Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 31-10-06, 15:53   #1
santieco

Stage 2

santieco's Avatar

Default Help incinta!

Baieti ajutati-ma!
Mi-am luat un sub xtreme in tub de 200w si se aude varza..Cine ma ajuta si pe mine cu dimensiuni/schite pt o incinta care sa se auda tare, sa scoata untu' din difuzor, nu ma intereseaza una de frecventa joasa, ci una pentru sunet puternic si tare gen spl!
uitati aici si un link cu difuzorul:
http://www.directedaudio.ro/html/xtreme1.html , este cel din mijloc, 124SX

Last edited by santieco; 31-10-06 at 15:57.
santieco is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 16:02   #2
Gabriel_xenon

Stage 5

Gabriel_xenon's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Re: Help incinta!

cat de mare ai incinta??
indicat zice in jur de 100l
io itzi recomand asta
Attached Images

Gabriel_xenon is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 16:32   #3
fuscobal

Stage 5

Mama ce tare e sub asta. 30-2500Hz. Il pupi direct cu un tweeter. Nu mai e nevoie de difuzor de midbass. Totusi...un program de calcul are nevoie si de alti cativa parametri pentru a scoate incinta. Minim ar fi Qes, Qms, Vas iar pentru programele bune adaugi si Sd, Le, Re !
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 17:51   #4
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

100 litri ? Nu e cam mult ? Mai degraba 40-60l. Cum a zis si fuscobal incearca sa aflii parametrii T/S ai dif-ului ca sa-i faci o cutie dupa specificatiile lui nu dupa ureche. Daca si specificatiile sunt ca acea gama de frecv 30-2500 ... Tubul e original, a venit odata cu dif-ul ? Oricum nu te astepta ca acel dif sa-ti zguduie plamanii (xmax = 10mm).

Bafta !
adiv is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 20:19   #5
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

x max 10mm are si hertz mille ml5400d.
mai bine ii spuneai ca e un amarat de 12 toli si 200w
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 20:36   #6
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Modifica-ti semnatura .... nu mai e "canci" hu.....
saxo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 21:01   #7
bulu

Stage 5

... asta-mi place. Ce legatura are xmax de la un dif de 54 cu unu de la un dif de 30cm ... raportu suprafetei celor doua difuri e cam 3:1 in favoare hertx deci face de 3 ori mai mult la acelas xmax.

fuscobal poate iti scoti mediile alea de pe bord(daca le mai ai) si pui 2 dastea ca raspund bine.

Cat despre parametrii/ureche atata timp cat sunt zeci de programe cu rezultate diferite omu pe care sa mai asculte.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 31-10-06, 22:14   #8
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Quote:
fuscobal poate iti scoti mediile alea de pe bord(daca le mai ai) si pui 2 dastea ca raspund bine.

Hertz mille ml5400d este un difuzor exclusiv pentru SQ si foarte scump din cate stiu. Aceste difuzoare pt. SQ au xmax mic. Sper sa nu gresesc. Nu cred ca difuzorul acela "Xtreme" face parte din acea categorie Omul intrebase pt "sunet puternic si tare gen spl!" si cu un xmax asa mic nu stiu cat aer poate misca de-aia am insistat pe xmax. Nu mai vb de putere si altele...

Last edited by adiv; 31-10-06 at 22:16.
Old 31-10-06, 22:59   #9
bulu

Stage 5

Stiu si eu ca mille e dif de SQ dar totusi are 1000W rms pe langa xtreme ala care are pe la 200 .... puterea unui dif sta in ce suprafata are membrana si cat de mult se misca (cat aer poate sa miste-puterea pe care o simti tu ... daia un dif de 30 suna mai tare ca unu de 25 chiar daca au aceeasi putere).
Si diful mille coboara f jos si iti cam misca plamanii in tine.
In ceea ce priveste SPL-ul o cutie mare face diferenta ... 100L mi se pare bine pt un dif de 30 dar cu un dif dala nu va scoate niciodata prea mare putere.

Iar daca tot vorbim de XMAX ... termenu asta nu reprezinta nimic (asta e doar cat sare fara sa se incalzeasca-o medie) nu inseamna ca nu poate sari si 15-18 mm pt anumite perioade .... daca era Xmec mai ziceam.
Sa nu crezi ca daca bagi 400RMS intr-un dif de 200 doar pt 3-4 sec v-a pati ceva ... decat daca ajunge la limita mecanica face urat.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 01-11-06, 06:02   #10
santieco

Stage 2

santieco's Avatar

haideti va rog cu niste dimensiuni, ca eu habar nu am de xmax ,Qes, Qms, Vas, Sd, Le, Re
santieco is offline   Reply With Quote
Old 01-11-06, 13:19   #11
fuscobal

Stage 5

Quote:
Originally Posted by adiv View Post

Hertz mille ml5400d este un difuzor exclusiv pentru SQ si foarte scump din cate stiu. Aceste difuzoare pt. SQ au xmax mic. Sper sa nu gresesc. Nu cred ca difuzorul acela "Xtreme" face parte din acea categorie Omul intrebase pt "sunet puternic si tare gen spl!" si cu un xmax asa mic nu stiu cat aer poate misca de-aia am insistat pe xmax. Nu mai vb de putere si altele...
Deci JL 12W7 cu 29mm cursa tre sa fie varza la SQ !
Old 01-11-06, 13:23   #12
fuscobal

Stage 5

Quote:
Originally Posted by santieco View Post
haideti va rog cu niste dimensiuni, ca eu habar nu am de xmax ,Qes, Qms, Vas, Sd, Le, Re
U don't seem to get it, do you ? Pai daca n-ai habar de parametrii aia nici noi n-avem cum sa avem habar de dimensiunile cutiei ca nu citim in stele. Daca la o incinta inchisa o mai nimeresti ca ai marja mare, la un reflex nu te joci cu volumul si portul. Asa estimativ, pentru o incinta inchisa mergi pe un 25-35 litri si ar trebui sa sune binisor dar in nici un caz tare !
Old 01-11-06, 13:36   #13
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

gata sefu, m-am conformat
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 01-11-06, 14:08   #14
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Incearca un 40-45L cu un port (rotund daca nu ai altceva la indemana) de aprox 7 cm diametru si 10 cm adancime. In functie de dimensiunile incintei poti sa incerci sa te joci si cu un port de 10 cm diametru, dar cu adancime considerabil mai mare. La primul sunt sanse mari sa ai zgomot in functionare (viteza prea mare a aerului). Ia un 45L intern si joaca-te cu dimensiunea (adancimea portului) pana cand gasesti sunetul pe care-l cauti.

Ce masina ai?
Old 01-11-06, 14:21   #15
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by fuscobal View Post
Deci JL 12W7 cu 29mm cursa tre sa fie varza la SQ !

De aceea am zis "sper sa nu gresesc" nu eram foarte sigur. L-am auzit odata la un concurs pe viperu ca zicea de dif-ul hertz ca nu are cursa mare pt ca e de SQ. Oricum la un dif conteaza TOTI parametrii lui nu doar unul dar nu vad cum sa obtii SPL mare cum vroia el cu xmax 10mm si 200W.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -