Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Sondaje Auto

Sondaje Auto Chestionare, Curiozitati, Sondaje - Vezi ce au raspuns altii si spune-ti parerea

Reply
 
Thread Tools
Old 14-07-09, 22:43   #1
vacaroz

Stage 5
 
vacaroz's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,016
Member of:
[VW]
Default momente memorabile din industria auto

de mult ma bate gandul sa fac un astfel de topic.. si anume, sa postam fiecare cate ceva din ce stim, ne place, sau vrem sa credem ca au fost adevarate inventii in industria auto, legate de motor, carburanti, injectie si orice tine de auto.
cum ar fi:
Top 10: Masini care au schimbat fata industriei auto
Cei de la Forbes, cu ajutorul mai multor specialisti, au alcatuit o lista de zece automobile care au schimbat fata industriei de profil. Acestia au luat in considerare mai multi factori, cum ar fi ca masinile sa fi fost primele de acel tip si sa fi revolutionat si influentat modul in care au fost proiectate si vandute cele care au venit dupa sau ca ele sa fi ramas in constientul colectiv, ca simboluri, ani de-a randul. Automobilele sunt enumerate in ordinea cronologica a aparitiei lor.

1. Ford Model T

Anul lansarii: 1908

Fordul T nu a fost prima masina construita vreodata, insa a fost prima care a trasat modul in care masinile au fost construite in secolul XX. Modelul s-a vandut in peste 15 milioane de unitati, mai ales datorita faptului ca a fost primul automobil pe care putea sa si-l permita clasa muncitoare. Acest lucru s-a datorat faptului ca, odata cu introducerea fabricarii pe banda de asamblare, Ford a reusit sa faca procesul tehnologic mai rapid si mai ieftin. Fordul T avea doua viteze si marsarier, precum si un motor care putea sa propulseze masina inapoi.

2. Volkswagen Beetle (Broscuta)

Anul lansarii: 1938

Masina a fost construita de Ferdinand Porsche si a fost sprijinita de un personaj nu foarte placut istoriei, Adolf Hitler. Modelul original a avut cea mai lunga viata dintre toate masinile produse vreodata, iar in Statele Unite, pe langa faptul ca fost cea mai vanduta masina din anii '50, a influentat proiectarea unor modele devenite si ele legendare, cum ar fi Chevrolet Corvair si Ford Pinto.

Volkswagenul Beetle a devenit faimos pentru fiabilitatea sa si a fost produs, in cele doua variante ale sale, din 1938 pana in 2003, atingand statutul de simbol. Potrivit specialistilor Forbes, modelul Beetle a avut, in Europa, impactul Fordului T din America - a adus publicului larg un mijloc de transport accesibil.

3. Jaguar XK 120

Anul lansarii: 1948

Primul model Jaguar de dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial, XK 120 a fost lansat la Salonul Auto de la Londra din 1948. Masina fusese construita in special pentru a testa motorul XK si, fiind cea mai rapida masina de serie din vremea aceea, a devenit un succes instantaneu. Faima si statutul masinii au crecut odata cu adoptarea ei de catre staruri de cinema ale vremii, printre care Clark Gable si Lauren Bacall, iar modelul este considerat unul dintre cele mai frumoase produse vreodat

4. Trabant

Anul lansarii: 1958

Trabantul, foarte cunoscut si pe meleagurile noastre, este considerat de multi istorici ca fiind unul dintre principalele motive ale caderii comunismului. Produs de constructorul est-german VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau, Trabantul a fost creat de regimul comunist din RDG ca o masina ieftina pentru popor. Totusi, performantele slabe, motorul rudimentar si murdar, aspectul auster si faptul ca germanii din Est trebuia sa astepte uneori chiar ani de zile pentru a putea cumpara unul au demonstrat ca sistemul centralizat de fabricatie si distributie al RDG-istilor nu functiona.

Cu toate acestea, masina a fost produsa timp de 30 de ani, in peste 3 milioane de exemplare

5. Porsche 911

Anul lansarii: 1964

Daca am cauta modelele de masini care sa defineasca un brand, Porsche 911 ar fi unul dintre ele. Automobilul s-a numit initial 901 si a este cel mai longeviv model sport vandut, mai ales in Statele Unite. Are aceesi tehnologie de racire pe aer pe care Ferdinand Porsche o dezvoltase pentru Volkswagenul Beetle si continua sa intoarca privirile atat pe sosele, cat si pe pistele de curse.

Ford Mustang

Anul lansarii: 1964

Mustangul a deschis apetitul Americii pentru masinile puternice sau "muscle cars", cum sunt numite peste Ocean. A fost primul model de acest fel si a devenit un succes imediat dupa lansare, iar dintre masinile din aceeasi categorie (cum ar fi Dodge Challenger sau Chevrolet Camaro) este singura care se produce si in prezent. Alaturi de modelele mentionate mai sus, a deschis era masinilor "nervoase", pe care americanii le admira si le doresc si in prezent.

7. AMC Eagle

Anul lansarii: 1980

AMC Eagle este o masina foarte putin cunoscuta aici, insa este stramosul automobilelor crossover. A fost prima masina pentru publicul larg cu tractiune integrala si cu haillon, cu toate ca a venit si in versiunile berlina si coupe. Produsa de AMC, o companie detinuta de Jeep, Eagle a fost o combinatie intre masinile de strada ale acesteia si off-road-urile marelui producator american.

8. Jeep Cherokee

Anul lansarii: 1974 - varianta in doua usi; 1977 - varianta in patru usi; 1984 - design reinnoit

Jeep Cherokee a fost primul SUV de marime medie pe care americanii l-au putut folosi ca masina de familie. In vreme ce SUV-urile Range Rover, produse de Land Rover, reprezentau categoria de lux, Cherokee a fost varianta de SUV pe care si-o puteau permite familiile cu venituri medii. De atunci, modelul a devenit Jeep Grand Cherokee.

9. Dodge Caravan

Anul lansarii: 1984

Caravan nu era chiar cel mai frumos automobil, insa a deschis o era a succesului pentru un nou model de masina de familie - minidubita. Avea spatiu pentru sapte pasageri, pe trei randuri de scaune, un interior care oferea siguranta copiilor si a devenit o sursa de inspiratie pentru modele urmatoare ca Honda Odyssey si Kia Sedona. Caravan a ajuns acum la cea de-a cincea generatie si ofera dotari care pana acum erau considerate de lux: scaune rotative, ecrane pentru randurile doi si trei si geanuri electrice pentru cel de-al doilea rand de scaune.

10. Toyota Prius

Anul lansarii: 1997 in Japonia; 2000-2001 in Statele Unite si Europa

Toyota Prius este cea mai bine vanduta masina hibrid (care are atat un motor cu combustie interna, cat si unul electric) din lume si cel de-al treilea model Toyota ca vanzari. Potrivit expertilor, Prius a avut meritul de a repozitiona Toyota pe piata, ca un brand prietenos cu mediul inconjurator. Modelul s-a vandut, in ultimii

sau:
Primul motor cu injectie directa de mica capacitate, produs in serie a fost conceput de grupul Rover. Motorul in 4 cilindrii, cu o capacitate de 2500 cmc, a fost folosit de Land Rover pe vehiculele sale din 1989, avand chiulasa din aluminiu, injectie Bosch in 2 trepte, bujii incandescente pentru pornire usoara si un mers lin si economic.

sau:
Conceptul original al tehnologiei supraalimentarii este strans legat de numele Porsche si de marca Porsche. Octombrie 1974 a fost momentul in care producatorul german de masini sport a lansat primul automobil de serie dotat cu supraalimentare prin esapament cu gaz. Iar de atunci, fiecare noua generaţie Porsche 911 Turbo a fascinat entuziastii din lumea intreaga cu o caracteristica speciala a tehnologiei: intercooler, bi-turbo, VarioCam Plus, precum si titlul \"Cea mai curata masina din lume\" au stabilit cote de referinţa in dezvoltarea supraalimentarii. Acum, punctul de atracţie al noii generaţii Porsche Turbo poate fi tradus prin trei iniţiale: VTG.
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 21-07-09, 08:21   #2
Ford_V6

Stage 5
 
Ford_V6's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,103
Member of:
[MERCEDES]
[FORD]
Default Re: momente memorabile din industria auto

In 74 citroen introduce modelul CX

Masina beneficia in echiparile de top de motor turbo de 2.4 L si 170 cp, injectie multipunct bosch. geamuri electrice, directie asistata cu variatie a raspunsului functie de viteza, suspensie oleopneumatica, trapa electrica, jante aliaj, aer conditionat multizona ....

asta ca sa subliniem faptul ca in anii aia francezii faceau masini iar Mercedes si BMW faceau clasa S / seria 7 cu motoare pe carburator si geamuri la manivela ....
__________________
punktsidelacapat.ro
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -