Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 10-12-11, 13:02   #1
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

Default vreau sa montez a 2-a baterie

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi..de ce sa tin cont incat sa fie totul in regula masina e un opel astra f alternatorul l-am refacut(schimbat releu si diode noi)..a 2-a baterie vreau sa o pun in portbagaj. oare e suficient cablul de 6 awg care il am deja tras la amplificatoru alpine mrp 500 ce alimenteaza un type r de 12.
astept parerile voastre
nirolfHD is offline   Reply With Quote
Old 10-12-11, 14:15   #2
pigoo

Stage 5

pigoo's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: vreau sa montez a 2-a baterie

pt amplifu ala nici n-ai nevoie de 2 baterii, decat de un cablu de minim 20mm patrati . 35mm e ideal . dar 50 nu strica niciodata
pigoo is offline   Reply With Quote
Old 10-12-11, 14:26   #3
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

stiu ce vrei sa spui..dar nu am spus ca am nevoie..ci ca vreau...am motivele mele..ce ma intereseaza sunt niste informatii despre cum o sa fie incarcarea bateriilor..si etc..am auzit ca daca nu sunt perfect identice una o sa se "strice" foarte repede..
Old 10-12-11, 15:41   #4
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]

Daca acumulatorii nu sunt identici, ai nevoie de un releu de separare.
Mai tragi un cablu de 50mm (ideal ar fi 2, + si - )
Suplimentezi tot cu un cablu de 50mm de pe borna de + a alternatorului pe bateria din fata.
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 10-12-11, 15:44   #5
pigoo

Stage 5

pigoo's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

ai nevoie de asa ceva

http://www.sonicelectronix.com/item_...ger-SGP32.html
pigoo is offline   Reply With Quote
Old 10-12-11, 18:09   #6
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

va multumesc pt raspunsuri acum sunt lamurit cu ce am de facut Dar oare o varianta mai putin scumpa la releul ala nu este?
Old 12-12-11, 16:55   #7
dydy-andrey
VW Driver

Stage 5

dydy-andrey's Avatar

Member of:
[VW]
[Hyundai]
[2 Roti]
[4Rally]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by nirolfHD View Post
va multumesc pt raspunsuri acum sunt lamurit cu ce am de facut Dar oare o varianta mai putin scumpa la releul ala nu este?
cumperi o baterie identica cu cea din compartimentul motor :P
si in leg cu cablul 6awg.. nici sa nu te gandesti ... ala e fir de legat difuzoare )
iti trebuie minim un traseu 50mm2
si iti trebuie si alternatorul ceva mai potent, pt ca punand 2 baterii, o sa fie cam solicitat...
dydy-andrey is offline   Reply With Quote
Old 12-12-11, 21:10   #8
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

Quote:
Originally Posted by dydy-andrey View Post
cumperi o baterie identica cu cea din compartimentul motor :P
si in leg cu cablul 6awg.. nici sa nu te gandesti ... ala e fir de legat difuzoare )
iti trebuie minim un traseu 50mm2
si iti trebuie si alternatorul ceva mai potent, pt ca punand 2 baterii, o sa fie cam solicitat...
ms de raspuns andrei..dar am niste nelamuriri..oare conteaza daca bateria care o am acum nu e noua si cealalta o sa fie? si faza cu cablu de 6 awg eu il am de 2 ani sistemul asa..din cauza ca in borna de + de pe amplif nu incape mai gros (desi m-am chinuit eu si am facut o inventie cu un cablu de 4 awg tras de la condensator,l-am impartit in 2 si i-am "sudat" 2 "papuci" mai mici in loc de unu normal pt grosimea cablului aluia ca sa imi incapa in locu ala micut de la amplif) oare chiar e necesar un cablu mai gros daca nici macar nu incape acolo? sunt constient ca nu nu are ce sa fie rau..decat bine..dar oare chiar am nevoie?
Old 13-12-11, 10:33   #9
dydy-andrey
VW Driver

Stage 5

dydy-andrey's Avatar

Member of:
[VW]
[Hyundai]
[2 Roti]
[4Rally]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by nirolfHD View Post
ms de raspuns andrei..dar am niste nelamuriri..oare conteaza daca bateria care o am acum nu e noua si cealalta o sa fie? si faza cu cablu de 6 awg eu il am de 2 ani sistemul asa..din cauza ca in borna de + de pe amplif nu incape mai gros (desi m-am chinuit eu si am facut o inventie cu un cablu de 4 awg tras de la condensator,l-am impartit in 2 si i-am "sudat" 2 "papuci" mai mici in loc de unu normal pt grosimea cablului aluia ca sa imi incapa in locu ala micut de la amplif) oare chiar e necesar un cablu mai gros daca nici macar nu incape acolo? sunt constient ca nu nu are ce sa fie rau..decat bine..dar oare chiar am nevoie?
despre baterii... una incarcata si una mai descarcata... nu stiu ce sa zic... mai bine sa raspunda cineva care stie exact...
cu cablul... ma refeream la cablul dintre bateria 1 si bateria 2.. sa fie minim un traseu de 50mm... pt ca pe acolo circula mult curent...
si pt amplif, nu stiu cat incape in gaura de la +, dar poti folosii un distribuitor, sau mai simplu, o bucata de cupru... deci vine bateria 1 - cablu 50mm - bateria 2 - cablu 50mm - bara cupru - cablu 6awg (sau maxim cat intra in amplif) - amplif... (cablul 6awg sa fie cat mai scurt, adica bucata de cupru sau distribuitorul sa fie cat mai aproape de amplif)
dydy-andrey is offline   Reply With Quote
Old 13-12-11, 22:04   #10
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

ms mult andrei..nu am realizat ce vrei sa spui..acum e clar..cablu de 50 am facut rost de pe un bmw ce are baterie in portbagaj..e numa bun cu borne si tot ce trebe..mai ramane sa fac rost de un releu din ala de incarcare pt 2 baterii..e mai ok zic eu dacat treaba cu bateria identica.. singura pb mai ramane alternatoru..sper sa nu faca figuri..cum am spus..i-am pus diode si releu nou..
va multumesc de ajutor..si daca mai aveti ceva sfaturi le primesc cu drag ca niste cadouri de craciun
Old 13-12-11, 22:15   #11
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]

A doua baterie care vrei s-o montezi in portbagaj, daca nu e capsulata, monteaz-o pe o tavita de metal sau plastic. Poate te trezesti ca fierbe sau ca iti curge din ea si acidul acela distruge...

Poate o sa urci aici niste poze dupa ce termini sa vedem si noi ce a iesit si sa se mai inspire si alti eventuali doritori de asa ceva.

Sa ai spor!
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 13-12-11, 22:34   #12
nirolfHD

Stage 4

nirolfHD's Avatar

asa o sa fac va multumesc de ajutor
- Copyright 2026 4Tuning -