Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 19-01-12, 20:18   #1
games_bond

Stage 5

games_bond's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Incinta SPL 2x12"

Vreau sa fac o incinta pentru SPL cu 2 difuzoare Pioneer ts-w305C.

Cam astea sunt detaliile unui difuzor:
Maximum output power 800 Watt
Nominal output power 400 Watt
Frequency response 18 - 2.000 Hz
Lowest resonance frequency (Hz) 35 Hz
Sensitivity (1W/1m) 89 dB
Woofer size (cm) 30 cm
Recommended sealed enclosure (Litres) 42.5

Difuzoarele vor fi amplificate de un Mac Audio Fearless 4000D, cu 2x400W, iar subwooferul va fi amplasat pe bancheta unui Tico.

Ma puteti ajuta cu niste modele si dimensiuni pentru o incinta? Si sa imi spuneti daca e diferenta mare intre PAL si MDF.
Old 20-01-12, 00:25   #2
cheluakame

Stage 5

cheluakame's Avatar

Default Re: Incinta SPL 2x12"

Quote:
Originally Posted by games_bond View Post

Woofer size (cm) 30 cm

Difuzoarele vor fi amplificate de un Mac Audio Fearless 4000D, cu 2x400W, iar subwooferul va fi amplasat pe bancheta unui Tico.

Ma puteti ajuta cu niste modele si dimensiuni pentru o incinta? Si sa imi spuneti daca e diferenta mare intre PAL si MDF.

42.5 litri = 42500 cm3
Difuzorul are 30 cm, deci fata incintei trebuie sa aiba cam 35 cm latura. 35 x 35 = 1225 cmc aria.
42500 / 1225 => 34.7 adica aproximativ 35 cm
Incinta recomandata, privind datele producatorului, ar trebui sa fie un cub cu latura de 35 cm, fara nicio fanta de ventilatie. Asta pentru un singur difuzor, in cazul tau ar cam trebui sa fie un paralelipiped dreptunghic cu L = 70 cm, l = 35 cm si h = 35 cm.

Eu unul prefer PAL-ul, desi este mai greu, dar fiind facut din rumegus, are o densitate mai ridicata decat MDF si nu intra in rezonanta (nu o sa iti vibreze, bazaie sau cum intelege fiecare zgomotul produs de miscarea placilor de PAL/MDF).

P.S. Parerea mea )
Old 20-01-12, 00:46   #3
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by cheluakame View Post
42.5 litri = 42500 cm3
Difuzorul are 30 cm, deci fata incintei trebuie sa aiba cam 35 cm latura. 35 x 35 = 1225 cmc aria.
42500 / 1225 => 34.7 adica aproximativ 35 cm
Incinta recomandata, privind datele producatorului, ar trebui sa fie un cub cu latura de 35 cm, fara nicio fanta de ventilatie. Asta pentru un singur difuzor, in cazul tau ar cam trebui sa fie un paralelipiped dreptunghic cu L = 70 cm, l = 35 cm si h = 35 cm.

Eu unul prefer PAL-ul, desi este mai greu, dar fiind facut din rumegus, are o densitate mai ridicata decat MDF si nu intra in rezonanta (nu o sa iti vibreze, bazaie sau cum intelege fiecare zgomotul produs de miscarea placilor de PAL/MDF).

P.S. Parerea mea )
SPL nu are legatura cu incinta "sealed". Si nici cu recomandarile producatorului. Deci... putin pe langa subiect...

La MDF si PAL ai inversat complet caracteristicile.

MDF-ul este asa cum crezi tu ca e PAL-ul, si invers.

PAL: Placi Aglomerate din Lemn - Particle Board
http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board

MDF:Placa din Fibre cu Densitate Medie (traducere aproximativa) - Medium Density Fibreboard
http://en.wikipedia.org/wiki/Medium-density_fibreboard

Mai documenteaza-te putin.
Old 20-01-12, 08:32   #4
IM

Stage 5

IM's Avatar

Quote:
Originally Posted by games_bond View Post

Woofer size (cm) 30 cm

ts-w305C - litera C din sfarsitul codului acestui difuzor iti indica faptul ca acest difuzor este recomandat a se folosi in incinte inchise (sealed). Daca vrei pentru aplicatii SPL, ai ales total gresit modelul.
Recomandarea mea este, in cazul in care le pastrezi, sa le folosesti in incinta inchisa construita din MDF, coaste de rigidizare la interior, material fonoabsorbant 50%... si cu un volum util la interior de 42-43 de litri precum recomanda Pioneer. Cu 2 Pioneer ts-w305C si un sistem bine reglat, in automobilul tau, cu acesta incinta 2 x 12 amplasata in spatele banchetei, vei avea un sunet ce iti va placea cu siguranta! Conteaza acum si cu ce vei completa restul de frecvente din spectrul audio, ma refer la bass, medii, inalte in Tico.... sub-bass vei avea in excess!
To see all from what it was
You need an uncorrupted eye..."
ionutmocioiu-on-facebook.com
IM is offline   Reply With Quote
Old 20-01-12, 10:22   #5
games_bond

Stage 5

games_bond's Avatar

Member of:
[Opel]

EU stiam ca litera C vine de la COIL, pt ca mai sunt si modele DVC( DUAL VOICE COIL).
Pe usile din fata mai am un sistem Mac Audio Revolution X 2.16 (montate pe cd player) si o pereche de coaxiale Mac Audio Revolution X 20.3 (amplificate de un Sony 2x65w). Pe spate am niste coaxiale Pioneer.

M-am gandit ca atunci cand voi merge la concurs sa amplific sistemul X 2.16 si sa le deconectez pe cele de 20, pt a nu fi incadrat la o categorie mai mare.

Subwooferul va fi montat pe bancheta pt ca in portbagaj am butelia de gpl.

Asa se aude masina fara subwoofer: https://www.youtube.com/watch?v=8dYJ5...layer_embedded
games_bond is offline   Reply With Quote
Old 20-01-12, 11:05   #6
IM

Stage 5

IM's Avatar

In trecut, C-ul din "coada" se referea la faptul ca traductorul este recomandat pentru aplicatii in compresie / incinta inchisa / sealed = (type C)
La fel avem la Pioneer traductoarele (type F) = recomandate pentru aplicatii free air
http://www.pioneer.eu/uk/products/ar...05C/index.html
S-ar putea totusi ca in prezent sa existe si interpretari diferite pe site-urile lor...
IM is offline   Reply With Quote
Old 20-01-12, 11:10   #7
cheluakame

Stage 5

cheluakame's Avatar

Quote:
Originally Posted by ReLLaXX View Post
SPL nu are legatura cu incinta "sealed". Si nici cu recomandarile producatorului. Deci... putin pe langa subiect...

La MDF si PAL ai inversat complet caracteristicile.

MDF-ul este asa cum crezi tu ca e PAL-ul, si invers.

PAL: Placi Aglomerate din Lemn - Particle Board
http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board

MDF:Placa din Fibre cu Densitate Medie (traducere aproximativa) - Medium Density Fibreboard
http://en.wikipedia.org/wiki/Medium-density_fibreboard

Mai documenteaza-te putin.
Aici imi cer scuze, am scris MDF si ma gandeam la OSB ... Da, intr-adevar MDF-ul este mai recomandat in acest caz.
cheluakame is offline   Reply With Quote
Old 20-01-12, 19:20   #8
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by IM View Post
ts-w305C - litera C din sfarsitul codului acestui difuzor iti indica faptul ca acest difuzor este recomandat a se folosi in incinte inchise (sealed). Daca vrei pentru aplicatii SPL, ai ales total gresit modelul.
Recomandarea mea este, in cazul in care le pastrezi, sa le folosesti in incinta inchisa construita din MDF, coaste de rigidizare la interior, material fonoabsorbant 50%... si cu un volum util la interior de 42-43 de litri precum recomanda Pioneer. Cu 2 Pioneer ts-w305C si un sistem bine reglat, in automobilul tau, cu acesta incinta 2 x 12 amplasata in spatele banchetei, vei avea un sunet ce iti va placea cu siguranta! Conteaza acum si cu ce vei completa restul de frecvente din spectrul audio, ma refer la bass, medii, inalte in Tico.... sub-bass vei avea in excess!
Goagal te ajuta.

Citez de la Pioneer, descriere Pioneer ts-w305C:

"If you want extra in-car power, then you need just the right subwoofer to do it. Check out Pioneer's stylish black enclosure (C-type) a-Ccelerate subwoofers for custom-designed sealed, vented or bandpass enclosures. They rev up your system to the lowest of low frequencies. If you're thinking about using the whole boot of your car as an acoustic chamber, then you'll want to go for the free air (F-type) solution. Either way, you'll get bass-kicking performance, the extra power, and tonal perfection that says purely Pioneer."

Difuzor universal.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -