Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ROVER - MG > Alte discutii ROVER - MG

Reply

Thread Tools
Old 15-09-09, 00:27   #1
PolosmaK

Stock

Default Isi merita banii?

Salut tuturor posesorilor de MG/ROVER. Primu meu post pe aici asa ca sper sa nu va calc pe bataturi.
Am si eu un Rover 420 de ceva timp, masina buna, chiar ma impresionat intr-un mod placut, dar ma rog nu despre ea e vorba, am aparut mai tarziu pe forum ca nu prea sunt pasionat de cluburi de masini si tot felu de activati de genu asta, putin din cauza ca nici timpul nu imi permite. Am trans ceva bani la ciorap, destul de multi sa zic asa, cu care sa imi permit sa imi cumpar o masina decenta, si bineinteles ca ochii imi fug dupa bmw-uri, mercedes-uri etc, singurele mele mofturi la masina, sa fie benzina si motor maree , ca vreau din acest moment sa incep sa profit de o masina, nu prea eram tentat sa cumpar tot un rover / mg ca sincer nici nu prea stiu ce modele au fost fabricate si toate cele, ce stiu ca MG este un fel de linie sport a Roverului. E, stiu ca o alegere buna ar fii un Rover 75, dar fara suparare nu prea ma vede-am eu intr-o asemenea masina, parca e prea barbateasca pentru mine, si tot cautand niste clipuri cu ea pe youtube, mai mult pt amuzament, am vazut MG ZT 260 (zic ce o fii asta) si cand vad un 75 dar mai sportiv, care nu mai este la fel de luxos la interior, dar cand citit 4.6 V8 (dar de ce la un asemenea motor doar 260 CP?? dintr-un 2.0 turbo linie cred ca te poti apropia de aceasta valoare) parca deodata am zis ca sa ii dau o sansa, si tot cautand niste performante mai mult ca asta ma intereseaza , am gasit acest clip si sincer nu ma uit la el doar il ascult, am ramas tampit. https://www.youtube.com/watch?v=fY1ZVylMLEc Deci daca asa se aude in realitate si proprietarul masinii nu a facut vreo modificare la esapament, sau mai stiu eu , si asta este sunetul ei stock, eu trebuie neaparat sa imi cumpar asa ceva. Sfaturi daca se poate? Isi merita banii? se apropie de 20.000 euro pretul si la banii astia am de unde alege masina.

Last edited by PolosmaK; 15-09-09 at 00:30.
PolosmaK is offline   Reply With Quote
Old 15-09-09, 00:33   #2
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]
Default Re: Isi merita banii?

nu te supara ...parerea mea ......personala...e ca roverurile astea sunt niste replici dupa jaguar.....la banii aia ...20 de mii iti cumperi masina si mai si ramai cu ceva bani.....nu te supara e parerea mea proprie si personala

RIcKO is offline   Reply With Quote
Old 15-09-09, 00:51   #3
PolosmaK

Stock

la cum poate sa arate de bine zt 260-u asta, modelul facelift, sa ma ierte Dumenzeu, dar nu cred ca am vazut o masina sa aiba fata asa de "agresiva". Sincer personal daca vad una din asta pe strada mi-ar fi frica de ea. Am atasat o poza facuta din fata masinii, no comment!

P.S. : Stiu ca la 20 de mii imi iau masina, dar ceva imi spune ca si asta e masina in adevaratul sens al cuvantului
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	!!p3UBbw!W0~$(KGrHgoOKjcEjlLmYdDjBJ00StcSww~~_27.JPG
Views:	163
Size:	59.0 KB
ID:	1085352  

Last edited by PolosmaK; 15-09-09 at 00:56.
Old 15-09-09, 06:26   #4
marcellr

Stage 5

marcellr's Avatar

Cea ce cauti tu nu cred ca se regaseste in gama Rover MG....
1. Rover 75 este dupa design si calitate o masina clasica Premium (nu batraneasca - o sa fie peste ceva ani )
2. MG cu V8 sunt "exotice" rare-rare si nu foarte reusite....(au primul model motor pus pe ford mustang...)...la ele fiind foarte rare, mai usor cu anumite piese...fiabilitate nimeni nu stie....f rare.....
3. Trebuie sa te hotarasti cat de cat ce vrei de la o masina......si atunci iti alegi mai usor un model
4. Nu este totul ca o masina sa arate bine pe afara... sau sa sune bine...doar asta o rezolvi doar cu o toba....

cu 20 k te poti orienta usor catre ale firme/modele....mai noi
...

RIcKO- aici cu asemanarea CU jAGUARUL este exact invers......cele care seamana ...seamana pentru ca atunci ford detinea si rover mg si jaguar....si a copiat de la rover la jaguar....

..sa nu uit mai exista MG ZT adica Rover 75 90%...mai putin motorizarea si usor interiorul + face lift-ul botului....numai ca are numai 2,5 l benzina....

M.
marcellr is offline   Reply With Quote
Old 15-09-09, 09:56   #5
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by marcellr View Post
Cea ce cauti tu nu cred ca se regaseste in gama Rover MG....
1. Rover 75 este dupa design si calitate o masina clasica Premium (nu batraneasca - o sa fie peste ceva ani )
2. MG cu V8 sunt "exotice" rare-rare si nu foarte reusite....(au primul model motor pus pe ford mustang...)...la ele fiind foarte rare, mai usor cu anumite piese...fiabilitate nimeni nu stie....f rare.....
3. Trebuie sa te hotarasti cat de cat ce vrei de la o masina......si atunci iti alegi mai usor un model
4. Nu este totul ca o masina sa arate bine pe afara... sau sa sune bine...doar asta o rezolvi doar cu o toba....

cu 20 k te poti orienta usor catre ale firme/modele....mai noi
...

RIcKO- aici cu asemanarea CU jAGUARUL este exact invers......cele care seamana ...seamana pentru ca atunci ford detinea si rover mg si jaguar....si a copiat de la rover la jaguar....

..sa nu uit mai exista MG ZT adica Rover 75 90%...mai putin motorizarea si usor interiorul + face lift-ul botului....numai ca are numai 2,5 l benzina....

M.

salut.....scuza-ma o fi asa cum zici tu cu copierea designului.......prea putin conteaza cine dupa cine a copiat......insa cand le vad pe strada sincer mi se face rau parca vad jaguaruri ....sngurul model care zic eu ca est reusit este modelul hatchback nu stiu exact cum ii zice rover 25 parca .....mdelul MG ZR este fenomenal.....bafta
Old 15-09-09, 10:05   #6
marcellr

Stage 5

marcellr's Avatar

Quote:
Originally Posted by RIcKO View Post
salut.....scuza-ma o fi asa cum zici tu cu copierea designului.......prea putin conteaza cine dupa cine a copiat......insa cand le vad pe strada sincer mi se face rau parca vad jaguaruri ....sngurul model care zic eu ca est reusit este modelul hatchback nu stiu exact cum ii zice rover 25 parca .....mdelul MG ZR este fenomenal.....bafta
chestie de gusturi )

eu vad numai copii nereusite de rover....)

si conteza cine dupa cine copiaza ...99% copia este mai nasoala....

oricum cert este ca si calitate si stil masinile engelzesti sunt sus....

asa daca verei sa cauti pe net exista si un coupe rover 75 care nu au mai apucat sa il scoata pe piata....

ala este superb...

Toata stima,
M
marcellr is offline   Reply With Quote
Old 17-09-09, 15:52   #7
Highman

Stage 5

Highman's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

mi sa zbarlit paru in cap cand am citit ca ROVER E COPIE DUPA JAGUAR , cineva stie ce vorbeste?....brandul "jaguar" a apartinut si a fost creat de marele trust ROVER ltd...e ca si cum ai spune ca "tata seaman cu fiu"....copii sunt in capul vostu tezele de la romana in clasa a-5a
@ricko ce masina ai tu de ti se face rau cand vezi in jaguar pe strada si blamezi "Rover" si "MG" cu atata usurinta ...ai avut vreodata una?...
ROVER 75 cdti....zi de zi.....
Highman is offline   Reply With Quote
Old 17-09-09, 16:12   #8
RIcKO
BMW Driver

Stage 5

RIcKO's Avatar

Member of:
[BMW]

Daca nu ai observat.... Aici s-a trecut de subiectul cine pe cine copiaza..... Si chiar nu este important in discutia astachestia asta....... Este important ca masinile astea 2 Adica jaguar si rover seamana izbitor...... Acuma daca tu ai postat de dragul numarului de posturi din dreptul avatarului tau este Alta problema...... Nu am blamat mg rover si nici jaguar si nu pun la indoiala performantele ambelor masini ....... Eu sunt posesorul unui Citroën xsara 1,6 16 v 110 cp VTR ..... Nu e cine stie ce dar e amea.......... Inca ceva, eu mi-am spus parerea mea proprie si personala bazata pe gusturile mele si am Specificat clar ca mie I-mi place un singur model ...... Deci chiar nu vad rostul postului tau ..... Bafta
Old 17-09-09, 22:17   #9
PolosmaK

Stock

ati deviat de la subiectul initial, deci cum ramane, merita aproape 20 k masinuta aia? mie unu imi place cum arata, cum suna, am zis cum arata? Ei bine, intr-adevar asta e mai rara, chiar foarte rara, dar trebuie sa se asemene cu acel model de zt cu v6 sub capota, si trebuie sa fie cineva care sa aiba unu din ala sa imi zica macar, eu o vad solida masina din poze.
Old 17-09-09, 23:39   #10
sergiuhusca

Stage 5

Tu deja nu mai ceri o parere.Deja esti fixat pe masinuta asta...
sergiuhusca is offline   Reply With Quote
Old 17-09-09, 23:40   #11
i like mg

Stage 3

i like mg's Avatar

parerea mea e k nu merita 20k masina,adik nu face,si cum spunea marcel sunt foarte rare si nimeni nu prea stie ce si cum,plus de asta motorul lasa de dorit,are motor de 4000 si abea dezvolta 260 de cai.ca ex,cu 20k iti poti lua un A8 din 2004 2005,phaeton si lista poat continua
i like mg is offline   Reply With Quote
Old 18-09-09, 22:55   #12
ionut24

Stage 5

Quote:
Originally Posted by RIcKO View Post
nu te supara ...parerea mea ......personala...e ca roverurile astea sunt niste replici dupa jaguar.....la banii aia ...20 de mii iti cumperi masina si mai si ramai cu ceva bani.....nu te supara e parerea mea proprie si personala

..potoleste-te ca nu ai nci o treaba.....!Esti pe alaturi total...!
ionut24 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-09, 16:45   #13
Paul89

Stage 5

Paul89's Avatar

superba ii putin spus masina asta, eu zic ca merita 20k ca nu prea vezi prin romania, eu cel putin nu am vazut una. Bmw, mercedesuri si restu le vezi toata ziua. Oricum ii f tare, de vis
Old 23-09-09, 09:21   #14
workaholic_ro

Stage 5

workaholic_ro's Avatar

Zgomotul: scrie clar in descrierea clipului X-power exhaust. Gasesti filmulete si cu sunetul "de uzina". Oricum, "hodorogeste" ca orice V8 american.

Motorul: asa cum a spus Marcel, e un Mustang clasic, cu bloc din fonta, cu doua supape pe cilindru, batran si greu, d-aia are 260 de cai. Usor de intinerit insa cu un compresor mecanic, sare lejer de 400. Testat deja de altii, motorul ala suporta multe si, dupa cum spunea idiotul de antiRover-Clarkson, pleci de pe loc, bagi in a 5-a si nu mai trebuie sa schimbi vitezele.

Diferentele: V6 e transversal, cu tot ceea ce rezulta de aici, si punte motoare fata. V8 e longitudinal, solutie clasica cu cardan, punte motoare spate. Mi-ar fi placut sa fie si V6-ele la fel, mai scump dar mai corect pentru genul asta de caroserie.
Consumul e intre aberant si gigantic, V6 e oricum un motor gurmand in oras, V8 e gandit pentru un seic cu sonda in curte.

Pretul: prea mare, se vand cu maxim 15-16 pe continent, sub 10 pe insula, trebuie tinut cont de faptul ca Rover-ul e o masina a carui pret cade in cap pe zi ce trece, din alte motive decat cele care tin cont de masina in sine, dar un fapt e un fapt, indiferent ce l-a generat.

Variante: MG ZT 260 sau Rover V8, aceeasi mecanica cu diferentele de finisaj si suspensii specifice celorlalte modele.

Franele sunt de MG ZT190 si la Rover V8 si la MG260, de altfel singurele diferite de restul gamei (1.8, 2, 2.5, diesel, MG sau R)

Edit: cu singuranta ca si asta e masina, asa cum spui, fara nici o urma de indoiala si fara rezerve.

Last edited by workaholic_ro; 23-09-09 at 09:24.
workaholic_ro is offline   Reply With Quote
Old 23-09-09, 20:08   #15
MGPOWER

Stage 3

MGPOWER's Avatar

Multi vorbesc aici fara sa mers vreodata cu un MG sau Rover....nu stiu de unde a aparut povestea cu replica dupa jaguar sau invers e o aberatie totala...cat despre 20000eu pt un ZT260 eu nu cred ca e exagerat cred ca merita banii daca cauti o masina deosebita care sa si traga, din gama BMW nu vad nici un alt model in afara de M-uri care sa se compare cu ZT260, cu cat se vinde un M in stare buna si cu putini km? eu zic ca mai mult de 20000. In plus V8 este motor de pe mustang foarte fiabil ca toate motoarele mari americane si nu se compara cu motoare 2.0 turbo putin fortate...parerea mea(nu pot sa pun la indoiala fiabilitatea unor motoare de acest tip japoneze sau alte exceptii). Acelasi motor V8 se afla si pe MG SV si are 320cp(cred ca sunetul asta nu il auzi la multe masini https://www.youtube.com/watch?v=JI4sxdl0IUE). Daca cauti intradevar o masina puternica si deosebita se merita sa iti iei un ZT260(parerea mea e ca modelul fara facelift arata mai bine),dar tb sa te gandesti foarte serios la consum...nu cred ca e o masina de zi cu zi, cum nu vad nici un M5 o masina de zi cu zi, si cred ca vei avea o mare problema cu taxa de prima inmatriculare (sau cum se numeste) din cauza motorului foarte mare.
MGPOWER is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -