Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Accesorii si conectica

Accesorii si conectica alimentare si montaj

Reply
 
Thread Tools
Old 02-02-07, 10:50   #16
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: La volum mai mare, oscileaza turometrul

Marius > sa o iau in ordine...
masa masinii nu am verificat-o si nici altceva in afara de ulei, apa la stergatoare si presiunea la roti...pur si simplu nu am timp acum (dar o sa-mi fac).
HU e un Sony GT 200s, 4x50w cu un singur difuzor stock de 25w. Puterea e data doar pe difuzorul ala. Nici nu se pune problema, in prezent, de sute de W, ci doar de un amarat de difuzor - pocnitoare, care tipa si el acolo ceva.
Problema e ca merge nasol la ralanti si cand pornesc alti consumatori, ca de ex: ziua merge un pic prost, seara cu faruri - prost, pornesc dezaburitor - se simte clar diferenta de mers la ralanti (si mai prost) etc (lista mai poate continua). Ca idee, azi dimineata, eram in aglomeratie prin oras si mi-a venit ideea sa pornesc si AC (sa vad cum "face" masina)...foarte nasol. Stiu ca e cel mai mare consumator si face foarte urat cand il pornesc, se duce ralantiul cu 100-150 rpm mai jos si tremura toata.
In curand trebuie sa ajung la revizia de 10k / 6 luni si o sa-i innnebunesc pe aia la service. Sa se uite la ea, ca de aia mi-am luat masina noua si am garantie.
Ideea e ca nu am timp sa umblu si sa stau dupa ei si asi prefera sa fac singur unele chestii. Deci astept sfaturi in continuare Merci.
__________________
"Stiu ca sunt prost...dar cand ma uit in jurul meu, ma simt mult mai bine" (Ion Creanga)
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 02-02-07, 11:39   #17
marius_eugen

Stage 5
 
marius_eugen's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,497
Member of:
[INSANE RACERS]
Cool Re: La volum mai mare, oscileaza turometrul

Daca mai ai garantie la boxe mergi sa le schimbe ! Apoi daca incep sa faca figuri tu o tii pe-a ta ca ai montat mp3-ul in service autorizat , altfel ei te vor acuza de multe si pierzi garantia la partea electrica a masinii !
Acum problema ta nu este una electrica , ci electro-mecanica , adica de la motor . Da un reset la ECU si faci cateva proceduri IDLE-LEARN ! Te-as sfatui sa intri pe daewooclub.ro ( sper sa nu fiu penalizat pt trimitere ) pentur ca persoanele de acolo , in cati ani ii stiu eu , cred ca au avut toate problemele posibile si imposibile . De ce sa faci o resetare la ECU ? Pentru ca el se ocupa cu reglarea si intretinerea regimului de relanti . El trebuie sa aduca de fiecare data motorul la turatia minima de relanti in orice conditii , indiferent daca tu ai consumatori mai mari , dai de volan si intra servodirectia , care fiind hidraulica iti ia din putere si mai ales daca dai drumul la A/C , care este conectat direct la ECU si ii spune cand porneste si daca porneste ( daca sunt indeplinite conditiile de temperatura si presiune ) . Totodata poate reusesti sa cureti si senzorul de relanti ( cred ca pe volanta este la tine ) . Stiu ca e forum de tuning si topic de audio ... dar problemele tale de aici sunt si nu are leg cu audio !
P.S. Verifica macar bornele sa fie stranse bine !
marius_eugen is offline   Reply With Quote
Old 02-02-07, 14:00   #18
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default

Marius > ma gandeam si eu sa-mi schimb un difuzor (ala care distorsioneaza si pe care l-am scos) pe garantie. Cel pe care il am pe masina e bun (adica functioneaza normal, ca bun nu e).
MP3 chiar l-am montat in service autorizat, fiindca l-am cumparat din Altex si am avut instalarea gratuita. Nu mai stiu cum ii zice la service, e vis-a-vis de Starea Civila sector 6, pe Drumul Sarii. Oricum am hartie de la ei cum ca a fost instalat acolo. Deci nu e o problema.
Legat de resetarea ECU m-am documentat si eu, dar la unele chestii nu vreau sa ma bag inca. Daca stric ceva, pierd garantia. Si mi se pare ca problema e intr-adevar la electro-mecanica masinii, nu la electronica. Cum ajung in service si aflu+rezolv problema postez aici Pana atunci...astept in continuare sfaturi bune.

P.S: bornele sunt stranse bine,ca asta am fost in stare sa verific :P

Last edited by ReLLaXX; 02-02-07 at 23:35.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 02-02-07, 14:13   #19
marius_eugen

Stage 5
 
marius_eugen's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,497
Member of:
[INSANE RACERS]
Cool Re: La volum mai mare, oscileaza turometrul

Pai daca tot veni vorba de borne ... le scoti 30 de min , apoi le pui iar si asa faci resetul de ECU ! Acel reset nu face altceva decat sa faca calculatorul de injectie sa reinvete turatiile de relanti ( fara consumatori , cu consumatori , cu A/C ) . Vei observa si o imbunatatire a consumului ... iti spun asta sigur ca cei din daewoo fac asta mereu , si la Matiz-uri . Bafta !
marius_eugen is offline   Reply With Quote
Old 08-03-07, 02:58   #20
DJ e-Jay
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 4
 
DJ e-Jay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 215
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Exclamation Re: La volum mai mare, oscileaza turometrul

Mie imi oscila turometru cand era pe duca bateria si dadeam muzica tare, dupa ce am schimbat-o nu mai oscila !
DJ e-Jay is offline   Reply With Quote
Old 08-03-07, 09:20   #21
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5
 
Geo_ZGA's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6,820
Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: La volum mai mare, oscileaza turometrul

Am fost la revizie cu masina si i-am pus sa se uite si la problemele pe care le am. Difuzorul mi l-au schimbat, acum e bine. A venit electricianul, a masurat pe acolo si cica totul e bine. Ma refer la partea electrica. Mecanicul a pus testerul pe ea, dar ala nu arata decat amestecul, din cate stiu eu. iarasi totul bine. Mai am o problema cu intratul in viteze si au zis ca imi schimba placa de presiune, pe care astept sa o aduca si sa ma sune. faza tare e ca daca masina are tremur la ralanti si calc ambreiajul, cu ambreiajul calcat nu mai face figuri. Deci e posibil sa fie de la placa...Dupa ce o schimba o sa vad daca mai face asa...
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -