Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Brasov

Reply

Thread Tools
Old 21-03-07, 14:16   #1
NOSdriver

Stage 3

Exclamation Noi si Politia , bine de stiut cand suntem opriti !!!

PERICOL PUBLIC - CURSE ILEGALE DE ATV-URI IN LIVADA POSTEISilviu STEFAN

Stim despre faptul ca se organizeaza asemenea curse in zona si am anuntat mai departe
Marcel Chirila
Purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare

Cursele nocturne de masini, motociclete sau, mai nou, de ATV-uri au devenit aproape o obisnuinta, desi legile interzic organizarea si participarea la asemenea competitii. Cu toate ca acestea se produc in zone relativ mai retrase, multi brasoveni se declara deranjati de zgomotul produs atunci cand sute de cai-putere sunt pusi sa "traga" spre entuziasmul infantil al unora. Mai mult, competitorii, nederanjati absolut deloc de autoritati, au ajuns sa-si aleaga locuri tot mai selecte pentru intreceri, ultima locatie fiind Livada Postei.

Politia nu-i vede
"De cand a dat caldura, zona Livada Postei-Warthe a devenit o adevarata pista pentru motociclisti. Cel mai des, motociclistii sau conducatorii de ATV-uri demareaza in tromba din vecinatatea Bibliotecii Judetene, ambaland motoarele la maxim. Pe langa faptul ca produc un zgomot infernal, mai ales in timpul noptii, mai ruleaza si cu viteze foarte mari, putand oricand sa produca accidente rutiere. Niciodata nu am vazut sau auzit ca Politia Rutiera sa-i prinda si sa-i sanctioneze. Mai mult, am sesizat intr-o zi un politist comunitar cu privire la faptul ca niste motociclisti «zburau» pe langa el, dar acesta mi-a spus ca nu-i poate opri, competenti in acest caz fiind cei de la Politia Rutiera. Ce sa mai spun ca, uneori, noaptea, se organizeaza asemenea intreceri pe zona verde din spatele Bibliotecii. Dupa ce ca nu este destula, o mai distrug si pe cea existenta", declara un brasovean care locuieste pe Sirul Livezii.

"Au fost aplicate cateva sanctiuni"
Toate cele prezentate mai sus sunt confirmate si de alti locuitori din zona. Toti, insa, de frica unor eventuale "represalii"din partea baietilor cu bani detinatori de ATV-uri sau motociclete, doresc sa-si pastreze anonimatul. Faptul ca reclamatiile lor sunt intemeiate este confirmat de purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare, Marcel Chirila. "De fiecare data cand am fost sesizati, am trimis echipaje in zona si i-am amendat pe cei care distrugeau spatiul verde. Trebuie spus, insa, faptul ca, potrivit legii, nu avem competenta de a opri in trafic un conducator auto sau de motocicleta, acest lucru putand fi facut doar de cei de la Politia Rutiera. Avem posibilitatea sa intervenim doar cand se comite o contraventie pentru care suntem abilitati prin lege sa aplicam sanctiuni, in rest putem doar, la randul nostru, sa sesizam pe cei in drept sa actioneze. Dupa ce am dat mai multe amenzi celor ce umbla cu ATV-urile pe la marginea padurii sau prin zone amenajate, am anuntat Primaria si stiu ca, la acest moment, exista o preocupare pentru ca detinatorii unor asemenea autovehicule sa fie identificati", spune Chirila.

"Avem locul in atentie"
Referitor la acest subiect, purtatorul decuvant al IPJ Brasov, comisarul sef Liviu Naghi spune ca "locul in cauza se afla in atentia noastra. De asemenea, noi desfasuram diferite activitati de prevenire, dar si sanctionare a celor ce participa la asemenea curse si in alte zone din oras si judet". De mentionat, insa, faptul ca oamenii legii, inclusiv politistii comunitari, intampina greutati in identificarea celor ce detin ATV-uri, deoarece acestea nu poarta numere de inmatriculare.

Textu asta cica a aparut in transilvania express
powersports ro (ATV / Quad echipamente si piese / accesorii)

Last edited by Flow; 21-03-07 at 18:54.
NOSdriver is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 15:35   #2
FreaK_Bv

Stage 5

FreaK_Bv's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
Default Re: Noi si Politia

Mda ...frumos) LA MAI MARE!!!
FreaK_Bv is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 15:59   #3
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]

Sa Ne Suga! =))
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 16:02   #4
blondu_glf 2
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

blondu_glf 2's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]
[VW]

hai cu ATV-urile ! ! ! ! ! ! ! ! la mai mare ! ! ! ! !
blondu_glf 2 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 16:32   #5
Paul

Stage 5

Paul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
[SUBARU]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by Bigu View Post
Sa Ne Suga! =))
Bun asa =))

devin ... baietzii cu atv`urile de care tzi a zis mata sa te feresti =))
Paul is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 18:28   #6
Flow

Stage 5

Flow's Avatar

Exclamation Re: Noi si Politia

am gasit articolul asta
cititi l bine si cu atentie
avem si noi drepturile noastre !!!!

Ce trebuie sa faci cand te opreste Politistul de Circualtie

· Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia sa ti-o arate)

· Trebuie sa-ti spuna motivul opririi

o daca este filtru ai voie sa ceri actele de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele echipajului.

· Actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa opreasca masini si apoi sa caute motive pentru amenda.)

o la oprire se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv.

· La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci, puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda dar sa nu recunoasteti fapta daca stiti ca sunteti nevinovat.

· CEL MAI IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia fie noapte fie zi puteti sa sunati la 112 si sa spuneti ca sunteti abuzat.

Pentru politisti de pe radar:Puteti sa le cereti sa va arate:

· Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar, sa aiba vizele la zi.

· Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modewlul si seria aparatului.

· Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de interne, sa fie vizata.

· Daca se ajunge la neintelegeri puteti sa le cereti sa va arate "ordinul" ... este un fel de foaie de parcurs in care sunt scrise locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea.

Aceste acte trebuie sa fie intodeauna asupra agentului de radar.

Faptul ca-l intrebi de ele de cele mai multe ori duce doar la un AVERTISMENT.
Flow is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 18:47   #7
BascaBV

Stage 5

BascaBV's Avatar

Member of:
[Honda]

Super tare ... o parte din drepturile astea le stiam mai adaug si durata opriri
BascaBV is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 22:21   #8
bob

Stage 5

bob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Flow View Post
am gasit articolul asta
cititi l bine si cu atentie
avem si noi drepturile noastre !!!!
unde l-ai gasit posteaza te rog si link-ul sau nr legii din care ai scos textul asta ca tare as vrea sa il vad pe tot
bob is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 22:30   #9
Flow

Stage 5

Flow's Avatar

pai primesc mailuri zilnic de pe masini.ro si in asta de azi asta scria
e copiat complet
mai mult nu scria dar sigur apare si in codul rutier poti sa iei de bune informatile si eventual sa le dedublezi cu o consultare a codului
Flow is offline   Reply With Quote
Old 21-03-07, 22:44   #10
bob

Stage 5

bob's Avatar

nu am zis ca nu cred ce ai scris dar vroiam sa stiu nr. articolului ca sa il pot printa ca altfel ii dai peste nas la politai cand te apuci sa ii zici de nr. de articole si alte ***-uri...
mersii
bob is offline   Reply With Quote
Old 29-04-07, 16:53   #11
EvlSkillz

Stock

EvlSkillz's Avatar

Flow....poate ai putea sa postezi link`ul...ca sa ne documentam si noi mai mult....
EvlSkillz is offline   Reply With Quote
Old 01-06-07, 21:51   #12
mansound

Stage 3

mansound's Avatar

Capete de creta frate ce vrei mai mult...au si ei copii din pacate acasa si tre sa-si faca datoria ...doar no sa stea sa fie platiti degeaba...
au plecat de la tzara de la dirijat vite la oras la dirijat table...
kk-m-as pe ei...
Old 02-06-07, 00:11   #13
alex_S

Stage 5

alex_S's Avatar

Post Re: Noi si Politia

ma f.... pe ei de gabori prosti .
alex_S is offline   Reply With Quote
Old 03-06-07, 14:54   #14
blondu_glf 2
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

blondu_glf 2's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[A.C.S. Speedline Motorsport]
[VW]

dece mah?ti-au suspendat carnetul?
blondu_glf 2 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-07, 17:09   #15
dagosh88
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

dagosh88's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

Mai rau, i l-au anulat!!Acuma tre sa dea din nou pentru carnet..
dagosh88 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -