Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Sondaje Auto

Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea

Reply

Thread Tools
Old 24-01-11, 00:04   #1
Macintosh

Stock

Default MASINA NOUA SAU SECOND?

Salut!

daca se poate sa imi spuneti pararile voastre. vreau sa imi iau o masina...noua sau second....?? nu m-am hotarat

mi-am facut asa o lista in ordinea preferintelor:

1. Bmw 320 e90 dupa 2007
2. Bmw 520 e60 dupa 2007
3. Audi A6 dupa 2006
4. Audi A4 S line dupa 2007

sau o masina noua

1. Noul vw passat
2. Skoda superb
3. Opel Insignia

De precizat e ca nu vreau sa fie motor mai mare de 2000 cm....la masinile SH sa fie pana in 125mii km... La masinile noi am fost la reprezentante si mi-am configurat eu masina...am studiat si pe net mult...dar nu stiu sigur ce sa aleg... voi ce ati alege? sa dau 25 de mii pe masina noua sau 15 mii pe una veche..??
Macintosh is offline   Reply With Quote
Old 26-01-11, 01:07   #2
andreimp3

Stage 5

andreimp3's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
Default Re: MASINA NOUA SAU SECOND?

parerea mea (chiar daca am 17ani)
Audi A4/A6 sh, dar sa fie pe motorina
are un coleg de clasa a4 2.0tdi s-line 180cp model 2007... din cate am inteles de la el cica e extrafull... are foarte multe dotari ca de exemplu incalzire/racire si in bancheta, senzori de unchi mort, de parcare laterala, scaune cu memorie... o minunatie a dat pe ea un a4 b6 1.9tdi 2004 full + 7000 euro acum un an... masina merge extraordinar de bine dupa cei aproape 4 ani... a luat-o la 98 de mii km... se admira si acum ca nu a facut greseala sa isi cumpere golf nou pentru ca era in dubiu "nou sau sh"... s-a sfatuit cu taicasu si au gasit solutia
si vreau sa spun ca si eu il admir pentru solutia alesa
sfatul meu e sa iti iei sh... pentru ca noua dai o caruta de bani si degeaba, pentru ca poti avea acelasi comfort si intr-una sh... masina noua nu iti ofera altceva decat un miros specific, curatenie totala in masina, 0km si gandul ca tu esti primul care ai pus funtul in acea masina si sa nu uitam pe langa toate astea te mai alegi si cu cateva mii de euro bune in minus in mai putin de 2-3 ani in caz ca vrei sa vinzi masina... si dupa cum vad... ai si 23 de ani esti tanar si o sa te plictisesti de masina la un moment...

am vazut ca ai mentionat si de bmw... practic daca nu iti iei xd nu ai facut nimic... vecinul meu are 320d 2008 si pe zapada mereu cand pleaca cu ea mereu il fura de spate... si mai sta si cu un sac de nisip in portbagaj mai mereu iarna
acum depinde si de ce calitati vrei tu sa aibe masina... eu am spus asa in mare

Last edited by andreimp3; 26-01-11 at 01:09.
andreimp3 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-11, 11:10   #3
1.Q.u

Stage 2

520 dupa 2007..sunt adeptul masinilor second...nu se mai merita sa iti cumperi in ziua de azi masina noua...mai ales daca nu pleci din start cu gandul sa o pastrezi

1.Q.u is offline   Reply With Quote
Old 29-01-11, 22:28   #4
grg_92

Stage 5

grg_92's Avatar

Member of:
[VW]

sfatul meu este sa alegi una dintre cele SH mentionate ! nu sunt nici eu adeptul masinilor noi.....iar SH`urile de care zici tu..sunt aproape noi ! bafta !
grg_92 is offline   Reply With Quote
Old 30-01-11, 20:17   #5
enDzo

Stage 5

enDzo's Avatar

Audi sau BMW - fiind masini comparabile, aici depinde de gustul tau ce alegi in final... eu am BMW, dar mi-a fost tare greu sa aleg intre cele doua.

In alta ordine de idei:

1. Daca vrei sa ai masina pentru 2-3 ani mergi pe mana unei second-hand;
2. Daca vrei sa ai masina pentru 5-10 ani, una noua

Asta e doar un punct de vedere... sunt multe alte aspecte si multe de discutat.
Succes!
enDzo is offline   Reply With Quote
Old 30-01-11, 20:26   #6
B-69-TAU

Stage 5

B-69-TAU's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]

Daca vrei un e60 neaparat dupa 2007 ( au multe "bube" cele pana in 2007), de preferat un 520d cu o softare e masina perfecta.
Daca iti iei masina noua trebuie sa ai in vedere revizile obligatorii si piesele foarte scumpe de la reprezentanta.
Nu merita sa cumperi masina noua decat daca ai super multi bani si nu te intereseaza ca pierzi la masina noua peste 10k din momentul care ai iesit pe poarta reprezentantei.
Bafta in achizitionare
Old 01-02-11, 22:26   #7
Macintosh

Stock

In legatura cu deprecierea...daca imi iau Skoda superb(de exemplu) cu 25de mii..peste 3 ani e cu 10mii mai ieftin...dar il vand daca ma satur de el..si tot il dau cu 15mii..si imi iau Bmw E60 si mai raman si cu bani...
in schimb daca imi iau acum e60 care costa 16-17mii peste 2 ani e 10mii...
Old 02-02-11, 00:41   #8
andreimp3

Stage 5

andreimp3's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]

Quote:
Originally Posted by Macintosh View Post
In legatura cu deprecierea...daca imi iau Skoda superb(de exemplu) cu 25de mii..peste 3 ani e cu 10mii mai ieftin...dar il vand daca ma satur de el..si tot il dau cu 15mii..si imi iau Bmw E60 si mai raman si cu bani...
in schimb daca imi iau acum e60 care costa 16-17mii peste 2 ani e 10mii...
foarte fals... e60 520d il gasesti si la 12-13mii daca stai sa cauti si un bun... peste 2-3 ani nu ma gandesc sa nu scoti cel putin 9 mii pe el cel putin
pe cand skoda aia pierzi o caruta de bani la ea... si ce dracu afacere ai facut daca ti-ai luat noua si sa o vinzi peste 2-3 ani ca sa iti iei una sh... daca vrei i-ati sh superb acum si iti iei 5-ar peste 2-3 ani si esti serif...
am gasit octavia 2 facelift la 18 mii km 1.6 tdi cu 13.800neg... si ea noua e 17-18 mii... era model elegance
andreimp3 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-11, 17:26   #9
Macintosh

Stock

Quote:
Originally Posted by andreimp3 View Post
foarte fals... e60 520d il gasesti si la 12-13mii daca stai sa cauti si un bun... peste 2-3 ani nu ma gandesc sa nu scoti cel putin 9 mii pe el cel putin
pe cand skoda aia pierzi o caruta de bani la ea... si ce dracu afacere ai facut daca ti-ai luat noua si sa o vinzi peste 2-3 ani ca sa iti iei una sh... daca vrei i-ati sh superb acum si iti iei 5-ar peste 2-3 ani si esti serif...
am gasit octavia 2 facelift la 18 mii km 1.6 tdi cu 13.800neg... si ea noua e 17-18 mii... era model elegance

corect! desi daca ar fi sa imi iau second nu vreau sa aibe peste 100mii km...si pe Romania sunt cam dubioase toate...iar in germania nu cred ca gasesti la 13 mii e60 2.0D..si eu vreau facelift..si ala e mult mai scump...
Ziceam asa...daca ar fi sa imi iau superb...clar ca nu l-as da dupa 3 ani..numa ziceam asa...ca daca e sa pierzi..pierzi oricum la orice masina...si ziceam ca daca ma satur de superb dupa 3 ani..pot sa imi iau e60 si tot raman cu banii..destul de multi..
- Copyright 2025 4Tuning -