Mai baieti ,
Treaba cu Dacia si Trabi e de felul urmator :Trabi are un motor cu 2 cilindrii , in 2 timpi , raciti cu aer , 595 cmc , 26 cp si 615 kg. \"Cartonul\" este de fapt Duroplast (rasina folosita la fibra de sticla , dar armata cu bumbac ) iar structura de rezistenta e metalica . Jucaria asta , reglata bine si cu amestecul facut corect , fuge 120 km/h . Daca are aprindere electronica e totul ok si nu-s probleme cu reglajele . Pe platini se deregleaza destul de repede . Cutia de viteze este cu 4 rapoarte sincronizate plus marsarier si are craboti . Problema lui principala este fiabilitatea ambielajului(vibrochen) . Fiind un motor in 2 timpi , ungerea este destul de saraca si nu rezista mai mult de 50000 km . In rest , daca e ingrijit , n-are probleme cu partea metalica , incalzeste bine iarna si e usor de intretinut , piesele cazand greu si fiind destul de ieftine . Si inca o chestie : TRABANTUL ARE MOTORUL SI TRACTIUNE PE FATA , nu pe spate cum zic unii \" cunoscatori \" pe aici.
La capitolu` Dacia , nu trebuie sa va spun mare lucru , pt. ca o cunoasteti toti .
Sfatul meu este sa-si ia un Trabi , pt. simplul motiv ca la 10 - 15 milioane gaseste unul din 1990 , in stare foarte buna , fara absolut nici o problema tehnica . Eu am doua Trabi-uri , unul fiind ala gris cu care m-am rasturnat la Prisma , iar al doilea ala de care spunea cineva mai sus , dar viteza nu este comfirmata inca oficial , iar gumele sunt 175/50R13 si 185/60R14 , momentan . in curand cred ca voi scapa de ala gris si-mi voi lua o Dacie din 1978 . E singuru` model care mi-a placut , pana la Super Nova .Daca mai aveti probleme legate de Trabant , scrieti in topicul asta si voi incerca sa va raspund .
|