Go Back   Forum 4Tuning > AUTO COMERCIAL > Bazar AUTO - PIESE, ACCESORII, CONSUMABILE, etc > Alte Anunturi Piese

Closed Thread

Thread Tools
Old 05-04-05, 21:49   #1
razvanrd

Stage 1

Default chiptuning audi a6 2.5 tdi (180cp)

astept oferte pt un chiptuning si eventual evacuare + admisie. cine stie niste preturi informative ... poate sa-mi dea ca nu ma supar
razvanrd is offline  
Old 06-04-05, 12:14   #2
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

pot sa te trimit la cineva 320 euro + tva flash tuning...mi-am facut si eu si sunt super multumit...super scule super harti facute de nemti (poti sa revii la harta initiala fara bani in plus) te sfatuiesc sa nu-ti pui chip fizic adica la motor...rescrie ecu e cel mai beton si sigur
Old 06-04-05, 13:51   #3
razvanrd

Stage 1

pai si care ar fi diferenta? de ce e mai bun flash tuning decat chip?
razvanrd is offline  
Old 06-04-05, 13:53   #4
Rabanne

Stage 5

Rabanne's Avatar

Default Chiptuning

Daca schimbi flashul fizic poti sa-l inlocuiesti oricand singurel pentru ca vei avea soclu, nu vei mai sta dupa nimeni.Este cea mai buna solutie.Cine spune altceva inseamna ca nu se pricepe...Cel mai indicat ar fi un blackbox care poate fi programat chiar de tine la pc.Il conectezi prin com2 si iti lucrezi singur hartile dupa bunul plac , in plus poti reveni la setarea de serie doar prin apasarea unui buton:)
Rabanne is offline  
Old 07-04-05, 17:56   #5
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

poti s-o iei ca tema de ce flash tuning este mai scump decat chip tuning si in acelasi timp ales de majoritatea...din cate am auzit chip tuning e nasol ca se bate cap in cap cu ecu original...oricum tu faci pana la urma ce vrei e masina ta si eu m-am interesat inainte sa-mi fac modificarea si de toti am fost indrumat catre flash tuning ca e mai sigur si mai eficient!
zGb is offline  
Old 07-04-05, 19:55   #6
oache81

Stage 3

Chiptuning-ul presupune in cele mai multe cazuri PIERDEREA garantiei.Nu se bate cap in cap cu nimic.Se rescrie softul sau dupa caz se scrie pe un chip gol softul cu hartile modificate si se pastreaza si cel original in buzunar.Daca ai chef il schimbi ca pe un procesor si gata.
Old 08-04-05, 17:51   #7
Rabanne

Stage 5

Rabanne's Avatar

Default Chiptuning

Bineinteles!Chiptuning sau flash tuning sunt unul si acelasi lucru.Se cheama flash tuning pentru ca ecu-ul are in loc de eprom o memorie flash de 512k in cele mai multe cazuri care poate fi stearsa electric si pe care se scrie softul modificat exact ca la eprom.NUmai ca epromul se sterge mai greu pentru ca trebuie expus la radiatii ultraviolete.Flashul este mult mai simplu de facut pentru ca se conecteaza direct prin VAG la ecu si poate rescrie memoria flash.In realitate a schimba epromul sau flashul este mai dificil si teoretic ar costa mai mult, dar pentru ca lumea nu stie despre ce este vorba cei care fac asa ceva speculeaza aspectul hi tech al operatiunii sa mai traga ceva bani in plus de la clienti!!Eu unul ca persoana care se ocupa de chiptuning prefer montarea unui soclu si instalarea altui chip cu soft modificat , astfel pot sa il schimb cand doresc!Alta solutie excelenta ar fi piggyback-ul sau blackboxul.Dupa ce vom face teste cu ele le voi posta pe forum sa stie fiecare ce si cum.Pretul unui piggyback ar ajunge pe la 100 de euro iar la un blackbox la 200-250.Avantajul la blackbox este ca il conectezi la PC prin com2 si il setezi dupa bunul plac...!!
Rabanne is offline  
Closed Thread

- Copyright 2025 4Tuning -