Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 06-09-05, 11:54   #1
darkm4n

Stage 3

Default JBL GTO1502D ... in Cielo .. ?

Salut ,

A incercat cineva pana acum sa puna intr-un Cielo doua subwoofere JBL GTO1502D intr-un Cielo ? Este vorba despre doua cutii sealed cu dimensiunile de 420 x 420 x 320 , homemade ( am talent la asa ceva , nu e problema ) si evident cele doua difuzoare . Doua statii ( de doua canale fiecare , puse in punte ) o sa miste subwooferele ..

E ceva de capu lor ? E model nou .. acest GTO 1502D ... nu stiu ce sa cred .. totusi au 15 Inch , 300 W RMS si intr-o masina ... ma gandesc ca doua ar suna destul de bine .. tinand cont si de eficienta lor .. 93 db ...

Ce parere avetzi ?

Si inca un subiect este acela al curentului necesar pentru statii ... este vorba despre cele doua statii pt subwoofere , o statie pentru 4 difozare , doua montate in locul boxelor originale ( la geam in spate , binenteles o sa maresc gaura ) si doua in usile din spate si inca o statie pentru boxele din fata ... de unde atat curent ?

M-am gandit sa mai pun o baterie de 100 Amp in porbagaj ( pe acelas alternator , in paralele cu cea a originala de pe masina ) si o capacitate de minim 2 Farazi . Mentionez ca statiile nu sunt de putere mica , fiecare are mai mult de 150 W RMS ... in total puterea RMS este de 870 W , 4 Ohm . Ce cabluri sa folosesc ?
In poza avem statiile respective .
Mac audio ( in punte ) 200 W RMS fiecare , Magnat 80 W RMS x 4 si cruch 75 W RMS x 2 . Statiile stau pe un subwoofer Eminence de 650 W RMS si .. da .. stau la bloc ..

Astept parerile voastre .

Multumesc .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dsc00197_127.jpg
Views:	272
Size:	386.0 KB
ID:	40560  
darkm4n is offline   Reply With Quote
Old 07-09-05, 02:51   #2
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Primul lucru de spus ar fi ca amplificatoarele pe care vrei sa le folosesti sunt de prea multe feluri si de puteri prea mici. Gandeste-te sa folosesti un monobloc serios pe basi sau cate unul pe fiecare din ele, desi recomandabil e sa mergi cu unul singur si sa-i dai sarcina minima pe care o poti obtine cu difuzoarele respective. Daca nu ai destula putere pe difuzoare poti sa fii sigur ca randamentul dorit nu o sa apara.

Bateria te ajuta temporar dar gandeste-te serios sa cumperi una dedicata. Cablajele sunt si ele extrem de importante. Supra-dimensioneaza tot ce poti ca nu strica si incearca sa te incadrezi in lungimea maxima permisa pe trasee. Mare atentie la nodurile de masa si la punctele acesteia pe caroserie. Acolo pot aparea pierderi foarte mari de tensiune.

Subwoferul ala Eminence nu e asa de nervos. Prea mica incinta. Am avut doua Kappa Pro de 15 in incinte folded horn. Tot in apartament, cu doua MA 900 de la Senia pe ele. Dar oricum, apreciez inclinatia spre Pro in uzul Hi-Fi.

Te asteptam cu detalii despre sistem si evolutia lui.
Old 07-09-05, 22:50   #3
darkm4n

Stage 3

Dap

Pai exact asta intentionez sa fac .. pe fiecare subwoofer o statie daia MAC audio .. si ... pe spate Magnatu ( 4 boxe ) , pe fata Crunch ...
Oricum .. ma gandesc ca trebuie sa schimb alternatorul .. asta e primul obiectiv .

In cablaje .. am experienta .. am lucrat si lucrez cu tensiuni de peste 2000 V la ..2 Amp .. ceea ce inseamna foarte mult ( Amplificatoare de radio frecventa pe lampi , GU74B , GI7B , fiind si radioamator ) .

Si eu am avut in casa doua Precision Device ( PD 1850 ) in incintele dupa www.speakerplans.com ( 1850 Horn ) facute de mine .. dar le-am dat tocmai pentru ca erau prea mari .. si .. am avut nevoie de bani . mentionez ca difuzoarele le-am luat din state .. in romania nu am gasit ... PD1850 .. sau daca am gasit .. am gasit la niste preturi fff mari .
Puterea era un Crown ( dala cu carcasa alba pe fata .. mare .. sunt vestite pentru puterea foarte mare ) si un Camco Vortex .. pe inalte care il mai am si acum , procesor de sunet Behringer si mixer lafel .
Am prefer Eminence asta .. tocmai pentru ca este mai mic si .. pentru un apartament este mult prea mult .. ba chiar am fost si la partyuri cu el .. si am fost destul de multumit .. evident ca SPL lui nu se compara cu cele doua PD1850 puse in stack ... asta e clar ..

Mersi pentru raspuns . Bafta
Old 07-09-05, 23:03   #4
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Crown-urile care au deja sursa in comutatie sunt foarte bune (nu ca celelalte nu ar fi). Head-room suficient chiar si la 4 Ohm. Mi-au placut mult.

Nu am avut placerea sa lucrez cu Precision Device. Dar cunosc cate ceva despre el si nu am auzit vorbe de rau. Acelasi motiv pt care am renuntat la horn-uri. Prea mari. Dar recunoaste.... Merita, nu?

Camco Vortex nu am ascultat. Nici nu prea cunosc. Procesoarele Behringer sunt ok. Capacitatea de incarcare cu sarcini e cam mica, mai ales la puterea filtrelor de la EQ-urle dinamice. Ma enerveaza ca acolo raman cam repede fara rezeve. Dar sunt ok. Limiterele in mod special lucreaza frumos. La mixere nu pot sa-i laud. MX-urile, UB-urile si cele cu amplificare au preamp-urile de microfon foarte bune. Nu pot spune acelasi lucru despre corectiile de linie si despre faderele care au zgomot propriu si NU INCHID complet. Digitale nu am folosit. Seriile de Dj dezamagesc enorm prin calitatea slaba a corectiilor. Faderele VCF sunt frumoase daca nu scapi lichide pe acolo.

Revenind la topic...

Incearca ceva mai puternic de MAC-urile alea. Si nu ar fi rau sa mergi pe ceva digital. Randament mai mare la acelasi consum... Te ajuta mult.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 07-09-05, 23:58   #5
darkm4n

Stage 3

Da .. recunosc .. hornurile sunt super .. dar dimensiunile nu se preteaza pentru apartament .. asta e clar ......

Cu mixeru .. nu ete mixer de DJ .. UB1622 si procesoru MDX4600 , sunt luate din state .. la mana a doua .. dar merg .. arata foarte bine .. nu as fi avut bani sa le iau noi ..

Cu masina .. tinand cont ca un sub are 300 W RMS .. statia are 200 W una .. ar trebui sa mearga .. cat de cat .. are 4 finali in total .. BDuri mi se pare .. deci .. ar trebui sa dea 200 ...
Old 08-09-05, 02:04   #6
darkm4n

Stage 3

Bun ,

Cu alimentarea ? De unde sa scot atat amperaj .. ? Cum ar trebui sa fac ? Nu este ca in casa ... un traf de 2000 VA si gata ...
Old 08-09-05, 04:46   #7
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Fa un calcul simplu. Gandeste-te ca sigurantele de pe amplif sunt supra-dimensionate cu aprox 20-25%. Stiind asta, inmulteste consumul aproximativ al amplificatorului cu tensiunea de alimentare maxima, 14,4 in cazul de fata. O sa afli exact ce consum are amplificatorul din sistem. Si gandeste-te ca de acolo, fiind clasa A/B ai aprox 50% randament. Si brusc aia 200 de W nu o sa mai fie 200. Daca difuzorul tau rezista la 300W e bine sa ai pe el un amplificator de minim 400. Ca sa nu ii dai distorsiuni si sa ai head-room suficient pt pasajele puternice de bas. In nici un caz nu ai cum sa obtii randament cu amplificatoare sub-dimensionate. Daca spui ca finalii sunt BD-uri inseamna ca nu sunt nici macar Mos-Fet-uri. O sa se chinuie si mai tare la capetele de frecventa. Sfatul meu ramane acelasi. Gandeste-te la un monobloc dedicat, preferabil clasa D. Daca tot te apuci de montajul asta incearca sa scoti ce e mai bun din el...

Cea mai ieftina solutie este: baterie 75 Ah sub capota, baterie 75 Ah in spate si eventual un condensator de 1 Farad. Daca ai loc de cate unul pt fiecare sectiune de sunet, e si mai bine. Daca nu, lasa-l doar pe partea de bas. Foloseste distribuitoare cu sigurante si NU pune condensatorul inaintea lor daca tot e cazul sa le folosesti. Cablaje de 4 AWG sunt suficiente, zic eu. Ar fi bine sa inlocuiesti si traseele de masa de pe caroserie, ce se afla sub capota. Preferabil cu cablu cel putin la fel de gros. Cu ce ti-am recomandat e posibil sa duci binisor un sistem care consuma real 80 Ah... Ceea ce inseamna aprox 1150 W consumati la 14,4 alimentare.

Cea mai buna solutie: O baterie Deep Cycle dedicata... Una sub capota si momentan e suficient, fara sa mai ai nevoie de condensatoare. Stinger, GZ, Optoma...se gasesc si pe la noi.
Old 09-09-05, 00:50   #8
darkm4n

Stage 3

Da .. m-am uitat inca o data in statii .. deci .. sunt pe Mosfeturi .. nu e nici un bipolar in amplificare .. ( ma refer doar la finali ) .

Oricum .. eu zic ca cele doua woofere .. si cele doua statii MAC audio ... ar trebui sa sune destul de bine .. si oricum .. 400 w RMS pe bass intr-o masina e destul .. mai ales ca difuzoarele sunt de 15\" si au o eficienta destul de buna ..... si .. cred eu ca dintr-un cielo ( care stiu ca nu este antifonat destul de bine ) o sa se auda afara .. super frumos .. tu ce zici ?

Acum .. daca se pune problema de un monobloc .... pot sa mi-l fac .. dar nu am carcasa .. am facut deja o sursa in comutatie ( SMPS ) care ridica din 12 V in 90 V la aproximativ 15 - 20 Amp ( iesire ) .. are 16 bucati de IRFZ25 mi se pare .. numai stiu exact.. o sa ma uit si iti spun .. un traf cu un tor de aproximativ 6 cm diametru .. si multa sarma ..... acum .. se pune problema de partea finala .. care .. se face ... cu carcasa e mai urat .... si binenteles consumul ... care .. este pe masura ........ initial am vrut sa fac sursa pe 110V in masina ..cu un amperaj destul de mare .. dar .. m-am gandit ca nu am ce face cu ea si am facut-o in 90V sau 95 V .. trebuie sa ma uit... are + si - .. deci .. e destul de valabila ....
Old 09-09-05, 01:40   #9
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Ce incercam sa-ti spun mai sus e ca amplificatoarele alea MacAudio NU au 200 W RMS nici sa planga. Bine ca au fet-uri pe partea de amplificare. Macar atat. Si degeaba difuzorul are sensibilitate mare. Fiind un 15 toli TREBUIE MISCAT. Altfel rezultatul o sa fie cu mult sub ceea ce pot ele. Acum... Nu zic ca nu o sa sune cu amplificatoarele alea. Dar de ce sa nu le faci sa sune si mai bine?

Dupa spusele tale sursa pare destul de sanatoasa. Sper ca are toleranta la tensiunea de alimentare si nu i-ar strica nici un circuit de protectie la sub si supratensiune. Idem la temperatura excesiva. Desi aici te poti proteja si cu ventilatoare. Cat despre partea de carcasa.... Nu este neaparat ca amplificatorul sa fie la vedere. Daca tot vrei sa ti-l faci singur (desi pt mine nu ar merita efortul), fa-l sa mearga stabil la impedanta cat mai mica. Nu stiu ce impedanta au difuzoarele tale, dar daca sunt de 4 Ohm fa-l sa mearga stabil si sub 2 Ohm ca sa poti sa folosesti fara probleme legarea in paralel a difuzoarelor.
Old 10-09-05, 02:32   #10
darkm4n

Stage 3

Dap .. am raspuns mai greu .. am avut de lucru la cutia pentru woofere ... pana am facut-o .. mai ales in casa .. trebuie sa spun ca este fffff solida .. are o gramada de \"braceuri\" , este calculata .. sa speram ca intra in porbagaj cum vreau eu .

Acum .. nu stiu daca ai avut ocazia sa auzi niste boxe mai bune pe un cielo vreodata ... dar .. te intreb .. crezi ca o sa se auda bassu afara misto ? cu alea doua statii mac pe woofere , magnatu ala mare pe 4 boxe puse la luneta ( tot JBL , ovale , 90 W RMS fiecare ) si in fata .. sa vedem unde le pun .. doua boxe rotunde + tweeter ( component ) din statia crunch .. renunt de tot la puterea casetofonului .. este prea mica ... si pe alimentare .. cablu AWG2 .. sa fiu sigur .. daca e sa pun un monobloc west coast costom care .. s-ar putea sa-l iau ... si in porbagaj o bateria de 100 amp pusa in paralele cu cea a masinii .. + 2 condensatoare de 1 F .. deci .. 2 farazi , blocuri de distributie .. totul profi facut ....
Acum .. cum zici tu sa prind cutia cu statii ( este o cutie de lemn cu moncheta si plexiglas deasupra cu neoane .. facuta de mine , este bine ventilata , nu este problema ) de masina ? si subwooferul .. ? cand pun o frana sa nu ma trezesc cu ele aruncate pe acolo ..... si nici sa gauresc porbagaju sa bag suruburi .. ca dau in rezervor daca nu ma insel ......

Primul lucru ma intereseaza daca crezi ca o sa se auda afara misto bassu .. adica .. sa vibreze dracu asfaltu

Salut .
Old 10-09-05, 04:55   #11
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Bine ca te-ai apucat de lucru. Eu puneam neoanele sub plexi daca era dupa mine. Sa fie vizibila lumina, nu sursa.

De auzit o sa se auda cat pot amplificatoarele. Difuzoarele au potential si prin dimensiune. Deci ar trebui sa poata. O sa afli curand daca o sa miste pamantul sub picioare si cum o sa se auda de afara. :P

Despre monoblocul din seria WCC de la Directed/Orion, eu zic ca nu merita investitia decat daca il iei la bani buni. Nu ca nu si-ar merita pretul...dar amplificatoarele alea cer un setup mai deosebit. Cel putin asa imi par mie. Si este clar ca o particica buna din pret reprezinta estetica. Acum...e alegerea ta. Depinde si ce model este.

Cablajul pare ok ca si dimensiune. Depinde ce consum total o sa atingi cand tragi linia cu sistemul terminat. Dar m-as mira sa nu-ti fie destul. Cat despre restul, contez pe priceperea ta. Doar ai spus ca stii ce faci.

Incearca sa fixezi incinta prin montaj fortat, adica la mare arta, fara milimetru de distanta intre laterale. Poti sa te ajuti de placi suplimentare daca vrei. Si poti sa incerci un ancoraj in laterale cu L-uri metalice mascate, sau eventual in bancheta din spate. Nu stiu cum ti-ai facut montajul asa ca nu pot sa-ti recomand o solutie sigura. O idee ar mai fi sa acoperi tot portbagajul cu o placa de dimensiunea sistemului, taiata dupa forma portbagajului astfel incat sa stea cat se poate de fix. Si ulterior sa ancorezi in ea cu L-uri metalice toate componentele. Totul se poate cosmetiza usor, in functie de preferintele tale.

Daca imi dai niste poze, pot sa vin cu ceva idei. Ca altfel nu am de unde sa-mi imaginez cum ti-ai facut suportul de amplifuri si incintele.

PS: Nu te-ai gandit sa pui sigurantele dupa condensatoare, nu?
Old 10-09-05, 13:47   #12
darkm4n

Stage 3

Dap .. o sa fac rost de un aparat foto si o sa-ti trimit niste poze .
Sigurante .. o sa fie si in motor una .. exact langa bateria masinii , si in porbagaj si in blocurile de distributie .... pe langa asta , o sa am un releu de 120 amperi .. controlat de un comutator situat unde in bord .. ca sa pot sa opresc curentul in porbagaj fara probleme .. cand vreau ..
Neonul .. evident o sa fie sub plexiglass . Cu prinderea .. cred ca o sa tai o placa cat porbagajul si prin in aia .. asa am zis si eu ca e cel mai bine .. cu mocheta pe ea .. si arata foarte bine ..

Salut .
Old 10-09-05, 14:53   #13
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Scuza-mi indrazneala dar dupa parerea mea,pina acum vad ca MARI greseli urmatoarele :
-Oricare siguranta in plus in afara de cea de linga baterie
-Releul NU are ce cauta in instalatie daca ai condensatori.Nu de alta dar vei cheltui MULTI bani pe sigurante..
-Daca-s mai multe,bateriile trebuie sa fie identice
In fine,pune si tu pozele sa vedem ce-i p-acolo....
Old 12-09-05, 19:03   #14
darkm4n

Stage 3

Hmm .. oara o avea ceva daca in modul bridge .. la o statie daia mac ii pun 3 ohm .. in loc de 4 ??
Old 12-09-05, 21:28   #15
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Incearca si tu si vezi daca duce.Eu am vazut cazuri cind a mers perfect.( e drept,la amplificatoare serioase.....)
saxo is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -