Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 18-10-08, 14:57   #1
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Default Diferente la incinte

E vreo diferenta intre o incinta tip "tub" si una tip "cutie" ?
Daca sunt diferente, care sunt acelea ?
In care fel de incinta s-ar auzi mai bine ?

Nu ma prea pricep, sunt cam nou in domeniul acesta, tocmai de aceea intreb, ma pregatesc sa-mi pun un sistem pe noua mea iubire recent achizitionata, o pisicuta BMW 316 (e36)

Multumesc anticipat !
abby3325 is offline   Reply With Quote
Old 19-10-08, 09:17   #2
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Default Re: Diferente la incinte

Ca sa simplificam putin situatia : ma refer la doua incinte, de acelasi volum, cu acelasi difuzor, si doar forma sa difere (tub sau cutie). Nici asa nu e mai usor sa-mi raspunda cineva ?
Old 11-05-09, 14:45   #3
taz.frkz

Stage 5

taz.frkz's Avatar

Member of:
[Echipa de sprijin]
[4Rally]
[FOTO]

nu cred ca sunt diferente... singurlu lucru ar fi pozitia.. cum iti permite portbagajul...
taz.frkz is offline   Reply With Quote
Old 11-05-09, 15:19   #4
Stage1

Stage 5

Stage1's Avatar

Daca sunt facute incintele din acelasi material, sunt chiar mai bune cele ,,tub", cu cat ai mai putine colturi, unghiuri, cu atat ai mai putine sanse sa dai gres + ca aerul circula fluent, raspuns mai bun(lin).

The power within you...
Stage1 is offline   Reply With Quote
Old 20-05-09, 16:09   #5
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Stage1... Teoretic ai partial dreptate. Practic, nu se intampla asa. Dincolo de modul in care circula aerul in incinta se mai pune si problema suprafetelor fata de care difuzorul "se incarca", ca sa nu mai luam in calcul ca de multe ori lungimea tubului pune mari probleme. Plus ca nu am vazut in comert o incinta de tip "tub" suficient de rigida, comparativ cu una conventionala, indiferent de nivelul de pret. Cat despre colturi si suprafete, sa stii ca acestea au rol foarte bine definit si de multe ori ai NEVOIE de ele ca sa obtii rezultatul ideal.

Desigur, sunt foarte multe incinte conventionale prost realizate in comert. Dar in general acestea costa putin. De aici si compromisul.

Asta cu spatiul in portbagaj e pe langa subiect, avand in vedere ca o incinta tipica ofera mai mult volum decat un tub, la aceeasi amprenta. De aici deducem ca o incinta tipica poate sa fie mai mica, la acelasi volum.

Pentru tub, extrem de putine motive Pro. Si alea obtinute prin costuri care, pana la urma, sunt nejustificate, avand in vedere ca incintele conventionale (ca forma) au oferit si ofera cam orice solutie, indiferent de nivel.

Avantajul comercial al tubului este pretul foarte mic de productie. Si cam atat.

Si ca sa fiu complet on-topic, o incinta buna suna bine. Una proasta suna prost. Secretul sta in realizarea unei incinte potrivite pentru difuzorul potrivit pentru aplicatia potrivita. In 99.99999999999 din cazuri incinta aia nu este un "tub".

Last edited by ReLLaXX; 20-05-09 at 16:12.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 20-05-09, 16:34   #6
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Cred ca m-am lamurit acum, si voi tinde spre o incinta tip "cutie" ..
Multumesc tuturor pentru argumente !
- Copyright 2026 4Tuning -