Go Back   Forum 4Tuning > Hobby & Pasiuni Comune > PC Games - HARDWARE - Console > Hardware

Hardware Configuratii, componente, cerinte, preturi, sfaturi, modificari

Reply

Thread Tools
Old 19-03-10, 20:47   #1
Disturbance

Stock

Default Problema PC

Mi se blocheaza foarte des jocurile, imi ramane imaginea blocata, aud un sound loop cu ultimul sunet inainte de crash si nu mai pot face nimic pana nu dau restart.
Mi se intampla in jocuri ca: World of warcraft, Heroes of Newerth(doar mini-crash la asta, isi revine dupa un minut), Bioshock 2, Assassin's creed, Modern warfare 2, Left 4 dead 2.
Nu mi se intampla in: Dragon agerigins, Metro 2033, Bad Company 2, Mass effect 2
Nu inteleg de ce patesc doar in unele jocuri . Nu cred ca este de la sursa pentru ca nu mi se inchide calculatorul si am avut grija sa iau o sursa cat de cat buna.

Sistemul meu este:
CPU Athlon 64 7750 AM2
placa video: Winfast leadtek px9600 GT TDH 512
PSU: Atx-400W Allied telesyn
RAM: 2x1gb DDR2 corsair 6400 C4
Placa de baza: Asus M3N78-AM
Sistem operare: Windows 7 64x ultimate (nu prea conteaza ca pateam chestia asta si pe XP)

Nu stiu ce sa mai testez, am testat ram-ul de mai multe ori si nu mi-a dat nici o eroare. Am facut update la bios. Am crezut ca poate se incalzeste placa video si am instalat Rivatuner cu care am marit viteza cooler-ului de pe placa video de la 60% la 100%, am montat un cooler deasupra placii video cu speranta ca se rezolva ceva dar degeaba. Ma gandesc ca de la PSU nu este pt ca nu se inchide calculatorul si sursa imi da voltaje bune.

Dupa 20 de minute de furmark temperatura placii video este de 86'C
Dupa 10 minute de Orthos:

Temperaturi
Placa de baza 41 °C (106 °F)
Procesor 65 °C (149 °F)
CPU #1 / Core #1 47 °C (117 °F)
CPU #1 / Core #2 47 °C (117 °F)
MCP 71 °C (160 °F)
Dioda GPU 61 °C (142 °F)
WDC WD3200AAKS-00L9A0 [ TRIAL VERSION ]
WDC WD800JB-00FMA0 [ TRIAL VERSION ]

Ventilatoare de racire
Procesor 5819 RPM
GPU 35%

Valori tensiune
Core procesor 1.38 V
+3.3 V 3.26 V
+5 V 5.12 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
Baterie VBAT 3.09 V
Disturbance is offline   Reply With Quote
Old 12-04-10, 13:16   #2
tomcRft
Audi Driver

Stage 2

tomcRft's Avatar

Member of:
[AUDI]
Default Re: Problema PC

Salut,

Instaleaza "fraps" pentru a vedea frame-urile in timp ce te joci, daca iti scad foarte mult si variabil, este foarte probabil sa fie placa video.
Si eu, si cunostinte de ale mele am avut probleme asemanatoare.

Iar sursa esta ca si no name, zic ei ca are 400W dar atata timp cat nu iei ceva brand (Antec, Corsair, Seasonic, Enermax, etc..), nu prea poti sa te bazezi pe ea si pe ce putere preconizeaza fabricantul.

Te-as sfatui sa tragi softul urmator OCCT pentru sa o testezi, daca ventilator-ul si tensiunea nu este stabila, ea este de vina.

Oricum daca zici ca ai testat memoria si nu este de vina, numai sursa sau placa video pot fi, altceva pentru mine nu este.

Bafta.
tomcRft is offline   Reply With Quote
Old 13-04-10, 02:02   #3
Tzzantaru

Stage 5

Tzzantaru's Avatar

placa video nu prea are cum sa fie daca nu face figuri in toate jocurile , poate sursa...la un dual core si 9600GT trebuia sa iei o sursa de minim 600W.cu toate ca e interesant faptu ca se blocheaza la jocuri care nu solicita prea mult nici procu nici video si in alea care manca proc pe paine merge bine.86 grade la placa video nu e prea bine , se incalzeste prea tare.

vezi cum faci sa ai everestu ala full sa-ti arate toate temperaturile si vezi ca ai un system stability test , bifeaza sa-ti "streseze" toate componentele si lasa-l vreo 10 minute(in timpu asta stai cu ochii pe temperaturi si daca , cresc prea tare oprestu testu).dupa 10 minute daca nu crapa verifica temperaturile , sa le verifici si la HDD si tensiunile in sursa.

alte idei nu prea mai am , ai ceva bad-uri pe hdd?e vreun hdd pe moarte?in jocuri se intampla sa apara artefacte?sau alte distorsionari ale imaginii?
Tzzantaru is offline   Reply With Quote
Old 13-04-10, 10:40   #4
tomcRft
Audi Driver

Stage 2

tomcRft's Avatar

Member of:
[AUDI]

Pentru a testa HDD-ul, foloseste HDTune si fa-i un error scan.

Nu ne ai spus daca ai overclockat cpu-ul sau placa video, daca cpu-ul este overclockat prost si voltaj-ul setat in bios nu este bun, o sa iti crashuiasca dupa ceva vreme in jocuri.
Mi-e imi crashuia si in counter-strike mai de mult, cand inca eram copil si habar nu aveam cu ce se mananca un computer. Cu toate ca este un joc "de pe vremea lui Traian" (1999).

Totusi, eu as paria pentru 90% pentru sursa.
Daca imi amintesc bine, aveam problema asta in NFS Carbon parca, atunci aveam o sursa "no name" de 300W "cica".

Am schimbat sursa pentru o Antec NeoPower 550W si de atunci nu mai am nici un fel de problema.
tomcRft is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -