25-04-05, 14:19
|
|
 Stage 5
|
Sistem audio SUPER-puternic facut ca lumea
Am vazut ca multi sunt interesati de sunete...
dar din nefericire (nici la Crazy Tuning Show 4 - am studiat masinile) nimeni nu a dus treaba pana la capat...nici chiar bmw cu 6 tevi in spate, al lui cristi, cu 2 \"animale\" de JBL nu parea sa aiba modificari la alternator, de exemplu.
Io ma gandesc sa pun ceva de-a dreptu colosal p o fiesta...  2 JL Audio W7 de 1000W RMS dar trebuie adaugat un alternator, altfel risc sa mi se arda ECU si multe altele...
Intrebarea mea e unde pot gasi asa ceva??
P.S. : In america exista si am gasit unul de 5000W care ar cam face treaba
http://www.h-o-alternators.com/
|
|
|
25-04-05, 14:26
|
|
 Stage 5
|
apropo.....
Va salut pe toti iubitorii de masini, motoare si boxe puternice...
(abia) acum m-am decis sa intru si io in comunitate...
|
|
|
25-04-05, 14:29
|
|
 Stage 5
|
Inca cateva detalii...
amplificatoarele si linia audio ar fi, de asemenea, JL - corespunzatoare, adik cele mai puternice
Daca nu reusesc cu finantele mai exista varianta ALPINE.
Si se pot aduce si in romania...
www.alpine.ro
(tot 2 de 1000W de caciula si aplifuri si 8 seturi de boxe p usi si o unitate DVD - nu m-am hot care)
|
|
|
26-04-05, 04:26
|
|
 Stage 5
Member of: [Registered Users] [Moderators] [REDACTOR 4TUNING] [Competitor CNCA]
|
Sa masuram intensitatea curentului livrat de alternator in AMPERI la o anumita TENSIUNE prima data. Ca puterea e altceva.  V X A = W
Cat despre o sonorizare cum scrie la carte... Apuca-te de munca si o sa vezi ca e MULT mai mult de lucru decat crezi. Prezentarea aparaturii si a masinii e egala cu fumatul unei tigari dimineata. Ia in calcul de exemplu ca 4 alternatoare mari si un sistem gras alimentat din ele nu fac nimic fara izolatia completa a masinii. Si multe altele. GAJ-ul este si acum in lucru. Este in primul rand o masina de show si nu una de concurs audio. In Romania nu exista si nu se anunta prea curand o masina cu adevarat dedicata SPL. O masina de acest gen nu este frumoasa, nu are interior atractiv si nu merge repede.
Cati proprietari de masini crezi ca vor asa ceva?  Un pasionat de subiect care e dispus sa-si faca din masina asa ceva este un lucru. Un doritor de admiratie si priviri pline de ciuda o sa aleaga tuning-ul de show. Sunt lucruri complet diferite.
Si iti dau dreptate la un singur capitol. Un sistem audio puternic trebuie sa inceapa de la alternator.
|
|
|
26-04-05, 08:54
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Oricum nu se arde ECU, stai calm... Desi ai 17 ani, zici ca ai o Fiesta. Ar trebui sa fie masina strict pt SPL cum zicea si rellax, ca altfel daca ai merge cu muzica aproape de blana, ar fi nociv pt organismul uman.
In SUA gasesti woofere de 3000 W rms pt SPL, la preturi super bune, dar... trebuie sa ai si statii pt ele si multe altele. Te duce cam la 3-4000 ceea ce vrei tu sa faci, ca sa se auda bine: cabluri, alternator, condensatoare, woofere si statii, izolare si multe altele. Mi-e ca este un vis greu de devenit realitate. Dar daca ai banul, te sustinem !!!
|
|
|
26-04-05, 12:45
|
|
 Stage 5
Member of: [Registered Users] [Moderators] [REDACTOR 4TUNING] [Competitor CNCA]
|
Am uitat sa mentionez ca 2 basi si 8 seturi de difuzoare e ceva comun mai nou, nici decum colosal. Au fost masini cu 4 Kicker SL7 15\" si nici asa nu vorbim de instalatii colosale. Arad-ul o sa ne prezinte un sistem frumos anul acesta (speram) si Cluj-ul o sa traga tare sa faca o figura frumoasa.  Si se mai anunta si altele... Sa vina vara si mai vedem.
Stay tuned....:P
|
|
|
26-04-05, 13:55
|
|
 Stage 5
|
Am senzatia ca nu m-am exprimat prea bine...
Io nu am de gand sa fac ceva d SPL.
Si da, izolatia e foarte mare parte, si m-am gandit la ea dar n-am nici cea mai mica idee d unde sa fac rost de materialele respective.
Cel mai mult care as putea sa sper din masina e sa iasa un fel de home-maid show-car, adik ceva intre cele doua.
Io am zis in titlul postului sistem super tare pentru ca vreau sa rulez cu el...nu chiar la blana ca innebunesc....
Si treaba cu alt e mai dificila.In america am gasit si io da nu e prea usor de procurat....si mai e problema spatiului si puterii motorului...
saracutu are abia 70 cai...dar sper sa ii dau masinii unul de 2L 150cp mai serios...Am vazut ca si bosch fac alt d putere dar nu destul...
si da.... P=U*I (W=V+A) dar randamentul amplificatoarelor e destul de mic...
si la 2000W, de exemplu, cam un alt de 4000 ar tine \"in frau\" animalele...
Cat despre suburi...cred ca ajung 2 Alpine de 1000W pe 12 inch...titnad cont ca si masina e mica...
|
|
|
26-04-05, 13:59
|
|
 Stage 5
|
Oricum....scopul meu, pentru ca este prima mea masina, e sa-mi fac ceva placut din ea, confortabila, personala si cu un sistem adecvat ascultarii din mers(la volume mai mari) dar cu o calitate mare...
Am ceva experienta in acest sens ca si taicamiu e pasionat si e chiar inginer auto, si am construit ceva boxe si statii cu rezultate excelente...
|
|
|
26-04-05, 14:01
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
Eu cred ca tu nu stii ce vorbesti... Masina de mers toata ziua e una cu 2-3-400 de wati rms, dar tu vrei 2000 !!!!!!!!! Evident, poti asculta la 5 % din capacitate, dar de ce sa arunci banii degeaba ???
Hotaraste-te si tu ca se pare ca nu stii ce vrei. Ce statii pui la woofere ? Stii cat e o statie de 1 x 1000 W rms ??? Tot sistemul va costa mai mult ca masina...
|
|
|
26-04-05, 14:24
|
|
 Stage 5
|
stiu...
treaba este asa...
io am cateva sute prin camera...si sunt cam putine...(cu sub de 12\")
cea mai mare problema e designul...ca nu e loc in masina si as vrea sa apara pe strada ca un show-car...ca de est asa....stiu cat costa...tocmai de aceea am inceput planurile acuma...cam peste 2 ani o sa inceapa munca...un sub de 1000 e 370euro si amplifu e 700 si ceva... nusu acum sigur daca o sa pun unu sau 2 da daca pun 2 o sa pun de vreo 6-700w. dati-mi niste linkuri despre designul int cu asemenea boxe...si trebuie sa te gandesti ca 2000W pot duce o discoteca, in conditiile in care incintele sunt perfecte-lucru imposibil in masina ca nu e loc...si astfel scade spl-ul difuzoarelor...
in orice caz,multi mi-au zis ca sunt nebun da io nu ma las...ar mai fi intaririle caroseriei in zona spate sa nu zboare ceva...
in cel mai rau caz imi iau un sub magnat destroyer cu incinta cu tot-700Wrms din 2 dif de 12\"...
|
|
|
26-04-05, 14:28
|
|
 Stage 5
|
ce pot sa spun....in fiecare club in care intru stau langa boxe, in fata lor....pana plec!!
imi place...
si mai imi place sa intru p strada si sa se intoarca toti la masina...
ai si tu dreptate cu costurile...tocmai d aceea cred ca o sa fie mai multe difuzoare de putere mai mica...dar as vrea neapara macar unul d 15\" ca, coboara jos in frecventa...
oricum, mai sunt multe planuri inaintea faptelor ca vreau sa iasa bine d tot
|
|
|
26-04-05, 14:45
|
|
 Stage 5
|
treaba este cam cum a zis si relaxx....una de SPL nu e de mers pe strada
insa in ele se obtine maximul de randament de la difuzoare...
luand in calcul pierderile in incinte, izolatii si rezonante nedorite care o sa incerc sa le elimin, nu cred ca e chiar asa exagera 1000W care daca scot 100db liniari si cu o banda de frecventa cat mai buna. Curba de fracventa iar imi da bataie d cap ca trebuiesc setate crossoverele...
O alta idee care am mai avut e sa pun mai multe suburi de diametre diferite..ca sa acopere spectrumul liniar iar de la medii in sus e mai simplutz...deci daca un sub dislocuie , sa zicem 100L d aer, incinta o sa aiba...45-60L max... va imag ca nu o sa fie la fel d tare ca nu se misca atata aer....si inca ceva...o sa fie d compresie...nu-mi plac band-passurile sau bass reflexurile asa mult ca apar interferente...
si va bag o pozutza cu subul facut d mine si taicamiu...doar 220W RMS
Magnat Xecutor 1200.....bunicel pt exercitiu
|
|
|
26-04-05, 16:59
|
|
 Stage 5
|
iata-l
|
|
|
26-04-05, 18:35
|
|
Stage 2
|
Ai grija ca peste vreo 5 ani iti iei aparat auditiv. Nu glumesc, am un amic nebun care a stat 1 an cu 800w reali in portbagaj si pe urechea dreapta nu mai aude bine deloc.
|
26-04-05, 19:39
|
|
|
Honda Driver
 Stage 5
Member of: [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE] [Honda] [Opel]
|
Re:
|
|