Quote:
Originally Posted by andi_cimpean
Şi ar fi condus cel mult un Logan cu un motor subdimensionat, care nu ar fi produs atātea daune.
|
Impactul a avut loc intre 2 SUV-uri, dintre care unul condus de o fata care nu a oprit la rosu... daca autovehiculul ce a trecut pe rosu era un Logan, indiferent ce motor avea, eu cred ca se deplasa mult mai mult de la impactul cu celalalt SUV... putea chiar sa-l omoare pe pietonul care a "scapat" astfel doar cu un picior rupt. Sau, desigur, putea sa devieze Loganul cu totul altfel din impact si sa nu fie nimeni ranit.
Oricum, ce vreau eu sa subliniez este ca soferii au cu totii aceeasi responsabilitate, indiferent de functia lor, de parinti si indiferent de autovehiculul condus, motiv pentru care nu sunt de acord cu modul in care posturile TV si ziarele abordeaza astfel de cazuri, selectiv sau diferentiat in functie de cine e implicat in poveste. De exemplu, in urma cu cateva saptamani, acelasi post TV a difuzat o stire cu un motociclist ucis din imprudenta unui imbecil care a intors pe linie continua, intre Constanta si Mangalia. Am trecut pe langa locul respectiv la cateva minute dupa incident, l-am vazut intins pe asfalt acoperit cu o scandura, mai erau cativa motociclisti opriti, cativa gura-casca si o echipa de filmare.
Cand m-am uitat seara la stiri, ghici cum a sunat stirea: "un motociclist a decedat in urma unui accident [...] soferul autoturismului, un iesean, se afla in concediu pe litoral [...] cercetarile au stabilit ca vinovat este conducatorul autoturismului". Deci aici a murit un om, un tanar de 22 ani, nevinovat, iar stirea a durat 1 minut cel mult si gata, nu s-a mai auzit nimic... iar dincolo FATA "COMISARULUI" a ranit pe cineva, trecand pe rosu.... si posturile TV inca mai prezinta evolutia anchetei etc.
Nu mai zic de faptul ca stirea merita chiar si un topic separat pe 4tuning
pe cand in cazul motociclistului care a murit nevinovat, daca tot nu-l cunoaste nimeni pe forum, povestea s-a ingropat instantaneu, neavand nevoie de dezbateri si altele.
Ca sa n-o mai lungesc mai mult decat am facut-o deja, cititi titlul topicului si titlul stirii de pe Realitatea: "accident constanta,
fata comisarului", respectiv "
fata comisarului de la Garda Financiara Constanta a provocat un grav accident rutier", iar subtitlul stirii este "
Tānăra care a provocat accidentul
este fiica unui comisar al Gărzii Financiare din Constanţa". Nu conteaza nici cat negru sub unghie ce s-a intamplat cu cetateanul ranit, toata problema se invarte in jurul unei pupeze cu "bolid" care are parinti sus-pusi.