| ROVER - MG Forum Rover & MG - dedicat posesorilor de Rover & MG: Masina mea, Tuning, Anunturi vanzare-cumparare, Zona Tehnica |
17-07-13, 21:51
|
|
Stock
|
Va rog sa ma ajutati! Probleme suspensie MGF
salut! Mi-am luat un MGF din 1997 si este foare lasata.Cum fac sa o mai ridic???? Am inteles ca trebuie sa o ridic cu azot (aprox 20 bari) dar am vazut ca trebuie bagat si "hydragas". La mine in oras nu stie nimeni cu ce se mananca chestea asta. Am mai inteles ca exista o "pompa de hydragas,DACA NU AM O ASTFEL DE POMPA CUM AS PUTEA ALTFEL REZOLVA PROBLEMA!?? ASTEPT RASPUNS!!!MULTUMESC!
|
|
|
13-08-13, 11:22
|
|
Stock
|
Re: Va rog sa ma ajutati! Probleme suspensie MGF
salut, jmeck2013, eu sunt din targoviste si persoana de la care am luat masina mi-a spus ca el a ridicat-o acum vreo 2-3 ani in Ploiesti si costa cam 50 de lei. Nu stiu cu criza asta cat s-a mai scumpit dar nu cred sa te duca mai mult de 100 lei.
|
|
|
04-11-14, 21:39
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by rovergsi
salut, jmeck2013, eu sunt din targoviste si persoana de la care am luat masina mi-a spus ca el a ridicat-o acum vreo 2-3 ani in Ploiesti si costa cam 50 de lei. Nu stiu cu criza asta cat s-a mai scumpit dar nu cred sa te duca mai mult de 100 lei.
|
ok....multumesc.
|
|
|
04-11-14, 21:40
|
|
Stock
|
va astept cu poze cu masinutele voastre si pe www.facebook.com/mgftuningromania
|
|
|
12-11-14, 23:22
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by jmeck2013
salut! Mi-am luat un MGF din 1997 si este foare lasata.Cum fac sa o mai ridic???? Am inteles ca trebuie sa o ridic cu azot (aprox 20 bari) dar am vazut ca trebuie bagat si "hydragas". La mine in oras nu stie nimeni cu ce se mananca chestea asta. Am mai inteles ca exista o "pompa de hydragas,DACA NU AM O ASTFEL DE POMPA CUM AS PUTEA ALTFEL REZOLVA PROBLEMA!?? ASTEPT RASPUNS!!!MULTUMESC!
|
hydragas-ul se poate inlocui fara probleme cu antigel si alcol metilic 50/50, azot nu poti baga....perna este impartita in doua camere, una cu azot si una cu hydragas, cea cu azot nu are supapa de umplere, numai cea cu hydragas.....dar poti baga presiune degeaba, poate are pierdere una din sfere. Ele sunt legate una cu alta pe dreapta si stanga. Daca una din sfere de pe lateral are pierdere, se lasa pe amandoua rotile. In privinta pompei trebuie sa iei din Anglia una, undeva intre 50 si 100 euro. Dar era cineva pe aici care incarca, da un search.
Nu incerca cu alte pompe, nu trebuie sa bagi aer. Si la fel NU BAGA AZOT in perne
Last edited by gonzolica2000; 12-11-14 at 23:45.
|
|
|
13-11-14, 22:40
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by gonzolica2000
hydragas-ul se poate inlocui fara probleme cu antigel si alcol metilic 50/50, azot nu poti baga....perna este impartita in doua camere, una cu azot si una cu hydragas, cea cu azot nu are supapa de umplere, numai cea cu hydragas.....dar poti baga presiune degeaba, poate are pierdere una din sfere. Ele sunt legate una cu alta pe dreapta si stanga. Daca una din sfere de pe lateral are pierdere, se lasa pe amandoua rotile. In privinta pompei trebuie sa iei din Anglia una, undeva intre 50 si 100 euro. Dar era cineva pe aici care incarca, da un search.
Nu incerca cu alte pompe, nu trebuie sa bagi aer. Si la fel NU BAGA AZOT in perne
|
ok.ms pt raspyns.o sa incerc sa fac o pompa si i sa folosesc cocktail-ul spus de tine. sper sa fi inteles bine.....de ex: pt 2l de lichid folosesc 1l antigel+1lacool metilic!?
|
|
|
15-11-14, 01:26
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by mgfvalcea
ok.ms pt raspyns.o sa incerc sa fac o pompa si i sa folosesc cocktail-ul spus de tine. sper sa fi inteles bine.....de ex: pt 2l de lichid folosesc 1l antigel+1lacool metilic!?
|
exact , dupa cum am spus , daca faci o pompa trebuie sa ai un furtun transparentm sa poti vedea daca iti vine aer odata cu solutia. Nu trebuie bagat aer....poti gasi niste pompe manuale hidraulice daca dai un search pe net, mai greu este cu reductia, iti trebuie o supapa cu deschidere ca sa poti face aerisirea cand pompezi lichid ( vezi poza 2 ). Pompezi pana iese aerul, apoi inchizi robinetul si apoi pompezi in sfere.
Dupa cum vezi in poza, este o pompa de ulei modificata, ar trebui schimbate garniturile sa nu piarda presiune
Sau una din asta http://www.bizoo.ro/firma/lincosro/v...ca-manuala-10t sau aici http://www.clubafaceri.ro/49621/pomp...0-2400042.html
"Buna, va ofer serviciul de ridicarea suspensilor pe baza de hydragas/hydroelastic a masinilor MGF si a celorlalte modele ROVER pe baza de suspensie cu Hydragas. Operatiunea se face in localitatea Cluj-Napoca, detali la tel. 0745941709"
Last edited by gonzolica2000; 15-11-14 at 01:43.
|
|
|
09-05-15, 16:55
|
|
Stock
|
se pot inlocui aceste sfere cu arcuri oare ??? a incercat cineva ??
|
|
|
24-05-15, 14:25
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by bolentis_srl
se pot inlocui aceste sfere cu arcuri oare ??? a incercat cineva ??
|
da exista pe net set de inlocuire cu arcuri si alte amortizoare, e vreo 1000 si ceva de euro, da un search pe ebay sau google
http://www.roverlink.co.uk/products/view.aspx?id=109
|
|
|
|
|