Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ROVER - MG > Alte discutii ROVER - MG

Reply

Thread Tools
Old 04-12-08, 21:52   #1
gabrielghinea_m

Stage 3

Question Achizitie Rover 45...I need your help!!!

Salutare!
Nu am gasit o zona pentru Rover 45, insa nu cred ca se supara nimeni ca postez aici ''problema mea''.

Am nevoie de parerea voastra, a posesorilor de Rover. Povestea este urmatoarea:
Doresc sa cumpar un Rover 45 din 2001, 2000 cmc, diesel. Are 88.200 km si sunt km reali. Sunt sigur de ceea ce spun pentru ca este una din masinile companiei la care lucrez. In trecut, era masina unui sef, care de fapt avea mai multe masini si le folosea alternativ. De 4-5 ani a fost utilizata de diversi angajati (printre care si eu), dar nu foarte mult. Vreau sa spun ca revizia de 60.000 a fost facuta in 2005, de unde rezulta o medie de ~10.000 km/an (poate e irelevant acest calcul).
Masina nu are piele...are dotari standard (ac, abs, geamuri electrice, sistem audio Clarion cu magazie de CD-uri, etc).
In acest moment, masina are probleme cu planetarele si , cred, ceva la bieleta de directie. Orice problema de service pt aceasta masina a fost rezolvat la Bavaria, insa acum, la revizia de 90.000, baietii de la service-ul inainte amintit ne-au inaintat un deviz de 10.000 lei, din care filtrele si uleiul insemna cam 1400 de lei. Cei drept, era trecuta si o pompa de apa sau o garnitura pt ea....colegul care merge acum mi-a spus ca mai pierde apa, insa in cantitati destul de mici.
Am fost la un alt service, de cartier, si cei de acolo au zis ca trebuie schimbate capetele de planetare, placutele, eventual discurile, insa acestea din urma,din cate am citit de pe acest forum, daca nu au mai putin de 19mm, nu trebuie schimbate (citez pe workaholik_ro care chiar m-a impresionat prin cunostintele sale tehnice....).
Nu pot spune ca masina a fost foarte intretinuta, insa sunt convins ca problemele de aspect interior se pot remedia foarte usor.
Starea tehnica a motorului zic eu ca este ok. Merge rotund si trage puternic.M-am indragostit de masina asta de cand am mers prima data cu ea, acum 2 ani....
Consumul pare ok.... consum mixt ~6,5-7l %.
In ceea ce priveste tinichigeria, are o mica strambatura la aripa din spate dar vopseaua nu e sarita, iar pe spoiler are cateva zgarieturi mici....in rest e ok si nu am vazut nici un pic de rugina la ea.
Aaaa, si era sa uit....cred ca trebuie schimbat kitul de ambreiaj....in aglomeratia din Bucuresti de la 6 seara simt ca uneori intra putin mai greu in prima treapta....se vede ca nu e ok si stiu ca e o ''afectiune'' ce recidiveaza la 2-3 ani la Rover. Teoretic, Bavaria l-a schimbat vara trecuta si a costat 700 lei.....faptic, nu stiu ce au schimbat sau nu....
Va rog sa-mi spuneti daca un pret de 3000 Euro este un pret ok pentru acest Rover.

Astept parerile vostre (care sper sa fie cat mai obiective), dar si intrebari daca e cazul.
Deasemenea, daca stiti, spuneti-mi un service in Bucuresti unde ati reusit sa va rezolvati problemele legate de Rover 45, 75, 400, 600....etc

Multumesc anticipat!
G
gabrielghinea_m is offline   Reply With Quote
Old 05-12-08, 00:01   #2
Highman

Stage 5

Highman's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Achizitie Rover 45...I need your help!!!

3000 euro iti dau eu pe ia....:P...seros acum..e un pret ff bun....eu am demondat complect doua Rover-e si am montat unu la loc , stiu cum sunt facute masinile astea si isi merita fiecare banut iar la problemele tale nu e mare lucru...daca ai nevoie de capetele la planetare stiu eu de unde le luam cu 320ron/buc noinoute....eu am atelier de tuning (cu "circuit inchis" duar pt prieteni) si nu cred ca e cineva in bucuresti sa stie mai mult ca mine despre un Rover(ma laud si eu) cu toate ca al tau are un motor de BMW...
ROVER 75 cdti....zi de zi.....
Highman is offline   Reply With Quote
Old 05-12-08, 01:56   #3
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Highman stie multe ) dar daca vrei te putem ajuta ca multi am desfacut si suntem cu ele inca desfacute

vezi ca problema aia cu apa sa nu fie de la radiator --- atentie si eu am cam aceasi problema numai ca mai grava 1 litru la 200-400km
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-08, 10:11   #4
gabrielghinea_m

Stage 3

Quote:
Originally Posted by Highman View Post
3000 euro iti dau eu pe ia....:P...seros acum..e un pret ff bun....eu am demondat complect doua Rover-e si am montat unu la loc , stiu cum sunt facute masinile astea si isi merita fiecare banut iar la problemele tale nu e mare lucru...daca ai nevoie de capetele la planetare stiu eu de unde le luam cu 320ron/buc noinoute....eu am atelier de tuning (cu "circuit inchis" duar pt prieteni) si nu cred ca e cineva in bucuresti sa stie mai mult ca mine despre un Rover(ma laud si eu) cu toate ca al tau are un motor de BMW...
Saut,
Multam pentru raspuns. Sunt convins ca experienta cu cele doua masini demontate ti-a oferit o imagine mult mai clara asupra acestor masini.
Pretul masinii este pentru mine, asta a fost exprimarea sefului, care cu siguranta ar pune alt pret pentru cineva din afara firmei.....
Adica a tinut cont si de alte lucruri in momentul in care am discutat pe tema asta.
Insa chiar aveam nevoie si de parerea cuiva care are o astfel de masina si se si pricepe pe partea tehnica.
Am sa incerc sa postez cateva foto diseara. Cum pot da de tine? Unde ai atelierul respectiv? As fi venit pana acolo sa vezi si tu masina si sa-ti dai cu parerea.... desigur, numai daca esti de acord si ai disponibilitate.

Am uitat sa spun ca Bavaria mi-a taiat mufa pt tester...probabil ca sa ma tina legat de ei. Fara mufa aia nici un service nu ma poate ajuta.....
Pot sa gasesc la tine asa ceva?

Merci inca o data pentru sfaturi.
Astept raspunsul tau.

O zi buna!
G
Old 05-12-08, 10:15   #5
gabrielghinea_m

Stage 3

Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160 View Post
Highman stie multe ) dar daca vrei te putem ajuta ca multi am desfacut si suntem cu ele inca desfacute

vezi ca problema aia cu apa sa nu fie de la radiator --- atentie si eu am cam aceasi problema numai ca mai grava 1 litru la 200-400km
Salut Alex,

Multumesc pt sfat. Deja l-am intrebat pe Highman cum putem lua legatura.
Cred ca ar fi un lucru bun sa vedeti si voi masina.....
Din cate am inteles, pierderea de apa nu e asa de mare.....dar ramane de vazut....

1Ox
G
Old 05-12-08, 14:09   #6
Highman

Stage 5

Highman's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

sigur ca asi putea sa imi dau "o parere", atelierul il am in ferentari la capatul tramvaiului..... ID mess: highman2u
Highman is offline   Reply With Quote
Old 11-12-08, 16:58   #7
gabrielghinea_m

Stage 3

Cam cat costa o turbina noua pt Rover 45, 2000cmc?!?!
Se poate reconditiona cea veche? Daca da, unde si cat ar costa?

10x
Old 09-03-10, 15:59   #8
johnnynutzu

Stock

salut,am si eu un rover adus din anglia,l-am umparat in august anul trecut,e din 2000 motor 1.6 16V,1589 CC,da nu stiu ce euro e,vreau sa-l vand cu 1500 euro,pentru cei interesati,trimite-ti un e-mail la nutzu_yubitelu@yahoo.com sunt din bacau
johnnynutzu is offline   Reply With Quote
Old 18-03-10, 23:38   #9
Paul89

Stage 5

Paul89's Avatar

Quote:
Originally Posted by johnnynutzu View Post
salut,am si eu un rover adus din anglia,l-am umparat in august anul trecut,e din 2000 motor 1.6 16V,1589 CC,da nu stiu ce euro e,vreau sa-l vand cu 1500 euro,pentru cei interesati,trimite-ti un e-mail la nutzu_yubitelu@yahoo.com sunt din bacau
cu volan pe dreapta?
Paul89 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -