Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > VERSUS AUTO

VERSUS AUTO SUPRA vs SUBARU, Mercedes vs Bmw, pilotul x vs pilotul y. Aceasta rubrica este dedicata provocarilor,analizelor,pariurilor(virtuale bineinteles),comparatiilor. Rog moderatorii sa fie foarte duri pe acest subiect. Fara OFF-TOPIC

Closed Thread

Thread Tools
Old 07-10-09, 21:42   #1
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Default FORD MUSTANG COUPE 4,0 2007 vs e39 530d (chip) vs e39 M5

Buna tuturor,

Am ajuns la o mica dilema, ma bate gandul sa merg pe unul din cele 3 mentionate mai sus, am facut un ,,test drive" cu toate 3, insa nu am reusit sa ma conving efectiv.
Cel mai bine din cele 3 as spune ca merge M5-u, nu ma pricep eu prea mult, dar 400 de cai parca totusi sunt cam multi, legenda in sine ,,M5" este singurul motiv care ma tot pune pe ganduri(daca nu ma insel a iesit pe locul 10 in top cele mai bune masini din lume, Top Gear). 530d+chip are un cuplu fantastic, din punctul meu de vedere, daca ne uitam raport pret/calitate, aceasta ar fi alegerea dar, Mustang, de mic copil mi-a placut Mustang, ma uitam in reviste, il admiram in filme si totusi, la performante mi s-a parut mai slab decat celalalte.
Cel mai ieftin as iesii cu 530d+chip, dar ma intereseaza in acelasi timp si reputatia masinii.
Sunt formumisti cu adevarat pasionati in domeniu, cu ajutorul vostru poate ajung si eu la concluzia corecta.
P.S care-mi place cel mai mult din cele 3 ? Mercedes SLR McLaren ! (care momentan nu mi-l permit)

The power within you...
Stage1 is offline  
Old 11-10-09, 23:12   #2
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Default Re: FORD MUSTANG COUPE 4,0 2007 vs e39 530d (chip) vs e39 M5

Sa formulez mai concret intrebarea, care masina ar fi mai rentabila ca masina de ,,colectie" in viitor, M5 sau Mustang, ca performante le-am testat a 2-a oara, mai la sange, cel mai bun ramane m5-u, cu toate ca si 530d are cuplu bun, insa pierde teren la viteze mari, pierde mult teren.
M5 - masina nemteasca, Europeana, ceva ,,normal" ca design, putere cat cuprinde.
Mustang - masina americana, ceva deosebit la design, slabe performante.

Sa fiu sincer cu voi, masina nu este pentru mine, ci pentru fiul meu.
De ce va intreb pe voi? ca majoritatea aveti varsta lui si poate stiti mai bine ca mine.
De ce vreau de colectie? sa nu-l vand la pret de nimic cand vine vremea.
De ce nu vorbesc cu el ? stiu sigur ca-i plac toate 3, m-a innebunit, vreau sa fie o surpriza, fiind plecat cateva saptamani, am si ocazia, ma bazez putin si pe voi, ca nu prea am timp sa studiez toata istoria fiecaruia.
Cu stima.
Stage1 is offline  
Old 12-10-09, 10:16   #3
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Dacă iei în considerare elementul "colecţie", e39 530d e totuşi o maşină relativ comună. Şi mai ieftină la achiziţie, dar şi iei puţini bani când o revinzi. Problema e cât de mult vei ţine maşina, în 5 ani aşa pierzi cam jumătate din sumă (o cumperi cu 12 mii acum, o dai cu 6 mii în 5 ani, teoretic).
Mustangul pe mine unul m-a dezamăgit ca finisaje, plasticuri ieftine, şi îmbinări proaste, calitate de dubă europeană, nicidecum de maşină-cult.
aleks is offline  
Old 12-10-09, 11:03   #4
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Ma gandesc ca un M5 ar fi suficient atunci, intradevar m-a impresionat si la performante, cu toate ca deja-mi imaginez ,,tata, nu-ti vine sa crezi cat consuma masina asta !", tipic...
Asta-i problema la majoritatea tinerilor, motoare mari, multa putere, mult zgomot, putini bani de benzina
M-am informat putin cat consuma M5-u cand o ,,calci", mi se pare ridicol de mult, chiar ma sperie, avand in vedere ca eu sunt fan diesel si nu am scos niciodata peste 7-8 in oras.
Quote:
Dacă iei în considerare elementul "colecţie", e39 530d e totuşi o maşină relativ comună
Din cele spuse de mine mai sus, reiese de ce am ,,incercat" sa compar si un diesel.
OK, pana in momentul de fata ramane M5, daca mai sunt si alte argumente, va rog...
Stage1 is offline  
Old 12-10-09, 11:06   #5
Darius DMS

Stage 5

Darius DMS's Avatar

Member of:
[Colectionar Machete]

iti recomand M5.....stiu ce performante are....si e forte faina!....cum zice si aleks,mustang nu e alegerea potrivita....bafta
Darius DMS is offline  
Old 12-10-09, 21:20   #6
CobraRB
Fiat Driver

Stage 3

CobraRB's Avatar

Member of:
[Fiat]

ce norocos e fiul tau sa aiba asa un tata ca tine.pai ai mei nici macar o dacie nu vor sa imi ia,imi tot zic sa conduc masinile lor mai intai,nici macar nu pot sa ma gandesc la un seria 5,dar baremi la un m5,o masina fenomenala,ca toate bmw-urile de altfel
Old 12-10-09, 21:28   #7
StreetStyle22

Stage 5

StreetStyle22's Avatar

Member of:
[DACIA]

Stage1 ..Mustang chiar daca nu are performantele,nu stiu dar parca desginul acela american,iesit din comun la noi,o face ceva mai speciala chiar daca nu primeaza la capitolul viteza,performante,calitate,la design e mai ceva ca Bmw.

Last edited by StreetStyle22; 12-10-09 at 21:31.
StreetStyle22 is offline  
Old 12-10-09, 21:29   #8
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Quote:
ce norocos e fiul tau sa aiba asa un tata ca tine.pai ai mei nici macar o dacie nu vor sa imi ia,imi tot zic sa conduc masinile lor mai intai,nici macar nu pot sa ma gandesc la un seria 5,dar baremi la un m5,o masina fenomenala,ca toate bmw-urile de altfel
Ms frumos, dar priveste dintr-un unghi mai pizitiv lucrurile, la varsta ta, eu l-am trimis pe al meu la lucru, in constructii, sa vada ce inseamna, a rezistat o vreme buna, de carnet a dat la 19 ani, la fel ca tine, a condus masina parintelui, nici nu visa ca o sa-i cumpar, din simplu motiv ca nu merita.
Uite, este o vorba in lumea asta:
,,Giving opens the proces of receiving", pe scurt, cu cat stii mai mult, cu atat primesti mai mult, cu cat oferi mai mult, cu atat ti se va oferii mai mult, asta-i lege.
Quote:
Mustang chiar daca nu are performantele,nu stiu dar parca desginul acela american,iesit din comun o face ceva mai speciala.
Sa stii ca cel putin eu sunt fan Mustang dar, are o mica problema, interiorul, este fara gust, lipseste pasiunea, ramane traditia stricata de manopera de prost gust. Uite audi, jaguar, fantastic interior, asta-i pasiune.
Mustang ar fi de mine, o masina agresiva, cu istorie, batrana, ca mine, nu-i de el, la tineret nu cred ca iar placea interiorul, nu cred dar, poate ma insel.

Last edited by Stage1; 12-10-09 at 21:37.
Stage1 is offline  
Old 14-10-09, 21:24   #9
adrian78bmw

Stage 5

adrian78bmw's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[4Rally]
[BMW]

eu am mers cu 530d E39 si mi se pare o masina echilibrata :comfort.performanta.consum destul de bun..masinile americane nu imi inspira incredere oricum nu sunt facute pentru modelul tipic clientului european iar motoarele americane au capacitati mari si puteri destul de mici 4.0 210 cp iar calitatea fabricatie si ergonomia lasa mult de dorit.M5 e in alta liga dar are avantaje si dezavantaje .eu m-as indrepta spre 530d sau daca nu poti alege si Alpina D10 250cp biturbo si ai si ceva exclusivitate
Old 14-10-09, 22:37   #10
Nautilus

Stage 5

1. Mustang V6 4,0: a fost gândit să fie versiunea "proletară" de Mustang, exploatând lipsa impozitelor pe cilindree de "la ei". Costa nou cât un Golf V GTI şi performanţele pe hârtie sunt aproximativ egale. Designul e arătos, asamblarea de calitate slabă, construcţia şasiului (inclusiv suspensii) nu a fost niciodată un punct forte la Mustang timp de 40 de ani şi nu văd de ce o industrie atinsă de criză şi-ar fi schimbat părerea peste noapte foarte probabil piesele de schimb şi consumabilele se obţin mai greu decât la orice model construit în Europa.

2. M5 e în altă clasă faţă de cei doi concurenţi, un model de serie limitată e construit conform altor standarde. Diferenţa de preţ colosală în cazul cumpărării de nou este explicabilă. Consumul e foarte ridicat, mai ales când nu eşti obişnuit să adaptezi "greutatea cizmei de pe acceleraţie" la un mers mai relaxat, impozitul anual e şi el masiv, peste 3000 RON. Dacă întreţinerea nu ar fi fost o problemă câştiga în mod clar competiţia - motor de 400 CP, şasiu construit de M GmbH etc. Însă costul pieselor de schimb e astronomic. Un motor de schimb e 15 000 EUR, ştiu din păţania unui proprietar de M5 E39 alb care s-a plâns de asta. Foarte probabil consumabilele sunt la fel de scumpe. Ar fi păcat să îşi încheie cariera precum duzinile de 560SEC-uri aduse după 1990 care au ajuns toate la REMAT fiindcă au picat unul câte unul din lipsa întreţinerii corespunzătoare.

3. 530d E39 e o alegere rezonabilă din punctul de vedere al consumului de carburant şi impozitării, însă, ca orice maşină de clasă mare, e greoi, nu se compară cu un M. Costul consumabilelor pentru un Diesel modern e şi el demn de a fi luat în calcul. Dacă ar fi trebuit să fac eu alegerea şi nu puteam lua M-ul m-aş fi orientat spre un 530i, performanţele "pe hârtie" sunt aproape egale cu ale lui 535i şi superioare Dieselului (viteza maximă 250 km/h, timpii de acceleraţie 0-100 km/h şi 1000 m cu start de pe loc mai buni cu 1 secundă, 231 CP faţă de 184 CP) iar un motor pe benzină nu e atât de sensibil ca un Diesel modern la calitatea proastă a carburantului folosit.

~Nautilus
Nautilus is offline  
Old 15-10-09, 00:33   #11
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Quote:
scuze de off, dar mi se pare foarte tare gestul...totusi, nu sunt masini prea puternice astea?
desigur, vrei sa ii faci un cadou (gestul e...inexplicabil de frumos,impresionant... ) insa e pregatit pentru o asemenea super-masina?
L-am lasat sa conduca si pe Autobahn o vreme buna cu cat a vrut (cu riscul de a-mi lua amenda) pentru a stii de ce-i capabil, l-am testat in oras unde stiam ca se poate la viteze mari inclusiv curbe(zone lipsite de posibile accidentari, eram curios doar daca stie unde-i limita masinii), desigur fara sa-si dea seama ca-l monitorizez, deci da, eu zic ca-i pregatit, chiar daca mi-e greu sa recunosc ca parinte, trebuie sa stii unde sa-i dai drumu copilului, trebuie sa stii sa-i dai libertate.

@Nautilus, mi-a placut foarte mult prezentarea, dar acum, dupa ce m-am gandit putin, avand in vedere ca un adevarat pasionat de masini nu si-ar lua Diesel (cel putin din anii 2000-2003), parca nu-mi vine sa-i dau un diesel, mi-e teama sa nu-i zica prietenii ceva de gen: de ce diesel? nu ai bani de benzina? sunt foarte multi oameni rai pe lumea asta, vad zilnic la magazin ce specimene trec, cat ,,ghiveci" in capul multor oameni, nu vreau sa-i strice nimeni bucuria, fiind vorba intre noi, eu vad in diesel viitorul, dar, asta-i parerea pur subiectiva care o am.
Daca se lamureste ca-l depaseste masina, isi poate cumpara singur ce vrea, dupa revanzarea ei va avea destui bani la dispozitie.
Deci da, m-am lamurit, voi merge pe M5,sunt impresionat de capacitatile acestei masini, vad ca pare sa fie destul de bine vazuta de lume, are 4 stele la siguranta cu toate ca acest lucru nu prea intereseaza pe nimeni, daca soferul este pe aceeasi lungime de unda cu masina, ramane de vazut.
Multumesc tuturor pentru raspuns !
Va doresc numai bine, Stima.

Last edited by Stage1; 15-10-09 at 00:35.
Stage1 is offline  
Old 18-10-09, 23:21   #12
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

NU trebuie niciodata sa-ti iei SAU NU o masina pentru ca "ce-or zice prietenii". Atata timp cat dai o caruta de bani pe ceva, bani munciti de tine, ar fi stupid sa iei in considerare parerea celor din jur.

In alta ordine de idei, M5 din pacate niciodata nu-l vei vinde cu cat l-ai luat. Oricat ar fi de interesante, deprecierea e enorma. Daca asta e un criteriu, atunci nu-l recomand.

Mustangul e cel mai exotic dintre toate, arata absolut senzational, se conduce ok, dar nu se ridica la nivelul calitativ al interiorului lui M5. Tehnic cam tot acolo e, bmw in momentul de fata nu e un etalon in domeniul calitatii executiei.

530 D e o masina sanatoasa, dar e total neutra si stearsa.

Eu zic sa lasi hartiile deoparte, si sa iei masina in care te SIMTI cel mai bine, nu masina care arata cel mai bine pe hartie.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline  
Old 18-10-09, 23:30   #13
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Ms mult de sfat, ai dreptate, daca-l cumparam pentru mine, repet, imi luam mustang fara discutie, dar ca performante sa stii ca-i destul de lenes, da-mi voie sa spun ca-i ultimul, pana si 530d+chip mi s-a parut mai bun.
In cateva zile ma duc cu 2 prieteni ,,maniaci" spre Deutschland, sa vedem ce gasim, m-am speriat putin la intretinerea masinii dar, sa zicem ca fac un mic sacrificiu, trebuie sa ai si putin tupeu in viata, sper sa gasim un ,,exemplar" ingrijit.
Stage1 is offline  
Old 19-10-09, 01:01   #14
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

uita-te si dupa un Dodge Challenger daca tot ajungi pe-acolo.

Fa o nebunie macar acum cand ai ocazia, cel putin ocazia materiala, altfel o sa te gandesti toata viata "ce-ar fi fost daca". Parerea mea.
ionut_cluj is offline  
Old 19-10-09, 11:25   #15
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Quote:
uita-te si dupa un Dodge Challenger daca tot ajungi pe-acolo.
De uitat m-as uita la el toata ziua, l-as conduce toata ziua, pentru mine este o bijuterie dar, se pare ca fiului nu prea, nu am gasit nici o poza, nici un indiciu ca i-ar placea, din acest simplu motiv, iese din discutie.
Apropo de alte masini, ar mai intra in discutie si Camaro, dar ne cam intindem la buget, ne intindem rau de tot !
Stage1 is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -