Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > PC Games - HARDWARE - Console > Hardware

Hardware Configuratii, componente, cerinte, preturi, sfaturi, modificari

Reply

Thread Tools
Old 05-05-10, 14:19   #1
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Intrebari - help?

Mi-am cumparat si eu urmatoarele componente pentru un upgrade:
placa de baza Asrock cu video onboard 384mb, ram 2gb, procesor intel pentium dual-core E5200 2.5ghz 64biti.
Urmeaza sa le montez pe carcasa; eu unul nu ma prea pricep, asa ca intreb: trebuie sa am ceva in vedere in afara de montatul procesorului+cooler pe placa de baza (pe care le-am pus deja)? Placa de baza e "de-aia mica", merge pe o carcasa normala ceva mai veche?

Ce sistem de operare sa aleg, Win7 32bit sau 64? Cred ca e pacat sa nu pun 64 din moment ce procesorul este pe 64biti, dar am inteles ca ar fi bine sa am 4gb ram, ca 2 ar fi oarecum putini. E adevarat?

Nu ma prea intereseaza gaming-ul, eu momentan folosesc numai un laptop asus intel celeron 2ghz, 1gb ram si 256mb video si-mi ajunge, pentru ca eu folosesc calculatorul 90% pentru net, dar deja m-am saturat numai de laptop.

Un singur joc ma intereseaza: GTA 4. Merge cu componentele pe care le-am luat? Nu ma intereseaza sa-l joc cu detaliile la maxim, ci sa-mi mearga bine, nu fragmentat.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 05-05-10, 19:43   #2
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

Default Re: Intrebari - help?

depinde de carcasa trebuie sa ai distantiere intre tabla carcasei si placa de baza.depinde cat de veche e carcasa s-ar putea sa intre si placa de baza.daca carcasa e ATX va intra sigur.cand pui placa de baza in carcasa stai cu cartea in mana si vezi sa legi bine power , reset , hdd.daca ai si front panel tot in carte o sa gasesti sa legi si USB-urile si jack-urile pt casti/mic.

Ca sistem de operare poti merge pe un Win7 32biti.versiunea de 64 e pt aia cu mai mult de 3GB RAM.arhitectura de 64 biti la procesor are treaba cu cat RAM "stie" sa lucreze procu.+ ca pt 64 biti iti trebuie programe optimizate pt 64 , drivere optimizate pt 64biti etc.intr-un cuvant nu se merita decat daca te joci ca disperatu sau folosesti numa programe noi cu suport pt OS 64bit.

numa pt net , filme , muzica , vrajeli deastea iti ajung 2GB ram.nu-ti trebuie mai mult.numa dupa ce instalezi win si tot ce ai tu nevoie sa-l optimizezi putin..adica sa opresti de la startup tot ce e in +.(daca nu te descurci intri din run in msconfig dai pe tab-ul de startup si faci un print screen la toate alea de acolo si pui aici sa-ti spun care le poti oprii).

GTA IV nu-ti va merge pana n-o sa-ti cumperi o placa video dedicata de minim 512 medium(sau una de 256 high end).

PS : daca vrei sa joci GTA 4 si sa si intelegi ceva din el + experienta de joc n-are rost sa-l joci la minim..macar un 1024 cu detaliile pe medium.
Tzzantaru is offline   Reply With Quote
Old 05-05-10, 21:19   #3
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Daca ATX inseamna ce stiu eu ca inseamna (carcasa normala, clasica, verticala) atunci de-aia am. Nu are front panel.
Toata mufaraiele alea stiu sa le pun, ideea e ca eu cu ceva ani in urma eram destul de obsedat de pc-uri in special hardware, dar in ultimul timp am pierdut "contactul", nu m-a mai interesat, asa ca toata nebunia asta cu dual-core, multi gb de ram si placi-video-avion am ratat-o)
Cu placa video ai dreptate, s-ar putea sa nu fie buna asta onboard, dar cateodata m-au uimit placile onboard, s-au comportat foarte bine.
O sa merg pana la urma pe 32bit, ai dreptate, e cam enervant sa stau sa caut drivere si programe pentru 64...
Old 05-05-10, 23:51   #4
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

vezi ca si alea verticale sunt de anumite dimensiuni..in fine , daca nu e extrem de veche carcasa va intra.acum , dc ti-ai luat placa de baza Asrock?si n-ai mers pe un Asus sau gigabyte.

placa video iti spun sigur ca nu-ti va duce gta 4..da pt jocuri ceva mai vechi merge on-board...da la astea noi , nu ai nici o sansa.
Old 06-05-10, 09:06   #5
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Pai asrock = divizie asus. Nu mi-am luat placa mai pretentioasa pentru ca, dupa cum am zia, nu vreau performante, vreau doar un calculator care sa mearga bine pe net si sa pot sa vad un film hd. Ca n-or merge jocuri noi putin imi pasa, la o adica nu mi-e greu sa mai bag 1-2gb ram si o placa video. Nu merita sa bag bani in el, am zis ca mai mult de 500lei nu vreau sa dau, si am dat cam 550lei. Sa nu mai zic ca eu unul nu prea am timp de statla calculator.
In plus, din ce am auzit, asrock astea sunt foarte bune pentru pretul lor.
Old 06-05-10, 18:19   #6
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Gata, l-am terminat. A mers totul cum trebuie, s-a potrivit perfect in carcasa. Maine ma duc sa mai cumpar un cooler de carcasa.
Sunt foarte multumit de el, merge super, deocamdata am instalat Vista Ultimate pentru ca nu mi-am gasit DVD-ul cu 7, dar cand o sa fie ii fac un upgrade.
Old 06-05-10, 19:45   #7
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

mai bine clean install decat upgrade.e mai sanatos
Old 08-05-10, 12:26   #8
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Pare-se ca placa asta video onboard e chiar PRAF. Sincer cred ca-i mai buna cea pe care o am pe laptop, de-aia aveam si asteptari mai mari in ceea ce o priveste pe asta.
Deci o sa-i cumpar cand mai am bani o placa video, pentru ca sincer, asta nu se descurca deloc chiar daca nu ai pretentii de la ea.
Am instalat win7 (desi mi-era lene s-o iau de la capat cu drivere, antivirus etc, am facut instalare clean) si merge chiar foarte bine calculatorul.
Ca scoruri in win7 am obtinut:
procesor: 5.9
ram: 5.5
graphics: 2.6
gaming graphics: 3.2
primary hdd: 5.2

Inca ceva: la ce temperatura e normal sa stea procesorul asta (Intel E5200)? Vad ca doar cand am CPU Usage 100% creste pe la 44C, in rest sta undeva la ~35-37C, iar CPU Fan pe la 2800rpm

Last edited by 22VIN; 08-05-10 at 12:48.
Old 09-05-10, 12:31   #9
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

ce video e?intel integrated?
ca alea chiar sunt praf , scrie pe ele ca duc si pana la 512 MB ram da ele nu trec de 128.si cand nu te joci folosesc un 16 MB ram.cand sunt solicitate atunci isi trag singure ram , dar degeaba.si nici macar nu au setare sa stea tot timpu in 128 sau 256.

am avut acu cativa ani o placa de baza Eagle nush de care cu video on board SIS.da aia o setam din bios de la 16MB pana la 128 permanent.singura placa on board care s-a misca bine.

daca e sa-ti iei placa video iti recomand un 9500GT sau 9600GT (in functie de buget).

temperatura la procesor e foarte buna.daca in full load sta in 45 grade e foarte bine.cooleru e putin cam grabit la 2800rpm...eu am pe AMD X2 la 2.3 un cooler care in full load nu trece de 2000rpm si temperatura sta tot asa in 45-47 grade , si in idle in 30 (si cooleru sta la 1700rpm)
Old 11-05-10, 22:59   #10
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Coolerul este Intel, cred ca a fost cutie procesor+cooler (nu am vazut-o, mi-a inmanat placa cu procesorul + coolerul montate direct).
Chipset-ul e Intel, da. Cica 384mb dar in Windows apar 256. Si pe laptop tot Intel am, dar zau de nu-i mai buna.

Placile astea n-ar fi bune?
http://www.pcgarage.ro/placi-video/a...ofile-bracket/
http://www.pcgarage.ro/placi-video/g...it-hdmi-cable/
Repet, nu vreau avion si cine stie ce performante, ci un calculator decent.
Old 12-05-10, 00:56   #11
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

din alea 2 nici una.din simplu fapt ca sunt pe 64 biti.daca tot iei macar ia ceva calumea , chiar daca zici ca nu-ti trebuie avion nu cred ca vrei sa cumperi piese odata la juma de an sau un an .in plus de asta placile video pe 64 biti sunt foarte proaste

daca chiar vrei sa-ti iei placa video cauta una macar pe 128biti(personal recomand una de 512 Ram pe 256 biti).si neaparat racire Activa

ca exemple ar fi 8500GT , 8600GT , 9400GT , 9500GT , 9600GT (astea la un pret rezonabil)

personal as merge pe un 9600GT care il gaseste pe la 300 lei.
pe la 250lei gasesti 9500GT , si 9400GT pe la 180 lei(de la asta sa nu te astepti de la prea multe).

oricare din placile astea in combinatie cu procu tau si ram iti va duce GTA IV la 1024 si detalii intre medium si high.numa ca , noh , la banii astia placile sunt low end. high end ar incepe de undeva de le 9800GTX da vei da mai mult pe placa decat pe proc , placa de baza si ramu care l-ai luat combinate
Old 12-05-10, 09:55   #12
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Stiu, ca mai vorbeam cu cineva si mi-a zis "aa pai gasesti una ok si nu scumpa, doar pe la 5-6mil". I-am zis ca-i dement, ca dau pe placa video cat am dat pe ce ai zis si tu. Ori n-am de gand asta
Daca zici ca nu-s ok, atunci o sa ma orientez pe ceva de la 128biti in sus.
Dar mai intai sa mai fac si rost de bani, ca pe prafu' asta nici pe placa video nu-mi vine sa dau bani
Old 12-05-10, 12:58   #13
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

stiu cum e cu prafu asta )

si eu neavand prea multe finante mi-am luat un 9400GT , am dat pe ael in jur de 170lei aici in bv.nu stiu acuma pe la voi care sunt preturile , dare presupun ca nu cu mult mai mari.la banii astia isi face treaba.e totusi putin cam slabuta chiar daca are 512 ram si 128 biti n-are decat 16 procesoare , unde o placa video de top pleaca de la 128procesoare(9800GTX) si ajunte pana la 480(GTX295)

te orientezi si tu din ce placi ti-am insirat , vezi preturi si care o iei pe aia care-ti convine mai mult
Old 12-05-10, 23:59   #14
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Din plictiseala zic sa instalez GTA San Andreas, sa vad cum se comporta cu asta.
Concluzia: mai bine se comporta laptopul. E jenant. Acum mi s-a confirmat si parerea ca laptopul are placa video mai buna.

Se poate inchide tread-ul, mi-au fost lamurite intrebarile - multumesc foarte mult lui Tzzantaru ca m-a lamurit si a avut rabdare sa-mi explice.
Old 13-05-10, 00:54   #15
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

cu placere , ma bucur ca am putut sa te ajut
- Copyright 2024 4Tuning -