 06-07-10, 23:54   #2
ZaNe94

Stage 5

Default Re: Break vs berlina

in familie da, break-ul e bun , e magnific are un portbagaj imens
dar ca aspect as prefera o berlina
totusi mai e ceva la break ca dezavantaje, daca tii la viteze mari deschis geamul pe spate, se aude un zgomot destul de enervant, totusi nu mai tin minte daca asta e si la berlina (nu au mai avut ai mei berlina de la vreo 10 ani, si nu am fost atent la altii).

totusi berlina nu am condus ca sa fac o comparatie (doar un r19 coupe in 4/5 portiere), si sincer imi pare cam mare break-ul si greoi pe langa aia.

nah experienta mea, nu face prea mult in asta dar eu prefer berlina, e mult mai frumoasa
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-10, 19:30   #3
razvyy21

Stage 3

breakul va fi intotdeauna mult mai practic decat o berlina, dar are ca minus designul. sunt putine breakuri care chiar arata frumos.
dar eu as alege varianta de mijloc, adica hathbackul.
Sunt masini gen skoda octavia, ford mondeo sau vectra care sunt hatchback desi arata ca un sedan. adica au haion si nu portbagaj.
razvyy21 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-10, 14:26   #4
Andrei80

Stage 3

Andrei80's Avatar

Eu votez cu break-ul pentru spatiu. De nenumarate ori am zis mersi ca pot pune aproape orice in portbagaj. Ca si bonus, daca ploua pot sta fara nici o problema sub haion, chiar si in picioare, desi am aproape 1,90m. Daca mai e si un break frumusel(cum sunt eu de parere ca e 307SW-ul pe care il detin acum), atunci nici nu iau in considerare varianta berlina.
Old 18-07-10, 09:17   #5
ion_daniel

Stage 2

Break-urile sunt foarte urate! Mai ales BMW-urile break parca ar fi masini de "memorial" )
ion_daniel is offline   Reply With Quote
Old 19-07-10, 10:33   #6
B-99-SAA
Daewoo Driver

Stage 5

B-99-SAA's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Depinde de numarul membrilor familiei, de contextul in care folosesti masina, de necesitatile pe care le ai, si nu in ultimul rand de gusturi Nu cred ca cineva care are 3 copiii si sta in aceiasi casa cu parintii/socrii, isi ia un sedan. Cand ai de facut cumparaturi multe sau ai nevoie de spatiu, faci compromisul si alegi un break mai frumusel... Daca esti doar tu si nevasta, fara copii, fara alte grijuri, iti iei si tu un sedan frumos care sa te multumeasca la design si restu. Deci cred ca fiecare alege dupa nevoi, si abea dupa aceea se uita la alte aspecte (precum ca se incalzeste greu iarna, sau ca se aude nu stiu cum wooferu).

Now: '01 VW Golf variant -> no topic
B-99-SAA is offline   Reply With Quote
Old 25-07-10, 19:29   #7
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Daca ai berlina nu poti sa cari atata ca si cu un combi, e clar, dar de cate ori ai nevoie de atata spatiu? De f putine ori.....eu chiar car multe lucruri cu portbagajul, dar f rar ma gandeam ca mai bine era combi masina, si atunci folosesc cu succes spatiul pt locurile din spate.
Pana la urma mai are un dezavantaj combi, si anume ca si in cazul in care iti iei duba cum zice un prieten cu-n transporter, o sa iti dai seama ca ai fff multi prieteni ......nu ma ajuti sa duc aia? .....nu ma ajuti sa duc asta?
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 26-07-10, 01:23   #8
ionut daniel

Stage 5

La mine nu se autoinvita nimeni, chiar daca am 2. Acum depinde foarte mult si de felul cum ingrijesti masinile, daca le tii de marfa, sau familie, curate sau murdare. Spre exemplu am fost in seara asta la cumparaturi intr-un hipermarchet si am umplut spatiul portbagajului destul de repede, lucru ce nu l-as fi facut cu o berlina, mai ales ca locurile din spate erau ocupate cu mama si soacra., deci pentru criza era mai buna berlina, indemnandu-ma la mai putine cumparaturi.
ionut daniel is offline   Reply With Quote
Old 27-07-10, 15:07   #9
The "CUP"
Hyundai Driver

Stage 3

The "CUP"'s Avatar

Member of:
[Hyundai]

Eu merg pe berlina strict in favoarea designului, cat despre spatiu cum spunea si Gixer , de cate ori ai nevoie de el? Sunt putine exemple de break-uri care sa arate la fel sau chiar mai bine decat modelul berlina.
The "CUP" is offline   Reply With Quote
Old 28-07-10, 15:48   #10
golf3diesel

Stage 5

putine breakuri arata bine..unul dintre ele fiind Audi RS6 :P dupa parerea mea
golf3diesel is offline   Reply With Quote
Old 28-07-10, 19:14   #11
Gixer
Banned

Stage 5

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by golf3diesel View Post
putine breakuri arata bine..unul dintre ele fiind Audi RS6 :P dupa parerea mea
Iar Mercedes-urile toate
Gixer is offline   Reply With Quote
Old 30-07-10, 20:56   #12
crysty.bobok

Stage 5

crysty.bobok's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gixer View Post
Daca ai berlina nu poti sa cari atata ca si cu un combi, e clar, dar de cate ori ai nevoie de atata spatiu? De f putine ori.....eu chiar car multe lucruri cu portbagajul, dar f rar ma gandeam ca mai bine era combi masina, si atunci folosesc cu succes spatiul pt locurile din spate.
Pana la urma mai are un dezavantaj combi, si anume ca si in cazul in care iti iei duba cum zice un prieten cu-n transporter, o sa iti dai seama ca ai fff multi prieteni ......nu ma ajuti sa duc aia? .....nu ma ajuti sa duc asta?
Aici m-ai atins ) si la mine s-au inmultit prieteni de cand am un VW LT35 )

Personal aleg berlina in defavoarea break-ului pentru simplul fapt ca arata mai bine si nu de multe ori ai nevoie de atata spatiu !
crysty.bobok is offline   Reply With Quote
Old 02-08-10, 13:22   #13
Andrei80

Stage 3

Andrei80's Avatar

Apropo de "de cate ori ai nevoie", daca ai copii, ai foarte des nevoie de spatiu. Am in masina tot timpul subwoofer marishor, 2 scaune de copii, un carut, minge de baschet, racheta tenis, cateva jucarii mai marishoare si un bidon de 5l cu lichid de parbriz. Ocazional, pe langa astea mai am si tricicleta, cumparaturi, chestii pentru gratarele din weekend si posibil alte chestii despre care nu-mi mai amintesc acum. Apoi atunci cand plec in vacanta nu prea trebuie sa imi fac probleme daca nevasta isi ia cateva chestii in plus, ca se gaseste loc. Pe langa toate aspectele astea functionale, am ca si bonus faptul ca mi-a placut foarte mult modelul asta(307sw) de cand l-am vazut prima data si, student fiind, nu m-am gandit ca mi-l voi permite cat timp mai e cat-decat modern si inca nu sunt multe masini de categoria asta(pret sh, pretentii) care sa mi se para mai reusite decat asta. Inca o mai admir din cand in cand pentru ca mi se pare frumoasa, varianta hatch nu mi se pare deosebita. Apoi mai e si plafonul din sticla si toti cei care se urca pt prima data in ea spun "wow".
Intr-un final, nu ma astept sa fie toata lumea de acord cu faptul ca e si frumoasa si practica(partea cu "frumoasa" e clar ca intotdeauna se poate contrazice), dar pentru mine e de amandoua, nu e un compromis.
Andrei80 is offline   Reply With Quote
Old 21-08-10, 19:28   #14
manu07

Stage 3

personal am un break, dar as prefera o berlina.pt tineri consider ca arata mai ok atata ca pretul de achizitie este mai mare la break din cate stiu.
manu07 is offline   Reply With Quote
Old 21-08-10, 22:30   #15
golf3diesel

Stage 5

Corect,breakul este mai mult de familie,berlina este mai rafinata,parerea mea (nu ma refer la dacia)
golf3diesel is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -