Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

View Poll Results: Cu aceeaşi maşină, cum vei parcurge mai repede 402 metri, cu roţi mari sau mici?
Roţi mai mari 64 41.56%
Roţi mai mici 90 58.44%
Voters: 154. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 11-05-10, 02:19   #31
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Default Re: Roti mari vs roti mici

Quote:
Originally Posted by turbojack View Post
Geometria elementara iti explica teoremele cercului si ce inseamna circumferinta.
Viteza mai mare este penalizata drastic de puterea motorului si aerodinamica masinii.
1. Nu este vorab de teoremele cercului ci de definitii.

2. Este mai mult fizica mecanica cu putine elemente elementare de geometrie.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 15:53   #32
speed test

Stock

eu nu mai zic nimic. sunt unii ce cred ideea i@@@@@a ca rotile mai mici, au de castigat pe o liniuta 0-100 in fata celor mai mari. si is unii ce vor sa se afirme, ca doar e gratis, si isi gasesc tot felul de idei de contrazicere....
va urez bafta
speed test is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 18:02   #33
GTR

Stage 5

GTR's Avatar

Quote:
Originally Posted by speed test View Post
eu nu mai zic nimic. sunt unii ce cred ideea i@@@@@a ca rotile mai mici, au de castigat pe o liniuta 0-100 in fata celor mai mari. si is unii ce vor sa se afirme, ca doar e gratis, si isi gasesc tot felul de idei de contrazicere....
va urez bafta
Eu zic sa fi mai explicit, paraca nu ai scris in limba romana, cel putin eu nu inteleg nimic din ce ai scris.
GTR is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 18:55   #34
speed test

Stock

ok @GTR
e normal, sa castige argumentul cu'' roti mai mari''. dar.. dupa cum vezi, sunt mai multi oameni ,care cred exact invers. si asta pt., ca, ei nu pot intelege, o problema atat de mica. degeaba te chinui, sa le explici, ca ei nu vor sa te creada.poti sa le dai 100 de dovezi,.... si degeaba le dai....eu personal, nu vreau sa-mi fac nervi aiurea, tot sa le explic....
speed test is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 20:07   #35
TURBOSS

Stage 5

TURBOSS's Avatar

apropo pt cei cu roti mari* cu talie* mica.

ati patit vreunul sa face-ti pana pe 255/35/18, nu de alta dar eu folosesc 255/45/18 si vreau sa fol anvelopele cu talonul mai mic respectiv sa schimb 45 cu 35. am sanse mai sa fac pana la vit mari daca dau intr-o groapa?
sau cea mai buna treaba ar fii sa fol pe 40, nici prea mare si nici prea mica(parca'i ghicitoare)???

ps: baieti treaba este clara, este... S.T.A.S. talon mai mare vit max mai mare, talon mic demaraj mai bun(chiar si consum mai bun),vit max mai mica!

bmw 325=amanta mea
TURBOSS is offline   Reply With Quote
Old 11-10-10, 01:26   #36
Lavaloare

Stage 2

Quote:
Originally Posted by speed test View Post
deci treaba, sta in felul urmator:
roti mici, acceleratie mare ,viteza redusa(elefant cu picioare de soricel)
roti mari ,acceleratie redusa,viteza mai mare (adica la o turatie,roata mai mare,prinde mai mult asfalt decat cea mica)
e simplu pt cine ,intelege faza asta
am facut test, cu,niste cauciucuri,r15/55/185 si r15/45/195 ulrasport
au castigat cele pe 55 si vizibil. ma chinuiam sa prind viteza cu cele mici.....
deci @GTR are dreptate
Ori te-ai exprimat gresit ori nu are dreptate GTR , roata cu talonul pe 55 este mai mare decat cea pe 45 deci castiga rotile mari dupa spusele tale.
Lavaloare is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -