Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > FOTOGRAFIE > Grup foto > Editare Foto

Reply
 
Thread Tools
Old 23-03-07, 15:45   #16
Leul

Stage 5
 
Leul's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 524
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

ptr poze folosesc camera unui prieten, un Sony S40 de 4Mp , il dau pe auto si fac poze din divese unghiuri . Dupaia le " retusez " in photoshop , umbre mai accentuate , culori , layere , brush etc ... aparatu e destul de bunicel ... iti faci treaba cu el ... chiar vi-l recomand
Leul is offline   Reply With Quote
Old 23-03-07, 15:52   #17
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Cred ca lumea se referea aici la fotografie ...
nu la aparate !
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 23-03-07, 23:44   #18
MKE

Stage 5
 
MKE's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,418
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Street Zone]
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Tips & Tricks III

Scanarea obiectelor mici
Uneori aveti repede nevoie de o textura a unui material sau de imaginea unui obiect foarte mic. Cea mai buna metoda ar fi utilizarea unui aparat de fotografiat digital insa nu aveti asa ceva. Daca aveti insa un scanner sunteti salvat. Puteti folosi cu succes scanner-ul pentru a captura texturi ale unor materiale sau ale unor obiecte: fire de nisip, boabe de cafea, agrafe, frunze uscate, etc... Obiectele metalice "dau" foarte bine scanate. Puteti incerca cu cateva ace de gamalie, monezi, bijuterii, etc... si veti obtine rezultate surprinzatoare. Deasemenea puteti folosi scanner-ul ca pe un "microscop electronic" ca sa studiati diferite structuri sau defecte de material.

Ciorapi de dama pentru o imagine mai "moale"
Daca doriti sa aveti o imagine mai moale dar n-aveti bani pentru filtre, incercati sa puneti un ciorap de dama negru pe obiectiv. Puteti sa il prindeti cu un elastic folosit la legarea borcanelor. Singura problema: functioneaza bine numai la diafragme mari. Puterea efectului se poate modifica intinzand mai mult sau mai putin ciorapul

Broboane de apa
Cu siguranta ati vazut fotografii publicitare cu sticle sau pahare pline de broboane si in momentul in care ati incercat sa realizati si dumneavoastra ati constatat ca este foarte greu sau aproape imposibil. Secretul este utilizarea unor "accesorii" care permit "broboanelor" sa ramana pe sticla destul de mult timp cat sa ne permita fotografierea in tihna a produsului. Aceste "accesorii" sunt destul de scumpe si mai dificil de procurat insa exista si o metoda mai "casnica" cu rezultate destul de bune. Luati sticla sau paharul si lustruitil bine cu o crema pe baza de silicon apoi cu ajutorul unui pulverizator, utilizat la solutile pentru spalat geamuri, pulverizati un strat fin de alpa pe toata suprafata obiectului.

Camp de profunzime
Ati dorit uneori sa realizati fotografii in care subiectul sa fie clar iar funalul sa fie blurat? Solutia este mani****rea campului de profunzime. Profunzimea depinde de doi parametrii: diafragma folosita si distanta focala a obiectivului. Daca doriti un camp de profunzime cat mai redus folositi o diafragma deschisa si o focala lunga. Daca din contra doriti un camp de profunzime maxim folositi diafagma inchisa si focala scurta.

Eliminarea umbrelor nedorite
Ati constatat probabil ca atunci cand fotografiati un obiect folosind mai multe surse de lumina pe masa pe care este asezat obiectul apar o gramada de umbre tradand pozitionarea luminilor. Pentru a scapa de acestea asezati obiectul pe o masa de sticla peste care puneti fundalul. Sub masa pozitionati o sursa de lumina cat mai puternica astfel incat umbrele sa se atenueze sau chiar sa dispara.

(chiar nu are nimeni tutoriale despre fotografie ? sau alte tips/tricks -uri ?)
MKE is offline   Reply With Quote
Old 24-03-07, 00:53   #19
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,399
Member of:
[DAEWOO]
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Un mic tip primit de la un fotograf ... de fapt 2:
1. fotografia pe care o faci nu are voie sa aiba unghi de 45 de grade ... se considera un fel de analfabet foto
2. se cauta esenta fotografiei ... mesajul care vrei sa il comunici cu acea fotografie !
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 26-03-07, 02:37   #20
SHOGUN-A8

Stage 5
 
SHOGUN-A8's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,889
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Story....

Vbeam cu un tip care e la academia de film (sau ceva de genu'..am uitat cum se cheama) si mi-a zis o poveste destul de interesanta care i-a fost spusa si lui de un profesor de-al lui.
So...un fotograf destul de renumit din state (am uitat numele ) vroia sa demonstreze ca nu iti trebuie foarte multi bani ca sa fii fotograf....si a taiat o pozitie dintr-un film normal si a bagat-o intr-o cutie de chibrituri. Apoi a mers undeva in natura unde era lumina multa si a dat o gaura cu un ac in cutia de chibrituri si a lasat gaura asa atat timp cat sa patrunda lumina. Si a developat pozitia aia si cica a iesit o poza destul de ok (pentru metoda prin care a fost facuta).
Nush daca se incadreaza aici asta..dar am considerat ca e chiar interesanta..si poate fi chiar considerat un "trick" lol
__________________

Anyway....Chernobyl....here i come...I love Chernobyl!!!
SHOGUN-A8 is offline   Reply With Quote
Old 15-04-07, 17:33   #21
MKE

Stage 5
 
MKE's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,418
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Street Zone]
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Partea IV :

Animale salbatice
Visati la calatorii lungi, in tari exotice, pentru a fotografia animale salbatice? Puteti incepe printr-o vizita la... cea mai apropiata gradina zoologica. Puneti pe aparat obiectivul cu focala cea mai lunga si exersati "calatoria" dvs. in primele ore ale zilei, cand vizitatorii sunt mai putini iar animalele mai active. Cautati sa eliminati din imagine atat prim-planul - gratiile custilor, cat si fundalul - adaposturile animalelor. Trepiedul este obligatoriu!

Portretul in exterior
Una dintre cele mai frecvente greseli la fotografia de portret in exterior este neglijarea fundalului. Exemplul deja intrat in legenda este cel cu florile care "cresc din capul subiectului". Pentru a evita aceasta eroare, examinati cu atentie prin vizor, rapoartele ce se stabilesc intre portret si obiectele din fundal. Solutii: modificati punctul de statie al persoanei sau chiar al fotografului; utilizati o diafragma cat mai deschisa; folositi un obiectiv cu distanta focala cat mai lunga.

Efectele de lumina in macrofotografierea florilor
A fotografia flori a devenit banal. Pentru ca imaginea ta "despre o
floare", totusi, sa sara in ochii privitorului, e bine sa utilizezi
diferite efecte de lumina (poate chiar o lanterna cu bec halogen). Secretul unei macrofotografii reusite este o iluminare perfecta si o profunzine de camp cat mai mare.
Lumina care poate oferi cele mai multe satisfactii este contralumina
(naturala sau artificiala nu conteaza), care, uneori, poate fi partial
compensata cu lumina dirijata de pe o oglinda (ovala sau 10 x 10 cm) sau de pe o suprafata de reflexie (foaie alba de hartie sau altceva) spre centrul de interes vizual al imaginii. Ganditi-va cat de bine arata cromatic nervurile unei petale de floare in contralumina, la care se observa atat structura sa interna dar si suprafata externa.
Din punct de vedere compozitional e bine daca lumina nu aplatizeaza imaginea ci o incheaga pe mai multe planuri de iluminare.

Nu aveti gray-card?
Un truc aflat totdeauna la "indemana" pentru determinarea expunerii: masurati lumina reflectata de palma si supraexpuneti cu o treapta. Variatiile de la o persoana la alta sunt sub o diafragma.

Trepied instabil - expuneri cu timp lung
Pentru expuneri mai mari de cateva secunde pe un trepied instabil se poate utiliza urmatoarea smecherie: acoperiti fata obiectivului cu mana (fara a-l atinge dar cu grija sa nu intre ceva lumina pe langa), apasati declansatorul si-l blocati. Dupa stabilizarea aparatului, descoperiti obiectivul, numarati timpul de expunere si-l acoperiti din nou deblocand apoi declansatorul
MKE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-07, 12:45   #22
MKE

Stage 5
 
MKE's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,418
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Street Zone]
Default Re: FOTO - Tips/Tricks/Tutoriale

Partea V :


Imagini neclare sau miscate
Cauza: Viteza de declansare prea lenta
Solutie: Pentru imagini cu subiecte fixe, foloseste o viteza de declansare nu mai mare de 1/30 daca aparatul este tinut in mina. Ptentru subiecte in miscare, foloseste viteza cea mai mica posibila, nu mai mare de 1/250.

Cauza: Sustinere incorecta a aparatului in mina
Solutie: Aparatul se sustine cu o mina, cealalta sustinind obiectivul. Mina care tine obiectivul trebuie sa fie sub obiectiv, obiectivul sa se sprijine in palma. Reglarea distantei focale sau/si a diafragmei se face cu unul-doua degete, fara sa misti mina de sub obiectiv. Apasa incet si continuu pe butonul de declansare.

Cauza: Reglare incorecta a distantei
Solutie: Reglarea distantei se face in general urmarind imaginea in vizor, folosind prisma de ajutor din centrul vizorului, ori diversele automatisme oferite de aparat. Pt. purtatorii de ochelari, este necesara adaugarea de lentile corectoare pe vizor daca aparatul permite aceasta optiune.

Cauza: Obiective murdare
Solutie: Un obiectiv cu pete de grasime, plin de praf, nu va oferi o imagine la posibilitatile sale optime; curatirea obiectivului periodic, folosind numai hirtie ori materiale specific destinate acestui scop, ca si folosirea unui filtru incolor UV atasat permanent, va elimina aceasta problema


Fulgerele
Fulgerele se pot fotografia cu usurinta daca aveti pe aparat timp de expunere B sau T. Un stativ si un declansator flexibil cad bine. Este recomandat ca timpul de expunere sa fie destul de lung ca fundalul sa se expuna corect (arata bine un oras iluminat sau un cer cu nori de o nuanta inchisa de albastru). Nu va mai ramane decat sa apasati, sa asteptati sa intre 1-2 fulgere si sa va luati degetul. Atentie! Imaginile cu mai mult de 3 fulgere pot fi foarte incarcate, evitati-le!


Stropi de apa cu zahar
La fotografierea florilor sau a diferitelor obiecte arata mai bine daca sunt stropiti cu apa. Daca amestecam putin zahar in apa, avem doua avantaje:
1. Stropii stau mai bine, nu curg, lichidul fiind mai vascos.
2. Insectele "par" mai interesate de floare.


Florile
Trei trucuri utile pe care le puteti folosi atunci cand fotografiati flori. 1. Folositi un camp de profunzime cat mai mic 2. Pozitionati florile pe un fundal inchis (pentru asta puteti folosi o haina) 3. Fotografiati in contra-lumina.


Momentul zilei
Cele mai bune momente de fotografiat sunt dimineata si seara atunci cand lumina cade lateral fata de subiect si lasa umbre lungi. Toamna tarziu, iarna si primavara se poate totusi fotografia si in timpul zilei. Pentru o fotografie nocturna de oras cel mai bun moment este seara dupa ce soarele a apus si incep sa se aprinda luminile. Atunci cerul inca este luminat iar lumina strazii compenseaza lumina cerului.

Linia orizontului
O fotografie facuta chiar si la un unghi foarte mic fata de linia orizontului va parea dezechilibrata, precum un tablou atarnat stramb pe perete. Uitat-te prin vizor si intreaba-te daca linia orizontului este paralela cu latura de sus sau de jos a vizorului. Daca nu vei proceda asa, in 90% din cazuri linia orizontului va fi inclinata


Centrul
Exista o tendinta fireasca de a plasa orice subiect in centrul imaginii, cunoscuta sub numele de sindromul de tinta/colimator. Incearca sa plasezi subiectul oriunde, dar nu in centru. Centrul este o zona extrem de importanta intr-o imagine; totusi, cand subiectul este plasat in centru, devine atat de puternic incat nimic altceva nu poate concura cu el.


Incadrarea stransa
Fa o plimbare in jurul vizorului ? uita-te in partea de sus, in partea de jos, in stanga si in dreapta vizorului. Subiectul tau trebuie aproape sa atinga aceste margini. Daca lucrurile nu stau asa, apropie-te de subiect.
MKE is offline   Reply With Quote
Old 07-11-07, 12:08   #23
fane cordoba

Stage 4
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 188
Smile Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

salut all !!! Interesant acest topic si felicit pe acela care l-a deschis ca asa mai aflam si noi cate ceva. Am si eu o intrebare .. dc puteti sa ma lamuriti si pe mine care e treaba cu ISO la aparatul foto ? ms mult
fane cordoba is offline   Reply With Quote
Old 10-11-07, 18:56   #24
Kr3atZa

Stage 3
 
Kr3atZa's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 153
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

ISO reprezinta sensibilitatea senzorului. In general la camerele entry level si compacte de preferat ca ISO sa fie setat la valoarea cea mai mica deoarece la valori mai mari de 200 zgomotul de imagine este foarte mare.
copyright mke
__________________
Kr3atZa is offline   Reply With Quote
Old 10-11-07, 19:08   #25
Kr3atZa

Stage 3
 
Kr3atZa's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 153
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

instructiuni de folosire a photoshopului pt incepatori si nu numai...si cate tutoriale dragutze...pt partea 3 si 4 pm me ca erau prea mari si nu le`am putut atasa
Attached Files
File Type: doc Partea 1.doc (2.74 MB, 75 views)
File Type: doc Partea 2.doc (983.5 KB, 46 views)
File Type: doc Partea 5.doc (5.68 MB, 45 views)
File Type: doc Partea 6.doc (1.86 MB, 49 views)
Kr3atZa is offline   Reply With Quote
Old 15-11-07, 19:59   #26
EaGle
Banned

Stage 5
 
Join Date: May 2007
Posts: 4,131
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

Uitati aici ceva tutoriale ...sper sa fie bune!

http://www.luminous-landscape.com
http://asp.photo.free.fr/Composition...ainClass.shtml
http://photoinf.com/
http://www.fredmiranda.com/
http://powerretouche.com/Divine_proportion_tutorial.htm
http://www.fotomagazin.ro/despre-fot...grafie_ken.php
http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...US&_loopback=1
http://www.canon.co.jp/Imaging/enjoydslr/index.html
http://www.photo.net/making-photographs/exposure
http://www.photozone.de/4Technique/index.html
http://www.timebanditphoto.com/photography.htm
http://www.radiantvista.com/
http://ir.webphotoschool.com/
http://www.photo-seminars.com/fame.htm
http://www.cps.canon-europe.com/articles/technical.jsp
http://www.glamour1.com/tips/article...hiaroscuro.php
http://www.photonhead.com/simcam/ --> interesant pentru cei cu point&shoot care inca nu au testat un dlsr
http://www.onemodelplace.com/newslet...r_article7.cfm
http://www.savvy.com/savvy_tv/?channel=photo%20tips
http://www.earthboundlight.com/phototip-archives.html
http://www.planetneil.com/faq/flash-techniques.html
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials.htm
http://www.photo.net/learn/
http://www.digicamhelp.com/taking-pictures/index.htm
http://www.pisicaverde.ro/articole/nunta/
http://www.juzaphoto.com/eng/articles_photography.htm
http://www.photosig.com/go/articles;...7ovflv9dOS4NwW
http://www.dpreview.com/learn/?/glossary/
http://www.dcviews.com/tutors.htm
EaGle is offline   Reply With Quote
Old 16-11-07, 17:00   #27
Cosmin*

Stage 5
 
Cosmin*'s Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 405
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

Salut pentru baietii care se pricep in photoshop, cum dai bluru asa ? ( poza facuta de mari_nsl )
Attached Images
 
Cosmin* is offline   Reply With Quote
Old 16-11-07, 19:16   #28
Gimi

Stage 4
 
Gimi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 261
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

cu photoshop CS3(la 7.0 nustiu...) te duci la filtre/blur/radial blur si selectezi u pe acolo ce vrei
Gimi is offline   Reply With Quote
Old 18-11-07, 02:13   #29
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5
 
VaLeX's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 8,256
Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

Quote:
Originally Posted by Cosmin* View Post
Salut pentru baietii care se pricep in photoshop, cum dai bluru asa ? ( poza facuta de mari_nsl )
filtre/blur/zoom blur ..dac nu ma`nsel
VaLeX is offline   Reply With Quote
Old 22-02-08, 23:04   #30
ad_y

Stage 1
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 20
Default Re: TEHNICA : Tips/Tricks/Tutoriale

Poze cu fulgere:






Cred ca dupa aparat cel mai important accesoriu este trepiedul. E bun atat la fotografie cat si la bataie daca e cazul (sper sa nu)
Trepiedul e bine sa il luati bun de la inceput sa nu aruncati banii. El nu trebuie sa vibreze si este de preferat sa aiba placuta de prindere rapida. Coloana sa se ridice normal nu cu manivela ca o sa va plictisiti si o sa preferati sa lasati aparatul cum e decat sa faceti poza. In fotografie in principiu e bine sa iei din ce e mai bun pentru a nu pierde in viitor.
Obiectivele foto ar putea fi achizitionate si la mana a doua pentru ca nu au uzura asa mare ca un body

Sper ca nu este o problema ca am pus pozele ca exemplu.
ad_y is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -