19-02-08, 11:14
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
accident cu pieton vinovat
cred ca scriu acum mai mult de nervi... pana nu se termina toate prostia asta nu o sa am stare.
azi dimineata, pe bd. Constructorilor, in crangasi, am dat peste un pusti de 18 ani... spre norocul lui, si al meu, nu aveam mai mult de 30-35km/h (eram intr-a 2a parca). desteptul mergea pe strada, pe marginea benzii... fara sa se uite si cu castile in urechi, pur si simplu s-a intors sa traverseze exact in fata mea. Am apucat doar sa calc frana si sa dau claxon... nu a reactionat cu nimic si l-am luat pe capota. S-a ridicat de jos... nici nu stia de capul lui. L-am dus repede la spitalul Municipal (repede e relativ, la cum se circula in Bucuresti), l-am bagat la doctor la examinare si am asteptat politia (pe care o cheama cei d ela spital in caz de accidente rutiere).
Declaratie a victimei (a recunoscut ca e vinovat si ca a traversat aiurea), alcolemie pt mine = 0,000. L-am lasat la spital sa-i faca radiografii si m-am dus cu politistii sa faca reconstituire... au masurat, au fotografiat... nu e trecere de pietoni, viteza nu aveam, alcolemie 0... vinovat pietonul, pana acum. eu am nervi si o capota infundata... pe care va trebui sa mi-o repare.
La ora 17 trebuie sa ma duc la Udriste sa dau declaratie... toate actele mele sunt la politisti... nervi, timp pierdut, masina trebuie reparata...
Am vorbit acum 5 min cu pustiul, nu are decat o contuzie minora. Dupa ce ajung la Udriste o sa vorbesc cu parintii lui... ar fi culmea sa depuna plangere (are termen 60 zile). Mie o sa mi se intocmeasca dosar penal pt vatamare corporala pana la incheierea cercetarilor... din care se pare ca o sa ies nevinovat.
|
19-02-08, 11:48
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [AUDI]
|
Re: accident cu pieton vinovat
cum vine asta dosar pental pana la incheierea cercetarilor?
|
|
|
19-02-08, 12:38
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by obrazNICK
cum vine asta dosar pental pana la incheierea cercetarilor?
|
e o tampenie din lege care prevede ca indiferent cum se produce o vatamare corporala (din vina ta sau nu) trebuie deschis dosar penal. urmeaza ca procurorul sa decida dupa aia daca a fost vina ta sa continuie urmarirea penala, sau daca nu sa inchida dosarul.
|
|
|
19-02-08, 13:49
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bobo32
e o tampenie din lege care prevede ca indiferent cum se produce o vatamare corporala (din vina ta sau nu) trebuie deschis dosar penal. urmeaza ca procurorul sa decida dupa aia daca a fost vina ta sa continuie urmarirea penala, sau daca nu sa inchida dosarul.
|
exact... si pana la finalizarea anchetei sunt urmarit penal pt vatamare corporala. asa zice "legea" 
pustiul nu are nimic, am mai vb la tel... acum sunt curios daca parintii o sa depuna plangere sau o sa ceara despagubiri... nu ar avea dreptul, dar legea le da voie. si asta ar insemna umblat prin tribunale...  ( nu ar fi prima data cand cel nevinovat trebuie sa plateasca pt prostia altuia.
daca ne intelegem sa-mi repare masina... ok. daca nu, depun si eu plangere pt distrugere de bunuri si cer despagubiri... materiale si morale, ca se poarta
|
|
|
19-02-08, 14:17
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
|
daca esti nevinovat, dupa ce se judeca si daca nu te duci la proces ... o sa iti vina in posta o hartie pe care scrie ceva de genu: .... dispozitia bla bla bla , s-a hotarat incetarea urmaririi penale asupra ... bla bla bla, cu aia te duci la Udriste si iti recuperezi permisul, ulterior in functie de intelegerea cu partea vatamata .... sa iti plateasca pagubele sau cum va intelegeti voi. (ps: nu ar strica sa stai de vorba cu un avocat pentru ceva sfaturi pertinente ca legea in Romania este interpretabila si pentru cine stie cum , usor de speculat)

|
|
|
19-02-08, 15:13
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Ms Mishu de sfat, am cu cine sa vorbesc in cazul in care am probleme...  doar ca nu vreau sa apelez momentan. sa vad cum evolueaza lucrurile... apropos, am facut dreptul, mai tin si eu cate ceva minte + o biblioteca plina de carti 
victima poate depune plangere civila numai pe fondul unui proces penal si a unei decizii judecatoresti care sa ma scoata pe mine vinovat. in cazul in care sunt nevinovat, nu are cum sa imi ceara daune... de fapt, are... dar e mult prea complicat si nu ar avea castig de cauza.
Eu sper sa ma inteleg frumos cu parintii pustiului (chiar daca e major... e praf  ). Daca nu ma inteleg cu ei, pot depune eu plangere pt distrugere. In cazul in care ajung la judecata cu ei, atunci o sa apelez la o cunostiinta  Mai am fosti colegi avocati... dar dupa cum ii cunosc eu, nu am incredere in ei sa ma apere
|
|
|
19-02-08, 15:30
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
Member of: [SKODA]
|
daca e vinovat,iti repari masina pe banii lui,am avut cazuri cu dementi care sareau pe capote si asa mai departe si-si reparau oamenii pe casco iar noi ii dadeam pe aia in judecata pentru recuperarea banilor.tu acum esti in cercetari,se face dosar penal,se va da neinceperea urmaririi penale,iti da permisul inapoi si gata.bataie de cap pentru un bou care nu stie sa mearga pe jos

My name is Beu...BomBeu!
|
|
|
19-02-08, 15:55
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
mda... stiu asta. va trebui sa suport toate drumurile la politie, nervii si timpul petrecut in service.
am vorbit acum la telefon cu parintii pustiului, stau cu mine in cartier... au zis ca o sa plateasca ei reparatiile, ca au pe cineva la autobaza giulesti si sa vada daca mi-o face ala. nu prea as vrea sa o dau pe mana unui "nea' Gheorghe" care a facut practica pe tractoare.... o sa vad cum se prezinta situatia atunci. Sincer, as prefera sa o fac la service-ul Daewoo (am Cielo) unde imi fac reviziile. Macar aia fac doar Daewoo si Dacia. Sansele sa-mi greseasca nuanta sunt aproape 0  Nu vreau sa-i usuc de bani, dar nici sa mi-o faca tricolora vre-un nepriceput.
Oricum nu pot (si nu vreau) sa o repar pana nu se termina cercetarile si nu se inchide dosarul...
|
|
|
19-02-08, 16:12
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [MERCEDES]
|
cica s-a dat acum o lege care spune ca daca cel accidentat are sub 10 zile de ingrijiri medicale scapi fara dosar. nu stiu mai multe detalii dar stiu ca asa este sigur. oricum ai mult de umblat. permisul e la tine? ti-a dat vreo dovada?
|
|
|
19-02-08, 17:10
|
|
 Stage 5
|
norocu tau ca nu sa intamplat pe trecerea de pietoni..
daca era pe trecere oricat de mica ai avea viteza si oricat de putin l ai fi atins...POLITIA ROMANA iti ia permisu 3luni plus dosar penal..
ai avut noroc,ca sa vazut clar ca e el de vina si cel mai probabil o sa ti se inapoieze permisu si se retrage dosaru penal..
|
19-02-08, 17:54
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
|
|
|
|
19-02-08, 19:16
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
dau copy-paste ca am mai scris odata si mi-e lene (scuze  )
Am revenit de la Udriste acum... cu toate actele la mine + dovada de reparatie
Momentan dosarul este deschis, voi mai fi chemat odata la final, la cercetari penale la Udriste. Concluzia de pana acum (de parca nu era clar) este ca sunt nevinovat si nu raspund cu nimic in fata legii... nici macar cu o amenda sau puncte de penalizare.
Singura problema legala ramasa este ca vineri sa mearga pustiul cu mine la Udriste si sa dea declaratie ca nu are pretentii materiale de la mine, pe fondul unui proces civil. Daca rezolv si declaratia asta... nu mai am decat reparatia de facut si pa.
Pana atunci, oricum am dovada de reparatie, pe 27 ma duc la revizie si vorbesc si pt tinichigerie-vopsitorie, sa vad cat ma costa. Cu ocazia asta poate fac si restul juliturilor.
@BMW: nope, dosar penal pt vatamarea corporala se face oricum... daca se depaseste un nr de N zile de ingrijiri medicale (10...15...30...sau moare) fapta e incadrata la altceva, cu gravitate mai mare, nu mai e la vatamare corporala.
@Gelu: il am in buzunar (permisul) acum  din fericire nu exista (nu ar avea de unde) nimic care sa ma incrimineze pe mine cu ceva.
Mai tarziu sun la parintii pustiului sa vad ce facem cu declaratia si cu reparatia.
|
|
|
19-02-08, 22:13
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [MERCEDES]
|
atunci totul este OK. doar ca e de umblat de aiurea, in rest e bun. pai...bafta multa!!!
|
|
|
25-02-08, 12:03
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
|
Ms, am rezolvat vineri... am fost al udiste, am stat vreo 3 ore pe la cozi (2 la numar  ) si intr-un final am reusit sa depun declaratia pustiului si sa scap de o grija. acum mai am sa bag masina la reparat si am terminat cu el.
|
|
|
25-02-08, 12:40
|
|
Banned
 Stage 5
|
bine ca e cu "happy end" se putea si mai rau
|