Uite care e treaba....
In mod normal, ca sa iti iasa ceva foarte frumos trebuie sa faci mai multe poze, din exact aceeasi pozitie, dar cu expunere diferita.. Pana si camera mea Benq, de 200 de lei, are aceasta optiune in meniu... EV -1,-0.7, -0.3, 0, 0.3, 0.7, 1 ..
Indicat este sa folosesti un trepied, sa nu se miste deloc camera... Apoi, in programul asta, Photomatix, ai undeva o optiune: generate HDR. Iti apare un meniu in care poti sa incarci pozele pe care le-ai facut - cele cu expunere diferita.. Programul iti va recunoaste automat timpul de expunere si iti va realiza o imagine HDR, 16biti.. Asta dupa ce ii dai Tone Maping!
Cum faci un HDR daca ai deja poza in PC si vrei sa ii dai un pic de culoare, sa o faci mai intersanta?
Pai, iei orice program de editare - eu folosesc AcdSee 3.1 si creezi inca 2 poze, derivata din a ta.. La una modifici manual White Point si o faci mai inchisa la culoare. La a doua poza modifici Black Point si o faci mai deschisa un pic..
Astfel reusesti sa pacalesti programul Photomatix, iar el va presupune ca cele trei poze pe care le ai, au expuneri diferite
. Nimic mai simplu, le incarci pe toate 3, dupa cum ti-am spus mai sus, dai Tone Maping si obtii o super imagine
..
Foarte simplu!
Ps: Au fost unii useri pe topicul asta care o pus niste poze superbe.. Sunt convins ca oricat ai umbla la o imagine sa o mermelesi
nu iti va iesi ca una facuta ca la carte: expunere diferita, in 4-5 pasi, camera foarte buna, etc...