Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 10-03-09, 17:02   #1
wazzaaa

Stage 2

Thumbs down Accident la Barcanesti / DN1 - 7 martie 2009

Am fost foarte aproape sa murim din cauza unui rrom beat. A trecut cineva din voi pe acolo sambata trecuta dupa 9 jumate - 10 seara ?

Quote:
Sambata am mers la Brasov pentru a pune la punct participarea mea, ca ziarist acreditat din partea revistei Top Gear, la Raliul Brasovului – in mod traditional cea mai disputata etapa din Campionatul National de Raliuri. Ma intalnesc cu prieteni mai vechi si imi fac altii noi intrucat cu asta sunt cel mai castigat atunci cand merg la raliuri. Toate bune si frumoase, astfel ca pe seara ma intorc spre Bucuresti, cu un Opel Vectra 1.8 din 2006, condus de o prietena, Cristina.

Pe la ora 21:30, trecand prin localitatea Barcanesti, vedem pe contrasens un Opel Calibra V6 care pierde controlul pe drumul umed si se pune de-a curmezisul pe sosea, intrand pe sensul nostru de mers si ocupand ambele benzi cu toata latimea sa, decorata in stilul optzecist cu o dunga de un albastru spalacit, probabil din anul de fabricatie al masinii. Pentru ca totul se petrece la nici 25 metri in fata noastra, impactul cu aceasta troaca adusa la pret de bicicleta din Germania este iminent, astfel ca singura masura de atenuare a consecintelor este intrarea pe banda intai, de unde ricoseul previzibil este in santul de pe marginea drumului.

In timpul impactului am avut sentimentul ca sirul vietii noastre se curma in mod stupid, prin interventia scarboasa a unui ghiorlan al soselelor, pentru care viata celorlalti nu inseamna nimic. Si totusi, dupa ce masina noastra ricoseaza in urma ciocnirii cu partea lateral-dreapta a Calibrei scapate de sub control si ajunge pe marginea drumului, constat ca imi pot misca mainile, capul, iar corpul nu este mutilat. Insa langa mine, Cristina pare inerta si pare sa-si fi pierdut cunostinta. Reactioneaza in final intrebarilor mele in serie: ‘Esti OK?’ si imi raspunde in cuvinte mai multe si mai variate decat puteam eu atunci sa pronunt sau sa inteleg. Important era ca am invins fatalitatea pe care o privisem cu ochii.

Spre marele nostru noroc, masina noastra a ajuns cu spatele intr-o gospodarie de romani, care ne-au acordat primul ajutor si ne-au protejat la ei in curte sa nu fim linsati de gloata tiganeasca stransa instantaneu, pe genul flashmob. Tocmai cei carora le daramasem gardul ne pazeau pana sa ajunga Politia. Tot ei, oamenii simpli din Barcanesti, mi-au spus numele soferului care ne-a accidentat si faptul ca el nu are permis de conducere. Asadar, toata lumea stia ca individul conduce masina ‘pe blat’ – probabil cu acordul tacit al sefului de post din localitate!

Ulterior, imaginea despre cel care se credea sofer a fost intregita de catre politistii care anchetau cazul. Pe langa faptul ca nu avea carnet, in acea seara era beat, iar masina cu care ne-a acrosat era neinmatriculata! Trei din trei! Jackpot. Dar cum altfel sa serbeze omul aniversarea a nici doua luni de cand iesise din puscarie?

Odata ce suntem adusi la spital, medicii descopera la Cristina, in urma radiografiilor, ca nu suferise nicio leziune. Un miracol, avand in vedere ca impactul cel mai puternic se petrecuse pe latura ei a masinii. Eu ma aleg cu o droaie de contuzii, o mana fracturata si cu o glezna luxata care incepuse sa se umfle cat o minge de tenis (Giurgea, vin si intr-un picior la redactie daca testam la redactie masini cu transmisie automatica!). Individul ‘de etnie’ care ne-a secerat de pe sosea sufera doar rani superficiale la nivelul figurii. Daca simtiti aici un regret din partea mea ca nu a mierlit-o, probabil ca aveti dreptate.

Personal, trebuie sa transmit complimente inginerilor de la Opel care s-au ocupat de sistemele de siguranta pasiva ale Vectrei, pentru ca ei ne-au salvat viata. Airbag-urile s-au declansat si s-au dezumflat exact in momentul oportun, portierele se puteau deschide chiar daca impactul scurtase botul masinii cu vreun metru, motorul si cutia de viteze au absorbit perfect socul, coloana de directie si pedalierul au ramas fix pe pozitiile lor, iar habitaclul s-a pastrat intact. Chiar imi pare rau sa citesc ca Opel si General Motors sunt in pragul falimentului.

Pentru a va ilustra o mostra din legile noastre, statul urmareste penal un cetatean care conduce fara permis, se urca beat la volan si conduce pe drumuri publice o masina neinmatriculata, dar nu-l urmareste penal pe acest infractor pentru vatamarea corporala din culpa a unor alti cetateni in acelasi accident. Singura solutie este sa te judeci singur head to head cu un baiat fin de Barcanesti, recuperator de meserie.

Intrucat cadrul legislativ sa fie complet (… de cacao), faptul ca la Vectra nu avem CASCO face ca asiguratorul sa nu plateasca nicio despagurire proprietarului, intrucat soferul vinovat nu avea permis, iar masina lui nu era inmatriculata. Asa si care este vina noastra ca Politia inchide complice ochii la aceste fapte pana cand ele ajung sa ne puna viata in pericol?
sursa: http://www.topgear.ro/blog/2009/03/c...rile-romaniei/
wazzaaa is offline   Reply With Quote
Old 10-03-09, 18:03   #2
silviu_fxx

Stage 5

silviu_fxx's Avatar

Member of:
[FORD]
Default Re: Accident la Barcanesti / DN1 - 7 martie 2009

Doamne, ce tara de 2 bani. Cand crezi ca ai scapat teafar dintr-un accident cauzat de o CIOARA tot ei vin si te omoara.
silviu_fxx is offline   Reply With Quote
Old 10-03-09, 21:53   #3
Hame

Stage 3

Hame's Avatar

ciori, n`ai ce sa le ceri
Hame is offline   Reply With Quote
Old 11-03-09, 21:30   #4
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

ce dracu' sa le faci... mai vor sa te si linseze dup-aia...
oricum, sunt fericit ca inca o data un opel si-a facut datoria in caz de accident, la fel cum am vazut ca si-o face de fiecare data.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 13-03-09, 03:47   #5
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

Toti sunteti ofticati pe ciori da pun pariu ca nu strang 100 de oameni din tara asta care chiar sa fie dispusi sa ia atitudine ... cativa ne putem duce la puscarie daca luam atitudine la modul serios ... un milion ... cam imposibil ...

De ce in tari ca Germania se poate ca toate ciorile (arabi, turci, tigani) sa se gandeasca de doua ori inainte sa miste in front sau sa scoata vre-un cuvant ??? Datorita sistemului sau legii ???? nu prea cred ... doar ca acolo exista "niste" baieti mai hotarati
Old 13-03-09, 12:09   #6
cipri4n

Stage 4

cipri4n's Avatar

@ford pai hai sa facem o brigada aici pe forum si facem curatenie in tara...eu ma bag daca e ca nu-i suport de nici o culoare...
cipri4n is offline   Reply With Quote
Old 13-03-09, 21:44   #7
Lecca

Stage 5

Lecca's Avatar

Member of:
[KIA]

aveti arme , stiti sa trageti?
dati si voi cu mine anul asta la Sibiu, la Academia Fortelor Terestre, si in cativa ani facem o brigada de lunetisti cu tot ce trebuie ) pac pac cate-un glont in cap
p.s. glumesc, nu dati la sibiu ca-mi faceti concurenta
Old 13-03-09, 22:35   #8
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

Frate aici nu e vorba de brigada pe forum ... astea sunt copilarii ... e vorba de ceva care trebuie facut la nivel national eventual cu sprijin de afara ...
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-09, 05:40   #9
Coco G.

Stage 1

Quote:
Originally Posted by Lecca View Post
aveti arme , stiti sa trageti?
dati si voi cu mine anul asta la Sibiu, la Academia Fortelor Terestre, si in cativa ani facem o brigada de lunetisti cu tot ce trebuie ) pac pac cate-un glont in cap
p.s. glumesc, nu dati la sibiu ca-mi faceti concurenta
as prefera un Magnum Rifle
Coco G. is offline   Reply With Quote
Old 15-03-09, 12:44   #10
silviu_fxx

Stage 5

silviu_fxx's Avatar

Member of:
[FORD]

Quote:
Originally Posted by Ford_V6 View Post
Frate aici nu e vorba de brigada pe forum ... astea sunt copilarii ... e vorba de ceva care trebuie facut la nivel national eventual cu sprijin de afara ...
Nu va merge asa, mai ales cu sprijin de afara, pt ca se va numi discriminare (cica). In Danemarca, spre exemplu, exista alte modalitati de a le taia aripile cum ar fi desenele animate anti-arabi (sau turci), iar tot ceea ce se face aici impotriva lor, e facut indirect cu acordul guvernului danez.
silviu_fxx is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -