Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > PC Games - HARDWARE - Console > Hardware

Hardware Configuratii, componente, cerinte, preturi, sfaturi, modificari

Reply

Thread Tools
Old 07-11-11, 20:54   #1
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]
Default Schimbare procesor Laptop HP 625

Buna seara , am un Laptop Hp 625 cu configuratia urmatoare :

Procesor

Tip procesor:

AMD V

Model procesor:

V140

Frecventa procesor:

2300 MHz

Cache:

512 KB

Producator procesor:

AMD
Display

Diagonala:

15.6 inch

Tehnologie display:

LCD LED
Memorie

Capacitate memorie:

4 GB

Tip memorie:

DDR3

Frecventa:

1066 MHz
Hard Disk

Capacitate Hard Disk:

320 GB

Viteza de rotatie:

5400 rpm

Tip Hard Disk:

SATA
Placa Video

Tip memorie video:

Integrata

Producator chipset video:

ATI

Seria:

Mobility Radeon

Model:

HD 4200

Filmele la 1080 merg greu , la orice joc se incalzeste iar ventilatorul procesorului se invarte asa de tare inca ai impresia ca iese afara Este curatat de praf , a fost schimbata si pasta de la procesor . Cand sta in IDLE , coolerul procesorului se aude destul de tare . Am un windows 7 pe 64 biti .

Doresc recomandari si ajutor in schimbarea procesorului ( eu zic ca el , e problema ) .
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
Old 17-01-12, 08:54   #2
TunerRSX

Stage 2

Default Re: Schimbare procesor Laptop HP 625

Salut, aici e vorba de mai multi factori care iti fac filmele HD 1080 sa-ti mearga mai greu: procesorul care nu este foarte potent (single core), harddisk-ul care este la 5400 rpm si placa video care nu are un chip foarte bun (nu special conceputa pt gaming sau rulare de filme HD).
Pentru a schimba procesorul ai nevoie de un altul care sa fie pe acelasi socket (s1) si e posibil sa trebuiasca sa schimbi si alimentatorul. Daca te uiti la alimentator vei vedea ca acesta furnizeaza o anumita putere (de exemplu 65 W sa zicem). Procesorul nou s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult decat atata si odata cu cresterea puterii procesorului intervine si necesitatea asigurarii racirii acestuia. S-ar putea ca sistemul standard de radiator + cooler sa nu-ti fie destul si in acest caz situatia devine mai complicata (inlocuire radiator si cooler).
Sa nu ma intelegi gresit, laptopul tau este destul de bun ,dar nu este conceput pt jocuri sau rulare de filme care au cerinte ridicate fata de procesor si alte componente. Iti urez succes!
TunerRSX is offline   Reply With Quote
Old 17-01-12, 09:32   #3
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Quote:
Originally Posted by TunerRSX View Post
Salut, aici e vorba de mai multi factori care iti fac filmele HD 1080 sa-ti mearga mai greu: procesorul care nu este foarte potent (single core), harddisk-ul care este la 5400 rpm si placa video care nu are un chip foarte bun (nu special conceputa pt gaming sau rulare de filme HD).
Pentru a schimba procesorul ai nevoie de un altul care sa fie pe acelasi socket (s1) si e posibil sa trebuiasca sa schimbi si alimentatorul. Daca te uiti la alimentator vei vedea ca acesta furnizeaza o anumita putere (de exemplu 65 W sa zicem). Procesorul nou s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult decat atata si odata cu cresterea puterii procesorului intervine si necesitatea asigurarii racirii acestuia. S-ar putea ca sistemul standard de radiator + cooler sa nu-ti fie destul si in acest caz situatia devine mai complicata (inlocuire radiator si cooler).
Sa nu ma intelegi gresit, laptopul tau este destul de bun ,dar nu este conceput pt jocuri sau rulare de filme care au cerinte ridicate fata de procesor si alte componente. Iti urez succes!

Ai dreptate Toti mi au zis la fel , si am hotarat sa raman cu el inca 1-2 ani , si pe urma cumpar unul atat pentru gaming cat si si pentru filme .
Old 17-01-12, 09:41   #4
TunerRSX

Stage 2

Ma bucur ca explicatia mea ti-a fost de folos. Daca nu ai nevoie de mobilitate atunci iti recomand sa iti iei un desktop bun in care sa ai un procesor bun , memorie ram si o placa video destul de buna.
Majoritatea jocurilor iti vor solicita placa video, asa ca vei avea nevoie de ceva care sa aiba un chip destul de bun (pt comparatii si informatii iti recomand www.gpureview.com) . Atentie la placile video! Iti dau un exemplu din gama ATi : Radeon HD 6450 nu e mai bun decat Radeon HD 5970. Ba din contra, HD 5970 e o placa foarte buna care duce cu succes foarte multe jocuri . Asa ca nu te lasa furat de denumirea acestora. Vei vedea chiar ca 6450 este mult mai ieftin ca si un 5970.
Daca ai nevoie neaparat de mobilitate atunci vei avea nevoie de o suma de bani destul de mare pentru un laptop.
Te salut, Bogdan.
Old 17-01-12, 10:22   #5
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Quote:
Ma bucur ca explicatia mea ti-a fost de folos. Daca nu ai nevoie de mobilitate atunci iti recomand sa iti iei un desktop bun in care sa ai un procesor bun , memorie ram si o placa video destul de buna.
Majoritatea jocurilor iti vor solicita placa video, asa ca vei avea nevoie de ceva care sa aiba un chip destul de bun (pt comparatii si informatii iti recomand www.gpureview.com) . Atentie la placile video! Iti dau un exemplu din gama ATi : Radeon HD 6450 nu e mai bun decat Radeon HD 5970. Ba din contra, HD 5970 e o placa foarte buna care duce cu succes foarte multe jocuri . Asa ca nu te lasa furat de denumirea acestora. Vei vedea chiar ca 6450 este mult mai ieftin ca si un 5970.
Daca ai nevoie neaparat de mobilitate atunci vei avea nevoie de o suma de bani destul de mare pentru un laptop.
Te salut, Bogdan.
Am inteles cum sta treaba , multumesc frumos pentru informatii . Nu sunt un gammer inrait , nu am mai jucat un joc de mai bine de 1 an , doar filme mai vad si eu , se descurca foarte bine cu 720 , dar la 1080 e jale ... . Dar daca filmul este de 720 , si are format .mkv , la fel merge mai greu .
Old 17-01-12, 11:03   #6
TunerRSX

Stage 2

Conteaza si ce codec-uri ai...... ma gandesc ca ai instalat niste codec-uri si nu le folosesti pe cele standard. Dar intr-un final configuratia hardware este importanta. Bafta!
Old 17-01-12, 11:48   #7
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Quote:
Conteaza si ce codec-uri ai...... ma gandesc ca ai instalat niste codec-uri si nu le folosesti pe cele standard. Dar intr-un final configuratia hardware este importanta. Bafta!
Am incercat cu toate , cu ace mega codecs pack , nu a mers , cu k-lite la fel , iar ca player am folosit kmplayer, vlc si bsplayer, am incercat toate variantele si nu a mers 1080 deloc .
- Copyright 2024 4Tuning -