DONATII si CADOURI Ai ceva ce nu iti mai trebuie, dar poate fi util altcuiva? Aici este locul in care se pot face donatii si cadouri membrilor din comunitatea 4Tuning fara a cere ceva in schimb |
01-07-08, 16:40
|
|
Stage 2
|
Am nevoie de o turbo suflanta stricata , sparta, rupta...
Buna am si eu nevoie de o turbosuflanta stricata, sparta, rupta... nu conteaza starea ei doar elicia din ea sa fie buna sau sa imi dea cineva care are o elicie ca cea din poza sau doua chiar Multumesc
|
|
|
03-07-08, 01:20
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
|
Re: Am nevoie de o turbo suflanta stricata , sparta, rupta...
"Elicea" din poza daca nu ma insel este fanul de la un turbo reactor dublu-flux ..... crezi tu care asa ceva cineva ?????
|
|
|
03-07-08, 01:45
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by NWZeu
"Elicea" din poza daca nu ma insel este fanul de la un turbo reactor dublu-flux ..... crezi tu care asa ceva cineva ?????
|
Pai bun atuncia o turbo suflanta stricata sau ceva asemanator eliciei din poza imi trebuie 1 sau doua elici care sa le pun la un motor puternic care sa dea un randament bun adica nu ca elicile alea aiurea de plastic dp ventilatoare
|
|
|
08-07-08, 16:00
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
Nu spui ce diametru ,nu spui ce distanta intre pale....adica nu debit nu presiune...doar vrei elice... . Compresorul unei turbine trage aerul frontal dar il scoate lateral, in spate avand structura "plina"...mai intai gandeste-te bine si detaliaza necesarul...apoi asteapta ajutor...Momentan...topicul tau e la fel de tehnic precum cel de la "caut melodie"...
PS: cele de turboreactor,pot avea intre 1-2METRI si 50mm(modelism)...Chiar esti sigur ca motorul tau ar putea antrena oricare dintre dimensiunile de mai sus?
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
|
|
|
08-07-08, 16:18
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Lascarica nu faci decat sa bagi omu` si mai mult in ceata. El saracu vrea decat elicea ca sa si-o puna pe post de gmv , sau ma rog...in locul elicei de plastic.....probabil la cateva sute de cai cat are motorul lui nu are racire buna. Scuze de off.
|
|
|
09-07-08, 02:34
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
|
Eu i-am mai zis ca ce a pus el in poza este o FANUL de la un dublu-flux, in traducere este ventilatorul de la un motor de avion turbo-reactor! pana nu spune EXACT ce vrea si pentru ce are nevoie threadul este o gluma.
|
|
12-07-08, 18:52
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by NWZeu
Eu i-am mai zis ca ce a pus el in poza este o FANUL de la un dublu-flux, in traducere este ventilatorul de la un motor de avion turbo-reactor! pana nu spune EXACT ce vrea si pentru ce are nevoie threadul este o gluma.
|
In primu rand nu fat thearduri cu glume ... in al doilea rand referitor la ce a zis bobby_gsi2 nu imi trebuie sa imi fac nici o racire mai buna sau cine stie ce pe la motor imi trebuie o elice in fata caruia sa pun doua radiatoare de aluminiu si sa le pun toate pe capacu unei lazi frigorifice sa vad ce randament dau ... precizez ca am lada cumparata de aia la 12/220 v dar are un motoras amarat care abea face vant pe radiatoarele alea... vreau sa fac ceva puternic pur si simplu sa vad daca merge curiozitate/lipsa de ocupatie. lojic ca nu imi trebuie o elice de 2 metri ceva mai micut dar eu am pus o poza sa va dati seama ce imi trebuie ceva genul acelei elice cu palele aproape una de alta si dese ma gandesc ca daca e pusa pe avioane e si buna
|
|
|
19-07-08, 13:54
|
|
VW Driver
Stage 4
Member of: [VW]
|
Daca o sa pui o astfel de elicie nu ai sa rezolvi nimica din cauza ca acel tip de elicie trage aerul si nu il sufla k sa raceasca radiatorul ceea ce ar insemna ca motorul s-ar putea supraincalzi. Ca sa racesti motorul ar trebui sa pui elicia invers ceea ce nu cred ca poate fi posibil.
Scuze de Offtopic.
|
|
|
19-07-08, 16:07
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
Asa ceva > http://photos.e30driven.com/d/7797-2...uild_7+019.jpg sau asa ceva > http://www.houstoneuropean.com/image...300eacfan1.jpg eventual puse doua, vor face fata fara probleme. Mai ai nevoie de un traf care sa dea minim 300w si o punte pe care eu iti recomand sa n-o cumperi din aceea compacta,ci sa o faci cu patru diode mari in capsula metalica,ce le vei gasi in orice targ de vechituri pe bani de nimic...va fi un pic de munca sa faci radiatoare pentru ele si sa le izolezi electric(radiatoarele).
PS: Nu iti recomand sa te apuci tu sa schimbi elice intre ele din DOUA motive:
1- fiecare elice este proiectata in functie de caracteristicile motorului ce urmeaza a o actiona;
2- foarte greu vei reusi s-o "centrezi" perfect...in genere,sunt turnate pe ax si ca sa le poti scoate ,vei fi nevoit sa apelezi la "tehnici" mai neortodoxe cu vor lasa ceva urme.
Succes,
PS2: din pacate,la donatii ,greu vei gasi asa ceva pentru ca sunt foarte cautate,mai ales vara cand se mai ard cele ale masinilor sau se mai apuca lumea de tuning,unde pe langa un radiator mare,de obicei ai nevoie si de niste ventilatoare bune care sa raceasca apa aia,daca se circula in regim de circuit sau mai ales de drift/burn.
Incerca sa cauti unul cu rama sparta...cauta si pe la service-urile care fac masini venite pe asigurare.
Last edited by lascarica; 19-07-08 at 16:11.
|
|
|
26-07-08, 23:35
|
|
Stage 5
|
iti dau eu un ventilator dinala daca vrei, ca sunt tare curios ce o sa iti iese tie acolo :P
zi-mi daca iti e bun ca sa stiu daca ma apuc sa il caut (sper sa fie bun). diametrul elicei este cam de 30-35cm.
citroen xantia 3.0 V6 activa '97
|
|
|
28-07-08, 00:55
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by dj01fad
iti dau eu un ventilator dinala daca vrei, ca sunt tare curios ce o sa iti iese tie acolo :P
zi-mi daca iti e bun ca sa stiu daca ma apuc sa il caut (sper sa fie bun). diametrul elicei este cam de 30-35cm.
|
Pai e cam mare... totusi imi trebuie un radiator MAREEE:-S ... Si nu stiu de unde fac rost
|
|
|
|
|