17-12-08, 05:17
|
|
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Accident usor zona Sf.Vineri. Help pls
am patit urmatorul lucru: In seara de 15 Dec 2008 (luni), am plecat de acasa pe Sos.Sfanta Vineri spre intersectia cu Bd.Mircea Voda. Acolo nebunie, bara la bara spre Unirii, eu vreau sa merg inainte pe Aleea Cauzasi. Dau prioritate vreo 5 minute celor din stanga..pana cand dau de unii cu mai multa vointa si ma lasa sa trec..ajung in dreptul lor, ma uit si in dreapta, ma lasa tot asa o masina sa imi vad de drum..ma asigur si intru cu masina pe straduta in cauza (unde era si o trecere de pietoni si eu stiam ca era un sant) deci de obicei intram usor sa nu dau cu spoilerul de asfalt, si binenteles incetinit si acordat atentie la pietoni. Eh si masina fiind intrata 80% (mai erau cred 20-30cm din masina in drum), aud deodata sunetul ala de frana lunga pe asfalt umed..si poc in bara mea spate, mi-a dat una de m-a intors in loc. Ce sa-i mai zici..am plecat impreuna la politie, unde am asteptat vreo 3 ore jumate sa intru apoi 1 ora inauntru.
Inauntru a urmat asa..i-am povestit cele intamplate, apoi el spune.."Cine a fost de vina pana la urma"..si noi.."pai nu stim" (Eu am sustinut ca am acordat tuturor prioritate si deja eram cu aproape toata masina intrata pe straduta cauzasi, el ca a venit,era curba si umed si n-a putut sa ma evite si a intrat in mine - El a venit cam cu 5-6 secunde dupa ce am traversat si banda lui si incetinisem la trecere si la santz). Si apoi a luat "ca la carte" vezi doamne el avea semn de proritate, eu cedeaza...deci eu sunt vinovat. Sentinta: retinere permis 2 luni, dat examen pentru reducere la 1 luna (asa zicea el) si 160ron in 48 de ore.
Dar cum eu abia ridicasem permisul pe 26 (tot suspendat pt radar), inseamna ca nu se mai aplica reducerea la o luna nu ? Si am inteles eu bine..se mai adauga inca o luna pentru ca s-a intamplat imediat dupa in termenul acela de 6 luni ? Adica as sta 3 luni in total ? El mi-a dat o dovada pe care ar scrie ca trebuie sa ma prezint sa dau obligatoriu testul, nu pt reducere (mai simplu, nu prea avea habar de asta politistul).
Nasol a fost ca nici nu m-am putut intelege cu ala cu matizul, ca nu avea casco. I-am propus sa zicem ca i-am pus frana in fata si a intrat in mine,si ii plateam eu amenda. Dar nu a vrut..asa ca in final si el a primit 160 ron amenda ca nu avea asigurarea la el - ceea ce imi pare f bine.
Pagube - Eu: bara spate sparta, El la Matiz : bara fata sparta, lonjeron indoit, capota indoita si nici nu i se mai deschidea.
La final, eu nu stiu urmatorul lucru..pe PV am scris ca NU SUNT DE ACORD CU CELE CONSEMNATE si i-am spus politistului ca o sa fac contestatie. Daca fac contestatie, mai trebuie sa dau acum acel examen ? Presupun ca nu..asa e? Si presupun ca nu platesc nici amenda acum.
Daca are cineva timp va rog sa-mi explicati si mie cum fac contestatia, unde trebuie sa merg sa o depun..care este procedura.
Multumesc mult
Am atasat poze si am facut o schema cum s-a intamplat..am marcat rutele si pozitia celorlati participanti la trafic..eu am urmat ruta,trecusem,apoi el a venit dupa vreo 5 secunde, nu m-a vazut si poc. Poate voi ganditi altfel,dar eu nu pot sa-mi dau seama cum eu sunt lovit si tot mie imi ia permisul.
|
17-12-08, 09:41
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Re: Accident usor zona Sf.Vineri. Help pls
eu as fi zis ca era vina lui, excluzand varianta incetinirii sa nu lovesti masina in sant, bagam varianta pietonilor care sar pe trecere. trebuia sa opresti.
oricum, matizurile pe ploaie la franare sunt "excelente"... sunt patit si eu, si un prieten de-al meu, si tu, si multi altii
|
|
|
17-12-08, 09:48
|
|
Super Moderator
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators]
|
Contestaţia o faci la judecătoria de sector (unde locuieşti, sau unde s-a întâmplat accidentul). Pe timpul judecării contestaţiei ar trebui să primeşti permisul înapoi.
La 3 luni după ce am luat permisul am rămas fără el la Slatina. Am făcut contestaţie şi mi l-am luat înapoi pe durata judecării ei, apoi am câştigat-o şi l-am luat definitiv. Mi-l luaseră pe 1 lună şi, cum eram începător, nu mi-au dat nimic în plus.
|
17-12-08, 11:24
|
|
Stage 5
|
tot asa din "neacordare de prioritate" ?
|
|
|
17-12-08, 12:10
|
|
Super Moderator
Stage 5
|
Nu, a fost o cu totul altă problemă, dar nu asta contează, ci faptul că, începător fiind - ca şi tine acum - mi-au suspendat permisul timp de 30 de zile cu dovadă înlocuitoare pentru 15 zile, dar nu mi-au dat nimic în plus, cum spui că ţi-ar fi dat ţie ăla.
Oricum, în cazul prezentat de tine, tu ai fost vinovat. Nu contează că te-au lăsat 10 şoferi să treci şi unul nu, ba mai mult, a dat în tine. Dacă aveai cedează trecerea/stop, eşti vinovat.
|
|
|
17-12-08, 12:16
|
|
Stage 5
|
Pai da..dar deja traversasem intersectia..nu-s incepator am de 3 ani jumate permis
|
|
|
17-12-08, 12:20
|
|
Super Moderator
Stage 5
|
Scuze. Am citit cuvânt cu cuvânt, dar am înţeles cu totul altceva !
|
|
|
17-12-08, 14:13
|
|
Stage 5
|
nu..probabil ca am uitat sa precizez ca tocmai luasem permisul inapoi pe 26 nov (ca luasem o amenda de radar si tot asa l-au suspendat).
|
|
|
18-12-08, 05:05
|
|
Stage 5
|
Eu acum o sa fac contestatie ca n-am ce pierde.
Inca cva care parca nu am scris
Normal noi am fost la Udriste, dar spre surprinderea noastra ne-autrimis la alta sectie de politie din zona tineretului - parcul carol,unde acolo ne-a facut PV si chiar politistul se mira dc am fost trimisila el la sectie.
( Asta poate fi un motiv de anulare al PV ? In caz de e alta sectie de politie fata de cea care trebuia sa ne faca pv? )
Vreau ca vineri sa ma duc sa rezolv treaba asta, asa ca va rog sa-mi spuneti care este procedura.
- Depun dosarul cu contestatia la Politie sau la Tribunal ? Am inteles ca pot trimite si prin posta. La fel, prin posta unde se trimite, la politie?
- Pot cere judecare in lipsa ? Cu tot cu asta, are cva daca nu ma prezint deloc? (ca sunt din provincie si iau vacanta si nu o sa mai fiu pe aici).
- Am nevoie de avocat ? sunt obligat, ma obliga cieva sa iau?
- In caz de pierd platesc cva cheltuieli ?
|
|
|
18-12-08, 11:43
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
Quote:
Originally Posted by mih21
Eu acum o sa fac contestatie ca n-am ce pierde.
Inca cva care parca nu am scris
Normal noi am fost la Udriste, dar spre surprinderea noastra ne-autrimis la alta sectie de politie din zona tineretului - parcul carol,unde acolo ne-a facut PV si chiar politistul se mira dc am fost trimisila el la sectie.
( Asta poate fi un motiv de anulare al PV ? In caz de e alta sectie de politie fata de cea care trebuia sa ne faca pv? )
Vreau ca vineri sa ma duc sa rezolv treaba asta, asa ca va rog sa-mi spuneti care este procedura.
- Depun dosarul cu contestatia la Politie sau la Tribunal ? Am inteles ca pot trimite si prin posta. La fel, prin posta unde se trimite, la politie?
- Pot cere judecare in lipsa ? Cu tot cu asta, are cva daca nu ma prezint deloc? (ca sunt din provincie si iau vacanta si nu o sa mai fiu pe aici).
- Am nevoie de avocat ? sunt obligat, ma obliga cieva sa iau?
- In caz de pierd platesc cva cheltuieli ?
|
Contestatia se face la tribunalu pe raza unde sa intocmit PV .O faci pe calc si enumeri motivele pt care faci contestatie.Era bine sa fii facut o poza doua cu accidentu.Dupa contestatie ceri grefa(taxa timbru 5 lei-intrebi si tu pe la tribunal ca mai gasesti pe la unu altu sa cumperi) care de obicei se da pe loc sau urmatoarea zii , cu grefa iti iei permisu inapoi pana la terminarea procesului.
De obicei se dau termene la o luna jumate , la primu termen poti cere alt termen pt a ti angaja un avocat , poti pune si un martor care era cu tine in masina si mai poti obtine alt termen ,deci o poti lungi asa cateva luni.
Sfatu meu - google si cauta situatii asemanatoare pe alte forumuri ca sa poti formula contestatia si poate gasesti solutii. Eu ti am enumerat pasii care trebuie sa i faci in cazul unei contestatii. Multa Bafta!
|
|
|
18-12-08, 12:09
|
|
Stage 5
|
Mersi pt sfaturi.
Sa zicem ca nu vreau sa ma complic cu avocat, decat sa-l platesc nush cat pe ala mai bine plateam amenda si ieseam mai ieftin. Ce pot face in cazul asta?
|
|
|
18-12-08, 12:29
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
Nu ai nevoie neaparat de avocat pt asa ceva. cauta pe net cum sa formulezi contestatia in termenii judecatoresti cat de cat si motivele pt care nu esti de acord cu PV, vezi brigada de politie care ti a intocmit PV de ce sector apartine ca sa stii la ce tribunal te duci.
Parerea mea este ca doar poti amana suspendarea permisului cu cateva luni, ai dreptul sa faci si apel daca vrei, nu prea vad mari sanse sa castigi dar incearca ,poate gasesti vreo chestie care sa ti anuleze PV si sa castigi.
|
|
|
18-12-08, 13:07
|
|
Stage 5
|
Aici la intersectie la Sf. Vineri de obicei sunt 2-3 politisti (de la rutiera normal) fapt pentru care acum am coborat, m-am dus la ei si le-am explicat pas cu pas ce am facut.
Afiramatia lor a fost urmatoarea: " Pai si de ce ti-a luat permisul ? Nu trebuia sa ti-l ia tie "..fapt ce ma indeamna clar la contestatie, mai ales k mi-au spus ca dak nu o sa stau 3 luni fara, ca deja am beneficiat de reducerea pedepsei.
|
|
|
|
|