Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > PEUGEOT > Anunturi Auto Peugeot

Anunturi Auto Peugeot Masini Peugeot de vanzare si piese pentru Peugeot

Reply
 
Thread Tools
Old 26-10-10, 11:54   #1
alex.dragomir

Stock
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default Kit cablaj auxiliar montaj xenon 407 / reparatii motorase stergatoare 407

In urma studiului problemei ridicate de numerosi utilizatori, am ajuns la concluzia ca la modelul 407, pentru montarea unui kit xenon aftermarket, de orice provenienta si putere, in functie de amplasarea kitului, adica faza lunga, faza scurta sau chiar proiectoare ceata, este necesara eliminarea oricarui risc dpdv al defectarii urmatoarelor module ale masinii:

a. modul stergatoare dreapta
b. modul stergatoare stanga
c. modul ESP

Poate ultima varianta, cea a defectarii modulului de ESP, pare o aberatie, dar va rog sa ma credeti ca explicatia e intemeiata. Acelasi fenomen intervine pe unele 206, la care montarea de xenon aftermarket aprinde martorul ABS-ului in bord. La fel de plauzibila este si aparitia acestui defect, cu sau fara avarierea ireversibila a modulului de ESP la 407.

Tinand cont de solicitarile numeroase venite de la utilizatorii de 407, dornici sa-si upgradeze sistemul de iluminare, dar fortati sa nu o faca datorita riscului de a defecta motorasele stergatoarelor masinii, am pus la punct o metoda prin care acest risc este eliminat in intregime.

In ce consta toata treaba?

1. Pe langa kitul de xenon aftermarket, va trebui montat un cablaj suplimentar, care va veni cu instructiuni complete de instalare, astfel incat orice persoana cu abilitati tehnice minime sa poata efectua montajul fara probleme.

2. Exista 3 modele de cablaje auxiliare la momentul de fata, proiectate pentru modelul 407, dupa cum urmeaza (denumirile sunt sugestive pentru mine):

YPYROX01010 ( pentru montaj xenon faza scurta )
YPYROX02020 ( pentru montaj xenon faza lunga )
YPYFOG03030 ( pentru montaj xenon proiectoare ceata )

3. Pentru cazul instalarii kitului de xenon pe faza scurta/faza lunga, pe langa montajul cablajului auxiliar adecvat, este necesar ca Dvs sa imi trimiteti prin curier unul din elementele care compun sistemul de curatare al parbrizului, adica fie unul din motorase ( preferabil cel din dreapta ), fie PSF-ul masinii, adica cutia aceea cu relee si sigurante din interiorul carcasei de plastic ce adaposteste si calculatorul motor ( stanga compartimentului motor ). Eu voi opera o modificare in unul dintre aceste elemente si va voi returna componenta tot prin curier, impreuna cu cablajul adecvat. Daca sunteti din Moldova sau puteti face un drum pana la Iasi, pot realiza modificarea pe loc, intr-un timp rezonabil, iar Dvs veti scapa de incovenientul demontarii unuia din motorase ( operatiunea poate fi foarte tricky pentru unii) sau de inconvenientul demontarii PSF-ului, care echivaleaza cu imobilizarea masinii pe durata modificarii.

4. In cazul montarii de xenon pe proiectoare, nu este necesara trimiterea vreunei componente de pe masina pentru modifcare, este suficienta doar montarea cablajului auxiliar YPYFOG03030.

Preturi:

- cablaj YPYROX01010/YPYROX02020 ( pentru montaj xenon faza scurta/lunga ) + modificare interna motoras stergator/PSF = 200 RON + taxe curierat ( pentru cei care aleg aceasta cale ).

- cablaj YPYFOG03030 ( pentru montaj xenon proiectoare ceata ) = 100 RON

NOTA: modificarile enumerate mai sus garanteaza faptul ca motorasele de stergator sau modulul ESP nu se vor defecta ca si consecinta a montajului de xenon aftermarket pe masina. Nu pot fi raspunzator pentru alte defecte, este binecunoscut de exemplu faptul ca pentru o serie de 407 care manifesta declansarea aleatoare a stergatoarelor la deschiderea usilor, era necesara inlocuirea mai devreme sau mai tarziu a unuia din motorasele de stergatoare, Peugeot schimband referinta respectivei piese cu una imbunatatita, fapt manifestat inclusiv pe masini care aveau faruri normale, iar exemplele pot continua.

De asemenea, pot repara motorase de stergator defectate ca urmare a utilizarii xenonului aftermarket, pret 300 RON. Pretul include reparatia motorasului defect, upgradarea acestuia si includerea cablajului aferent pentru a elimina riscul viitoarei defectari.

Alex - 0728 627 451
alex.dragomir is offline   Reply With Quote
Reply


- Copyright 2024 4Tuning -