Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Consiliere achizitie audio

Reply

Thread Tools
Old 04-05-07, 21:42   #1
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

Default 2 woofere. De care?

De curand am achizitionat o statie Phase Linear RS1 (300 w RMS in 4 ohm, 500 w RMS in 2 ohmi). Ce parere aveti despre ea? Link aici: http://www.phase-linear.de/produkte....331001&lang=DE

Vreau sa-mi fac o incinta cu 2 difuzoare de bass de 30 care sa mearga cu aceasta statie sau 1 dif mare de 38. Ce sfaturi puteti sa imi dati? Bugetul ar fi de 10-max 12 mil.. Bugetul e doar pt difuzoare, incinta o fac dupa achizitionare.

Multumesc!
CataNOS is offline   Reply With Quote
Old 04-05-07, 22:42   #2
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: 2 woofere. De care?

In principiu 2 difuzoare de 12" fac treaba mai buna decit unu de 15". Insa si pretul va fi diferit.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-07, 22:42   #3
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Vechea problema. Multe variante ai la banii astia dar sfatul meu este sa ramai la doua difuzoare de 12 mai "usoare", ca sa le miste ampliful asta. Ce cerinte de volum (sonor) ai? Ce gen de muzica asculti in general? Ce masina ai? Cat portbagaj esti dispus sa sacrifici?

Si dupa asta... mai vedem.

PS: Ampliful e ok dar e "limitat" in putere. Se poate face treaba buna si cu el.
Old 04-05-07, 22:46   #4
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

Multumesc pentru sfaturi. ReLLaXX, noi ne-am intalnit acu ceva vreme accidental intr-un omv. Am un Megane 2 Estate (break). In general ascult tot ce are bass mult, house etc. Vreau sa se auda tare, 40%SQ, 60% SPL Portbagaj se poate sacrifica destul, daca e ceva de carat, dau wooferul jos, nu e pb.

P.S. Ma gandeam la 2 infinity kappa perfect 12.1 sau un dls Ultimate SP15....

P.s.2 au trecut 5 min, nu pot edita msg..

Last edited by ReLLaXX; 04-05-07 at 22:54.
Old 04-05-07, 22:54   #5
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Muzica house (dance, club, etc) nu are neaparat mult bas cat impact (kick puternic, mai spunem noi). Pentru asta vizezi o incinta bas reflex cu doua difuzoare de 12 destul de rapide, cu impact bun si definitie chiar daca in detrimentul extensiei foarte bune in joase. Acest mic sacrificiu poate sa aduca un plus de SPL (in principiu printr-un acordaj mai ridicat al incintei (35-40Hz).

Piesele "negre" (hip-hop & co) sunt sensibil mai grele in bas, joase si foarte joase... Acolo unde ai reala nevoie de viata sub 35-40Hz. Pentru asta poti sa mergi pe doua difuzoare mai usoare dar care coboara bine. Difuzoare pe care amplificatorul tau le poate "duce" si "jos". Sper sa ma intelegi.

In principiu ce-a de-a doua varianta face fata la orice fel de muzica, cu un mic minus de SPL fata de prima. Eu prefer a doua varianta fiindca din punctul meu de vedere extensia buna in joase (sub 35-40Hz) este esentiala. Ca litraj intern maxim nu vad sa ai nevoie mai mult de 100L (maxim) per total, pentru doua difuzoare de 12 vizate. Deci loc ai fara probleme.

Ar fi mai usor de explicat pe viu, da variante ai destule, in bugetul tau.

PS: Pot eu edita. Nu ma gandeam la nici una din variantele tale.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 04-05-07, 22:56   #6
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

ok, atunci indica-mi te rog cateva variante. si da, bine ca mi-ai adus aminte, cel mai mult imi place hip-hop

ah nu era vorba de dls sp 15, ma refeream la dls ur 15...

Last edited by ReLLaXX; 04-05-07 at 23:08.
Old 04-05-07, 23:08   #7
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Ai vreo preferinta de culoare sau aspect?

Focal Acces 30A
Hertz Energy 300
LightningAudio P4.12.4
Directed Audio Xtreme 12SX

MTX XThunder, JBL (Seria Power)...

Focal, Hertz si MTX, potrivite mai bine pentru prima varianta (bas rapid, impact, spl, extensie mai putin prezenta)... inclin mai degraba spre Hertz/Focal.

LA, Xtreme pentru extensie rezonabila in joase, difuzoare usor de dus de amplificatorul tau, chiar cu rezerve....probate si aprobate. Eu am fost multumit de rezultate. JBL-ul cu extensie f buna in joase, dar putin cam tari pentru amplificatorul tau....deci usor "depasite".

Mai toate sunt in gama accesibila la bani. (LA si Xtreme sunt....super ieftine, dar fac treaba buna). Sau foarte accesibila. Cu toate poti sa speri la aprox 138 db + intr-un montaj realizat corespunzator, deci suficient pe partea de auditie, zic eu. Avand in vedere puterea amplificatorului tau nici nu-ti recomand difuzoare grele....ti-am spus si de ce. Poate ca ar fi mai util sa deturnezi o parte din fonduri pentru cablaje, insonorizare sau chiar un viitor deep-cycle. Iti sunt real utile.

Daca ai de gand sa cresti ulterior puterea amplificatorului merita sa te gandesti de pe-acum la difuzoare mai puternice.

Discutia e....ampla.
Old 04-05-07, 23:22   #8
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

Multumesc pentru sfaturi.. O sa ma mai gandesc ce sa fac. Ma bate gandul la Hertz/Focal.. dar nu stiu cum suna aceste difuzoare entry level.. Incerc sa fac cumva sa le aud live si dup-aia sa vad ce fac. Personal, din tot ce am auzit pana acum, fostul meu difuzor, Phase linear Select 15 SR in incinta de 85 L mi s-a parut cel mai ok.. Asta pana cand a facut poc
Old 04-05-07, 23:30   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Poate ne mai intalnim prim OMV, cinstim defunctul Phase.
Old 05-05-07, 00:38   #10
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

decat 2 woofere, eu as alege unul in incinta originala. Un EBX300 s-ar incadra perfect in buget . Mai ales ca ai si break !

... strict subiectiv
Loop is offline   Reply With Quote
Old 06-05-07, 22:39   #11
CataNOS

Stage 5

CataNOS's Avatar

intre doua hertz es300 si un dls ur 15 care ziceti ca suna mai bine? Ma gandesc ca statia nu va avea destula putere sa impinga 700 w RMS cat au wooferele de la hertz asa cum trebuie, plus ca pana acum am vazut hertz es300 doar in montaje sealed, nu si bass-reflex (de ce?)... pe cand dls-ul e exact pe specificatii... Apropo, vreau si eu o lista de preturi la hertz va rog.
Old 06-05-07, 22:50   #12
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Energy ai vazut in reflex si BP. Hi-energy sunt in compresie. Vorbim de cele care vin deja in incinte. Energy se poate instala si in compresie daca faci tu incinta.
Pentru preturi vorbim pe pm.