Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply
 
Thread Tools
Old 04-08-05, 09:36   #16
Darren

Stage 2
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 63
Default

Am fost aseara la Tornado.. sediul central din targ. Din pacate cu toate ca sheful de pe acolo auzize de la montator ca au fost ceva probleme , rezultatul tinde spre 0.
In primul rand asta, ca auzise ca au fost probleme ) oare trebuia sa astept sa ma sune ei pt. un re-call? Ma indoiesc, n-au numarul meu.
In al doilea rand.. nu i-a placut ideea ca montatorul in loc sa foloseasca un adaptor BMW->ISO, a legat un adaptor ISO direct pe firele de pe langa mufa BMW. Din pacate.. faza cu firele subtiri vad ca nu l-a prins nici pe \"sefu'\". Adik eu ii ziceam ca sunt firele subitiri si el imi arata ca si la adaptorul BMW->ISO sunt firele subtiri. . Asta ce sa insemne? Anyway.. a selectat cel mai bun meserias care il avea acolo (norocul meu ca terminase lucrul la alta masina).. si dupa gesturile de plictiseala evidente de pe fatza lui, cateva drumuri stanga dreapta, a binevoit sa se urce in masina sa asculte cu urechea lui.
2 Concluzii a putut trage: boxele din spate se aud bine, iar boxele din fatza nu, dar nu exista difuzoare care sa se potriveasca in lacasurile din usa. Exista pe 13\" pentru lacasurile de la picioare in fatza.. Alpine, Infinity.. bla bla. Cu tweeter separat ca asa vor muschii mei.
Oricum.. boxele din fatza se aud deplorabil, iar cele din spate parca ar fi domotec, nu Alpine. Dar ce sa-i faci, fiecare cu urechea lui.
Pe langa faza asta (eu am renuntat sa-mi mai dau cu parerea fatza de ei, ca deja ma enervasem), cand le-am explicat ca pe masina, din fabrica e un amplif si poate ala e buba.. se uitau la mine parca vorbeam limbi straine. Ma rog.. oi fi luat eu prafuri sau era prea cald afara.. dar cand am vorbit despre ampliful stock, sau firele de alimentare prea subtiri, ei vorbeau de altceva.. parca eram in filmele cu prosti.
Prin urmare, aseara am ajuns home, am desfacut toate difuzoarele de pe partea dreapta fatza.. si am realizat ca cele din usa sunt doar 2 tweetere, de marimi diferite. Se aud la fel ca tweeterele de pe Alpine, deci nu-mi mai bat capul cu ele. Difzoarele de joase erau problema distorsiunilor.
Oook, aseara, plin de draci, ma duc in carrefour pe la 9 si ceva, cumpar 2 alpine de 13 (din-alea cu tweeter separat - nu ca l-as folosi, dar vroiam un difuzor de joase curat, fara alte adaugiri pe el), ies in parcarea magazinului la masina, pun rpd difuzorul.. si face la fel
So. ampliful ala stock are zile numarate. Am gasit filtre pe 3 cai la 1 mil. setul (culmea.. filtre pe 2 cai tot 1 mil, dar n-am ce face cu ele). O sa trag fire separate de la HU pana la fiecare difuzor, pe spate, le las pe cele 6x9 3way asa cum au venit de la mama lor Alpine, si pe fatza pun filtre pe 3 cai.
Deja mi s-a acrit de toate fazele astea.. Se uitau ciudat vanzatoarele din Carrefour cand le-am zis ca nu vreau garantie la difuzoare.. oricum nu o sa ma duc la tornado sa le montez .
BTW, mi se rupea sufletul cand il vedeam pe gigca cum trage de ornamentele din masina, parca era primul bmw care il desfacea. (au niste clipsuri care trebuiesc rotite 90 de grade ca sa iasa plasticele de la picioare, dar el.. le descoperea).
__________________
Ariciul e o pasare incapatanata. Nu vrea sa zboare decat daca ii trag un sut.
Darren is offline   Reply With Quote
Old 23-08-05, 23:13   #17
bmw the touch

Stage 1
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 17
Default

Bai baiatule eu cred ca ai problema grava cu capul.Pai in posturile precedente ne tot spui ca cei de la Tornado ti-au spus ca amplif stock tre schimbat si tu o dai intr-una ca ei nu stiu de capul lor.Am avut si eu masini destule ,si m-am oprit tot la un BMW in care am un amplificator un subw,condensator 4 boxe 2 sony mici de 13 pe fata ca nu prea este loc sa pui mai mari si 2 infinity pe spate si se aude super bine.AAA am uitat toata muzica de pe toate masinile mele a fost pusa la Tornado si stii ceva ?NU AM AVUT NICI O PROBLEMA.De aceea i-am recomandat si la toti prietenii mei.Era sa uit stii Golfu ala negru care a fost la Romaero la Tuning Show,cu usile fluture???_Era facut de ei 100%,de Tornado si a luat locul 2.Primul loc a fost luat de o firma de audio din HU care aveau materialele lor.(boxe ,etc) nu luate de la importatori si puse pe masina.ASA CA NU AI DREPTATE DELOC IN PRIVINTA FIRMEI TORNADO cat despre baietii care ti-au lucrat tie la masine iti pot spune ca BMW-ul nu are nici un secret.
bmw the touch is offline   Reply With Quote
Old 24-08-05, 01:55   #18
decibels

Stage 3
 
decibels's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 109
Default

hm Darren, parerea mea este ca ar trebui sa mai incerci si alte firme care monteaza sisteme audio, macar sa ii vizitezi sa vezi ce si cat stiu, si cum trateaza clientii, presupun ca asta conteaza f mult. Este pacat sa dai atatia bani si doamne feri sa se intample ceva cu jucariile din neatentie. Oricum iti urez bafta cu \"specialistii\" ...hai ca trebuie sa gasesti totusi pe cineva care sa te scoata din belea
decibels is offline   Reply With Quote
Old 24-08-05, 10:10   #19
Darren

Stage 2
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 63
Default

@decibels: Ai dreptate, asa am si facut. Si am avut parte de comportament super din partea lor + gandire, analiza, facut planuri inainte de a actiona. Deocamdata am facut un compromis pe partea audio, astept sa strang bani pentru niste difuzoare mai de soi pentru fatza Hertz sau DLS, in sisteme de 3, pe dimensiunile lacasurilor din masina. Dar acum se aude omeneste.

@bmw the touch: N-ai citit atent. Dar cum nu ma cunosti, remarca ta tendentioasa nu-si gaseste locul aici. Pentru ca si mie mi-e usor sa ti-o intorc inapoi: TU ai o problema grava cu capul. Vezi, n-a durut. Dar eu nu te cunosc si nu pot face afirmatii de genul asta fatza de cineva pe care nu-l cunosc, nu? Baietii aia de la Tornado pe care ii ridici in slavi atat (si te inteleg, din ce experiente povestesti ca ai avut cu ei) nu au lucrat toti la masina mea. De fapt a lucrat doar unul singur, si inca unul a fost trimis de un responsabil de pe acolo sa-si dea cu parerea care ar fi problema cu ce a montat celalalt.. si care ar fi pasii de urmat ca se rezolve problema.
Bravo lor ca au luat locul 2, dar sfaturile lor in ceea ce priveste masina mea au fost de ***. Si daca cei de acolo te cunosc mai bine pe tine, imagineaza-ti ca eu sunt un simplu client, si nu cunosc pe nici unul de acolo. Deci nu m-am dus printr-o relatie. Nu spun ca eu am dreptate si experienta mea o generalizam la nivelul intregii firme. Ceea ce n-au vrut/putut sa inteleaga era ca fiecare difuzor era legat direct in ampliful stock (ala cu 4 intrari si 10 iesiri). Pe langa lucratura de 2 lei (ex.:au legat conector iso direct pe firele masinii, fara sa foloseasca acel adaptor de la mufa BMW la mufa ISO), parerea lor ca difuzoarele din spate se auzeau bine e buna pentru surzi. Daca iti poti imagina cum poate sa sune un semnal amplificat bagat intr-un alt amplificator si apoi scos in boxe esti aproape de modul groaznic in care se auzea la mine in masina. Am pus cateva persoane din domeniul asta sa asculte si ei, poate eu am o problema cu urechile.. si cred ca iti pot povesti si altii cum suna groaznicul. Daca tot nu crezi, cred ca pot sa-ti fac si o demonstratie. Se poate reface relativ usor schema facuta de ei. Si atunci sa-mi zici daca tu nu te-ai enerva ca instalatorul spune ca difuzoarele din fatza se aud naspa, si alea din spate suna bine.

Later Edit: Am recitit toate posturile mele. Nicaieri nu scrie ca cei de la Tornado mi-ar fi spus sa schimb amplificatorul stock. Te rog sa-mi dai si mie link-ul catre postul in care am scris eu asa ceva, nu de alta dar chiar nu s-a intamplat asa. Daca ai auzit povestea din alta parte, sa stii ca te-a mintit cine ti-a zis asa, si eu astept scuzele de rigoare.
Darren is offline   Reply With Quote
Old 16-05-11, 22:54   #20
mytza_toxic

Stage 5
 
mytza_toxic's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 334
Default Re: Sistem audio E36 - inlocuire completa sau nu?

Deci bun...
Tu ai un pisic pe care vrei sa il faci sa cante!
Pana aici ii ok
Ideea pe care o intaresc si eu e cea care au zis-o si altii:
1. Hotaraste-te in primul rand ce vrei de la sistemul de pe masina (sa cante bine sau sa urle?)
2. Stabileste-ti un buget!!!!! (eu spre exemplu iti pot da vreo 10 firme audio care produc exact difuzoarele care le cauti, ideea e ca unele pot costa 150 de euro altele 1500)

Pe fata tie iti trebuie asa:
-un set de midbasi pe 13
-un set de medii pe 6.5
-un set de tweetere (dimensiuni variabile dar nu exagera daca vrei sa pastrezi capacele de plastic de pe ele ca nu intra foarte late)
Toate componentele pe fata le gasesti pe net de la diversi producatori ideea ar fi ca este indicat sa asculti inainte cat mai multe dintre ele posibile si sa te hotarasti la care iti place.
Gasesti pe 3 cai Dls,Focal dar din pacate pentru tine sistemele 3 cai nu sunt ieftine (focalul era cel mai ieftin undeva pe la 650 ron)
Cumpara-ti inainte sa te apuci de fata toate clemele de la panouri pentru ca se vor rupe multe sau se vor slabi si atunci poti sa pui Brax ca tot aiurea se vor auzi si nu te costa mai mult de 20 de lei.
Ar fi bine sa antifonezi usile fata dar si aici ai foarte multe solutii (doar panourile cu pasta sau antifonaj complet) dar cel mai bine ar fi sa te orientezi spre cineva care a mai facut treaba asta.

Trecem la spate:
Un set de difuzoare bune montate prost pot suna mai rau ca cele de fabrica.
Discuta cu un specialist, verifica sau pune-l sa verifice calitatea instalarii de pana acum.
Amplificatorul stock din pacate tre sa dispara, in favoarea altului mai puternic care sa duca toata instalatia noua de medii inalte (cel putin unul).
Ai nevoie de un amplif care sa stie intrari hi-low daca nu ai iesiri RCA pe player.
Is convins ca difurile alea spate is montate indoielnic.

La capitolol subwoofer vei fi dezamagit total.
NU POTI FACE UN E36 SA URLE TARE NICI SA STAI IN CAP!!!
Am incercat inclusiv 2 Digital Designs 512 cu incinta bine pusa la punct si cu tabla din spetele banchetei taiata de tot si cu spatarul banchetei scos, amplificate de un Digital Designs M1a si nu a fost mare branza.
E36-le nu e masina de SPL. Iti spun ca eu pe a mea am incercat indrumat, sfatuit si ajutat de nume mari in domeniu (ex. Claudiu aka. Relaxx de la Sound Customs) care m-a avertizat de la bun inceput pe partea de sub in E36 dar nu am ascultat.

Concluzie:
Poti face pisicu sa cante frumusel cu bani relativi putini dar nu poti sa il faci sa tremure grav parbrize
Asa ca lasa partea de bass mai moale si axeaza-te pe calitatea sunetului intai, inlocuieste difurile spate cu ceva mai potent pe bass gen ovale de la DD, si dupa aia vezi daca mai ai nevoie de sub.

Sper ca te-am putut ajuta cu niste nelamuriri si sfaturi.
Daca mai ai nelamuriri da un add la mytza_toxic pe mess si mai vorbim.
BAFTA LA PROIECT!
__________________
Begin to create a Legacy....

Last edited by mytza_toxic; 16-05-11 at 22:59.
mytza_toxic is offline   Reply With Quote
Old 17-05-11, 12:23   #21
Bigu

Stage 5
 
Bigu's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,762
Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Re: Sistem audio E36 - inlocuire completa sau nu?

cred ca de acum 6 ani si-a rezolvat problema
Bigu is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -