Am fost aseara la Tornado.. sediul central din targ. Din pacate cu toate ca sheful de pe acolo auzize de la montator ca au fost ceva probleme
, rezultatul tinde spre 0.
In primul rand asta, ca auzise ca au fost probleme
) oare trebuia sa astept sa ma sune ei pt. un re-call? Ma indoiesc, n-au numarul meu.
In al doilea rand.. nu i-a placut ideea ca montatorul in loc sa foloseasca un adaptor BMW->ISO, a legat un adaptor ISO direct pe firele de pe langa mufa BMW. Din pacate.. faza cu firele subtiri vad ca nu l-a prins nici pe \"sefu'\". Adik eu ii ziceam ca sunt firele subitiri si el imi arata ca si la adaptorul BMW->ISO sunt firele subtiri.
. Asta ce sa insemne? Anyway.. a selectat cel mai bun meserias care il avea acolo (norocul meu ca terminase lucrul la alta masina).. si dupa gesturile de plictiseala evidente de pe fatza lui, cateva drumuri stanga dreapta, a binevoit sa se urce in masina sa asculte cu urechea lui.
2 Concluzii a putut trage: boxele din spate se aud bine, iar boxele din fatza nu, dar nu exista difuzoare care sa se potriveasca in lacasurile din usa. Exista pe 13\" pentru lacasurile de la picioare in fatza.. Alpine, Infinity.. bla bla. Cu tweeter separat ca asa vor muschii mei.
Oricum.. boxele din fatza se aud deplorabil, iar cele din spate parca ar fi domotec, nu Alpine. Dar ce sa-i faci, fiecare cu urechea lui.
Pe langa faza asta (eu am renuntat sa-mi mai dau cu parerea fatza de ei, ca deja ma enervasem), cand le-am explicat ca pe masina, din fabrica e un amplif si poate ala e buba.. se uitau la mine parca vorbeam limbi straine. Ma rog.. oi fi luat eu prafuri sau era prea cald afara.. dar cand am vorbit despre ampliful stock, sau firele de alimentare prea subtiri, ei vorbeau de altceva.. parca eram in filmele cu prosti.
Prin urmare, aseara am ajuns home, am desfacut toate difuzoarele de pe partea dreapta fatza.. si am realizat ca cele din usa sunt doar 2 tweetere, de marimi diferite. Se aud la fel ca tweeterele de pe Alpine, deci nu-mi mai bat capul cu ele. Difzoarele de joase erau problema distorsiunilor.
Oook, aseara, plin de draci, ma duc in carrefour pe la 9 si ceva, cumpar 2 alpine de 13 (din-alea cu tweeter separat - nu ca l-as folosi, dar vroiam un difuzor de joase curat, fara alte adaugiri pe el), ies in parcarea magazinului la masina, pun rpd difuzorul.. si face la fel
So. ampliful ala stock are zile numarate. Am gasit filtre pe 3 cai la 1 mil. setul (culmea.. filtre pe 2 cai tot 1 mil, dar n-am ce face cu ele). O sa trag fire separate de la HU pana la fiecare difuzor, pe spate, le las pe cele 6x9 3way asa cum au venit de la mama lor Alpine, si pe fatza pun filtre pe 3 cai.
Deja mi s-a acrit de toate fazele astea.. Se uitau ciudat vanzatoarele din Carrefour cand le-am zis ca nu vreau garantie la difuzoare.. oricum nu o sa ma duc la tornado sa le montez
.
BTW, mi se rupea sufletul cand il vedeam pe gigca cum trage de ornamentele din masina, parca era primul bmw care il desfacea. (au niste clipsuri care trebuiesc rotite 90 de grade ca sa iasa plasticele de la picioare, dar el.. le descoperea).