Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 27-12-06, 09:23   #1
neb1dalex

Stage 2

neb1dalex's Avatar

Default Subwoofer Activ - Reduce stresul din restul difuzoarelor?

Am auzit, ca instalarea unui subwoofer activ sau cu maplificator ar reduce stresul din restul difuzoarelor instalate(si conectate la cd-player).

Exemplu concret: Am un Sony Xplod GT-200 si am instalate 2 difuzoare Alpine de 45W si inca 2 de 50W(Fiecare). Am iesire pentru subwooer cu 2 cabluri coaxiale(cum e normal).

Daca imi instalez un subwoofer activ, radio-cd-ul va elimina sunetele joase din difuzoarele alpine?(astfel rezultand mai multa putere pentru frecventele medii si inalte). Sau va trimite sunetul la fel, dar si in subwoofer. Mentionez ca in emniu am posibilitatea de a selecta frecventa de taiere(75hz sau 125hz).

Mercedes 124 200D CV 11 UNU :: Mercedes 123(Cobra) 200D CV 89 ALY :: Mercedes 123(Cobra) 2400D :: Am avut si Mercedes 115(Bot de cal) 200D, si daca o sa imi schimb masina, tot Mercedes va fi.
neb1dalex is offline   Reply With Quote
Old 27-12-06, 09:40   #2
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: Subwoofer Activ - Reduce stresul din restul difuzoarelor?

Nu are importanta daca pui sau nu un subwoofer. Difuzoarele vor fi mai putin solicitate la bas daca tai ( atenuezi de fapt ) frecventele joase din setarile aparatului.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 27-12-06, 11:00   #3
neb1dalex

Stage 2

neb1dalex's Avatar

MImi pare logic, dar eu daca setez frecventa de taiere, la oricat, nu are efect(nu ma subwoofer montat). Sa fie din lipsa subwooferului?
Old 27-12-06, 11:46   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Nu pricep ce vrei sa spui.....
Old 27-12-06, 14:16   #5
tico_rs
Speed Daemons Member

Stage 5

tico_rs's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Speed Daemons]
[DAEWOO]

Casetofonul nu "stie" ca tu ai sub si astfel sa taie singur din bass-ul din difuzoare... Trebuie ca tu dupa ce montezi un subwoofer sa mai reduci din bass-ul pe care il trimiti catre ele din egalizator...
Old 27-12-06, 15:56   #6
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Vezi ca sunt toate sansele ca filtrele alea sa functioneze numai pe pre-out si de aia nu simti nimic. Vezi in cartea aparatului ca trebuie sa scrie.
Old 27-12-06, 16:41   #7
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Da, acel filtru este numai pentru pre-out, special pt subwoofer. Cat timp nu folosesti iesirea RCA nu ai cum sa simti niciun efect. Daca vrei sa nu mai stresezi dif din masina cu bas il scoti din egalizatorul ala pe 3 benzi care il are. Pui si tu LOW la 0 ... -3, dupa ureche si ii dai bas din subwoofer. Asta presupune sa iti iei statie si sub. Sau cum ziceai tu, un sub activ.
adiv is offline   Reply With Quote
Old 28-12-06, 17:42   #8
bulu

Stage 5

Vezi ce frecventa de taiere setezi.
Frecventa de taiere la sub daca nu ai nimic pe iesirea rca de sub e clar ca nu face nimic.
Trebuie sa setezi frecventa de taiere de inalte (High pass filter - HPF) ca sa simti ceva in boxe modificari.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 28-12-06, 18:27   #9
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Nu are HPF acel HU. Dar oricum cu basul la 0 sau pe "-" nu baga mare lucru. Toti posesorii de Sony care nu au sub tin basul la 10/10 Cel putin toti pe care i-am vazut eu, si am vazut multi. Au si preset la EQ, se numeste "xplod" si basul este la 10
Old 28-12-06, 18:59   #10
neb1dalex

Stage 2

neb1dalex's Avatar

Quote:
Originally Posted by adiv View Post
Nu are HPF acel HU.
Intradevar nu am.

Quote:
... preset la EQ, se numeste "xplod" si basul este la 10
Legat de presetarea xplod, bassule la mine e la 7 sau 8 din 10, oricum am inteles ideea.
Old 28-12-06, 23:14   #11
bulu

Stage 5

Quote:
Nu are HPF acel HU. Dar oricum cu basul la 0 sau pe "-" nu baga mare lucru. Toti posesorii de Sony care nu au sub tin basul la 10/10 Cel putin toti pe care i-am vazut eu, si am vazut multi. Au si preset la EQ, se numeste "xplod" si basul este la 10
Asta e sa-ti explodeze difuzoarele.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 00:21   #12
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by neb1dalex View Post
Legat de presetarea xplod, bassule la mine e la 7 sau 8 din 10, oricum am inteles ideea.
Hmm, inseamna ca au mai lucrat la EQ La mine cand dau pe xplod, LOW e fix la 10. Avea dreptate bulu, probabil au primit multe plangeri de difuzoare explodate Asa ca mare grija cu xplod-ul !

Ca sa-ti faci o idee eu am un Sony mai vechi 4x45 si am basul la -3, faderul +3 pe fata si tot e prea puternic basul. Mi-a fost lene sa-l dau mai jos din statie...
Old 29-12-06, 14:47   #13
Zaheyu

Stage 3

Zaheyu's Avatar

Nu cred ca un HU poate stresa difuri de 40-50W care nu sunt "din targ". Poate doar la maxim prin distorsiuni, dar nu e de ascultat.
Zaheyu is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 18:00   #14
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Problema e ca la difuzoarele alea le trebuie "curent" sa se miste normal. Ori acel curent nu poate fi furnizat de amaritul de final al unui HU, indiferent de brand.
Din cauza asta cind volumul creste, nivelul basului scade.....