07-04-08, 09:49
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Street Gambler] [Fiat] [VW]
|
RCA despagubeste jantele daca nu sunt conforme cu talonul?
Aseara am avut accident pe Magheru. Un imbecil a facut stanga la Romana de pe banda a doua fix in fa ta mea si nu am mai avut cum evita.
Concluzia : roata belita, aripa, capota, far dreapta indoite/sparte.
Am fost la politie, l-a scos pe respectivul vinovat, am luat copie dupa RCA-ul lui.
Intrebarea mea este urmatoarea. Exista vreo sansa sa nu fiu despagubit dat fiind faptul ca jantele mele sunt pe 15'', iar in talon sunt trecute 14'' ?
Last edited by aleks; 30-07-08 at 11:51.
|
|
|
07-04-08, 10:40
|
|
Stage 5
|
Re: Despagubire RCA
Oh , chiar ieri la semafor pe eminescu cu polona te-am vazut , veneai dinspre spitalul floreasca , eu ti-am studiat angelu si tu mie jantele Nasol faza cu accidentul , din cate stiu eu nu are treaba ce e in talon si ce ai tu pe masina , te despagubeste in functie de avarie , insa nu bag mana in foc ca e 100% corect
|
|
|
07-04-08, 20:29
|
|
Dacia Driver
Stage 4
Member of: [DACIA]
|
daca a scris politistul in autorizatia de reparatie toate daunele masinii atunci e normal sa le repare pe toate indiferent de ce ai tu in talon.
|
|
|
07-04-08, 21:58
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [SKODA]
|
hai sa ti spun ...cum au fost procedurile in cazul meu.
acu 2 saptamani a intrat o vaca in fundu meu, cand stateam la semafor.
a venit politia imediat si a facut constatarea in mare...
oricum ei nu prea au habar despre piese iar in procesu verbal scriu ceva foarte superficial, ce e mai vizibil.
cand ajungi la asigurari, la fel agentul trebuie sa mai faca o constatare. el nu se uita in talon...noteaza doar daunele.
acesta o sa te indrume la un service, cu care are contract, unde sa ti repari masina.
abia la service masina o sa fie desfacuta..si o sa se studieze mai amanuntit daunele, unde o sa se faca nota de constare finala.
pe masina o sa ti fie puse piese originale, asa cum era masina stock.
am vrut sa fac o smecherie cu ce i de la service, sa dau niste bani, o diferenta, sa mi pun triple clare.
dar nu se poate in nici un caz
|
|
|
19-04-08, 16:32
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators]
|
Nasule, abtine-te nene !
|
|
|
19-04-08, 19:40
|
|
Stage 5
Member of: [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
Ce este omologat, adica ce ai in talon o sa iti puna pe masina. In cazul in care in talon erau trecute si jantele de 15" cu nu stiu ce anvelope atunci da, iti punea de 15".
|
31-05-08, 21:41
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Hyundai] [PEUGEOT]
|
Eventual daca cunosti pe cineva la service il poti ruga pe cel care iti face devizul sa treaca doar jante ,nu si marca modelul,iar cei de la asigurari vor vedea acolo janta x ron.Sunt sanse sa nu se prinda ca aveai alte jante..depinde de cel care iti face constatarea...
Sincer dupa ce ca nu ai avut nici o vina sa nu mai faca si stres! Sa ne zici ce ai facut ca sunt curioasa
|
31-05-08, 22:23
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
nu se prind sigur...... ma rog asta depinde de cel din service. oricum nush cat de tampit poti sa fii sa ii pui omului o janta p 15 si restu sa fie 16. eu unu nu fac asa.
|
20-07-08, 12:23
|
|
Stage 3
|
Daca nu vrei sa ai probleme, repara-ti masina fara janta!
Apoi janta ti-o cumperi tu si duci factura la firma de asigurari.Deabia dupa aceea semnezi cererea de despagubire, care trebuie sa cuprinda contravaloarea reparatiei de la service plus contravaloarea jantei.Eventual duci si janta avariata sa o lasi la ei!
|
|
|
30-07-08, 11:38
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
nu e asa, poti face reparatia completa, inclusiv jantele.
in cazul in care apare vreo problema, ei pe acceptul de plata trec expres care din puncte nu se despagubesc, nu se pierde toata valoarea reparatiei pt un singur punct litigios, incercati sa nu dati sfaturi daca habar n-aveti cum sta treaba, puneti oamenii pe drumuri si ii incurcati inutil.
|
|
|
30-07-08, 21:44
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by aleks
nu e asa, poti face reparatia completa, inclusiv jantele.
in cazul in care apare vreo problema, ei pe acceptul de plata trec expres care din puncte nu se despagubesc, nu se pierde toata valoarea reparatiei pt un singur punct litigios, incercati sa nu dati sfaturi daca habar n-aveti cum sta treaba, puneti oamenii pe drumuri si ii incurcati inutil.
|
Daca tu crezi ca nu am habar , afla ca eu sunt unul din cei care dau astfel de accepte de plata la o firma de asigurari.Si crede-ma ca ca am taiat din devize de mii de roni si cate o suta, doua de roni daca aceasta suma e bagata in plus.Cine stie cine imi verifica dosarul si poate trage concluzia ca dau accepte fara sa verific devizele sau ca imi bag prin intelegere cu service-ul cate o suta, doua la fiecare masina.La o medie de cinci devize pe zi as putea ajunge la sume fabuloase, nu?
La firma de asigurari unde lucrez eu nu se ia in consideratie tipul de anvelopa trecuta pe talon, dar in cazul RCA anvelopa se despagubeste proportional cu gradul de uzura, iar in cazul jentilor din aliaj daca pagubitul nu mai are factura de achizitie a acestora sau daca modelul autoturismului nu a fost echipat cu ele din fabrica,acesta va fi despagubit cu una stock.
|
|
|
31-07-08, 13:16
|
|
General Supervisor
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [BMW] [MERCEDES] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Re: RCA despagubeste jantele daca nu sunt conforme cu talonul?
apreciez ca ti-ai nuantat pozitia, era o aberatie ceea ce sustinusei initial, si anume ca se refuza devizul de plata daca o suma nu e conforma, si apreciez deasemeni ca m-ai contrazis folosindu-mi propriile mele argumente, asta e ilar
oricum, concluzia e comuna: nu se refuza intreg devizul, ci doar suma respectiva.
Last edited by aleks; 31-07-08 at 13:20.
|
|
|
31-07-08, 13:40
|
|
Skoda Driver
Stage 5
Member of: [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by monk
Aseara am avut accident pe Magheru. Un imbecil a facut stanga la Romana de pe banda a doua fix in fata mea si nu am mai avut cum evita.
Concluzia: roata belita, aripa, capota, far dreapta indoite/sparte.
Am fost la politie, l-a scos pe respectivul vinovat, am luat copie dupa RCA-ul lui.
Intrebarea mea este urmatoarea. Exista vreo sansa sa nu fiu despagubit dat fiind faptul ca jantele mele sunt pe 15'', iar in talon sunt trecute 14'' ?
|
raspunsul e NU.polita rca despagubeste paguba pe care o ai.adica tot ce aveai pe masina in momentul impactului trebuie reparat/inlocuit cu acelasi lucru.alta e politica in cazul casco.atunci se despagubeste numai ce e asigurat.daca ai altfel de jante,tre sa le asiguri si pe alea.daca mai ai nelamuriri da-mi un PM
|
31-07-08, 20:11
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by bmwm5
raspunsul e NU.polita rca despagubeste paguba pe care o ai.adica tot ce aveai pe masina in momentul impactului trebuie reparat/inlocuit cu acelasi lucru.alta e politica in cazul casco.atunci se despagubeste numai ce e asigurat.daca ai altfel de jante,tre sa le asiguri si pe alea.daca mai ai nelamuriri da-mi un PM
|
Daca ai jante de 1000 euro bucata pe ursulet din 1985 de exemplu , poti fi sigur ca nu vei fi despagubit daca nu le ai omologate si trecute in CIV!
Si o precizare: in cazul RCA , valoarea maxima de despagubire este egala cu valoarea reala a masinii, calculata dupa niste coeficienti si norme internationale, nu dupa preturile din Autovit.
|
|
|
01-08-08, 03:04
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Street Gambler] [Fiat] [VW]
|
nici o dauna totala nu cred ca se calculeaza dupa preturile din autovit ) indiferent ca e oferita de RCA sau CASCO
ca sa incheiem certurile si polemicile, threadul fiind deja ft vechi o sa va povestesc ce s-a intamplat.
am primit dauna totala ... iar in cazul in care nu era de dauna totala pe baza facturii mi se inlocuiau rotile INDIFERENT de ce scria in talon.
|
|
|
|
|