20-10-09, 23:25
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [Street Gambler] [VW] [Competitor CNCA] [AUDI]
|
Re: Alegere (ce si de ce) ?
Ai facut bine ca ai inteles ca nu e indicat tub. Sunt sub orice critica din punct de vedere al sunetului, fiind o baraiala continua pe aceeasi frecventa.
Ca subwoofer, faci o greseala pentru ca te uiti la difuzoare prea puternice pentru amplificatorul tau. Daca nu ai destula putere, arzi sau descentrezi wooferul imediat, mai ales daca asculti la volum ridicat mult timp. Diferenta de putere intre amplif-ul tau ( 150 W RMS) si difuzor (300 W RMS) este mult prea mare. Cauta un difuzor de maxim 200 W RMS.
L.E. : Uite AICI sau AICI cam ce ti-ar trebui tie.
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
Last edited by animalutz; 20-10-09 at 23:30.
|
|
|
21-10-09, 12:33
|
|
 Stage 5
|
Ar trebui sa mentionez ca masina e un BMW 316 e36 sedan .. Din cate am mai citit pe forum, e un pic de problema : e bine antifonat portbagajul .. Deci mi-ar trebui ceva putere, sau .. nu stiu .. nu ma pricep 
Sincer, nici nu stiu care e diferenta intre 2 Ohmi sau 4 Ohmi (de ce e mai puternic cel de 2 Ohmi), ca tot vad la amplifurile de masini, sau care e diferenta intre "in punte" sau cum se mai leaga .. As aprecia daca mi s-ar da ceva lamuriri .. :"> (eventual sa-mi spuna cineva si care e "treaba" cu "raspuns in frecventa de la pana la" )
.. ce sa spun ? Mare multumesc pt. cel/cei care au rabdare cu mine sa-mi explice
P.S. - nu am nici cea mai mica idee ce inseamna o incinta cu bass reflex sau pass band (parca asa era), si nici nu stiu care sunt diferentele. Stiu doar ca un fel de incinta suna mai tare, iar alta mai clar/profund ?
Eu vreau doar sa aud bass-ul, sa-l "simt" si nu sa auda cei de pe strada, partea asta chiar nu ma intereseaza ..
Last edited by abby3325; 21-10-09 at 12:36.
|
|
|
21-10-09, 17:30
|
|
 Stage 5
|
Last edited by abby3325; 21-10-09 at 17:35.
|
|
|
21-10-09, 20:34
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Puterea statiei ar trebui sa fie minim egala cu cea a difuzorului. O sa iti explic pe indelete cum e cu 2 si 4 ohmni si cu punte. Oricum, de ce tii mortis sa mergi pe Magnat?!
|
|
|
21-10-09, 20:39
|
|
 Stage 5
|
Nu tin neaparat sa merg pe Magnat .. insa mi se pare (in acei banuti) potrivit (raportul dintre calitate si pret, tinand cont ca-ti cumperi la 550RON si subwoofer-ul, si ampliful si un kit de cabluri) ..
Da-mi tu o idee pana in 600RON, sa includa subwoofer-ul si ampliful (kitul de cablu .. sa-l lasam momentan)
P.S. - ampliful, acel Magnat de care spuneam ca-l am, nu e batut in cuie. Adica il am, l-am primit moca .. insa daca e pana acolo .. il schimb cu ceva, il vand, fac ceva cu el
Last edited by abby3325; 21-10-09 at 21:06.
|
|
|
21-10-09, 22:41
|
|
Stage 3
|
MAI PUNE NESTE BANI SI IATI UN HELIX DB12S DARK BLUE.
SI O SA AI REZULTATEL PE CARE LE VROIAI MAI SUS.
MULTA BAFTA.......
|
|
|
22-10-09, 13:27
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Eu nu as merge pe marca Magnat. Oricum, in loc sa te arunci sa iei ceva ieftin, mai bine mai astepti putin si iti iei ceva mai scump, mai bun, care iti va da rezultate mai bune si care pe viitor ar lasa loc de un upgrade. Poti sa folosesti acel amplificator pe care l-ai primit moca sa il folosesti pentru a-ti amplifica difuzoarele din usile de fata si sa iti iei un alt amplificator pentru woofer.
|
|
|
22-10-09, 15:02
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
E mai ok asa din punct de vedere al puterii si al "puparii" dintre componente. Si ai si bonus amplificarea boxelor. Plus ca lasa loc de upgrade-uri pe viitor. :P
|
|
|
22-10-09, 15:11
|
|
 Stage 5
|
Mare multumesc, in acest caz, pt. lamuriri si ajutor ! 
Sa auzim numai de bine
|
|
|
28-10-09, 12:22
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by animalutz
Daca nu ai destula putere, arzi sau descentrezi wooferul imediat, mai ales daca asculti la volum ridicat mult timp. Diferenta de putere intre amplif-ul tau ( 150 W RMS) si difuzor (300 W RMS) este mult prea mare. Cauta un difuzor de maxim 200 W RMS
|
Explica-mi si mie cum arzi tu difuzorul daca ai putere mica de semnal de intrare si difuzorul duce mai mult decat ii dai tu ?
Din contra nu se arde nimic ... E mai bine sa ai statie mai mica si difuzor mai mare , nu exagerat de mare ca apoi puterea statiei nu iti misca membrana difuzorului  !
Te rog sa explici ...
|
|
|
28-10-09, 12:38
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
|
Pai e simplu. Puterea difuzorului trebuie sa fie mai MICA decat puterea amplificatorului. Avand putere mai mare la amplificator, ai control asupra difuzorului, adica pe axa OX, difuzorul este scos in afara si tras inapoi de amplificator. Daca nu ai sufiecienta putere, difuzorul e scos afara, amplificatorul nu-l mai trage inapoi asa de repede, pe urma il impinge inapoi afara si astfel, bobina nu se mai raceste si pe urma se prajeste. E logic, nu?
Plus ca, daca ai un amplficator slab, acesta baga paraziti in difuzor si il descentreaza. De exemplu, Helix SPXL 12 are 1500 W RMS ( difuzorul ), iar amplificatorul pentru el are puterea declarata 1750 W RMS ( reala e pe undeva pe la 2000). Deci, cu cat ai mai multa putere, cu atat e mai bine, ai control asupra difuzorului si nu ai nici un parazite, deci nu arzi sau descentrezi difuzorul.
Acum ai inteles de ce trebuie sa ai amplificatorul mai puternic decat difuzorul (fie ca e vorba de subwoofer, mid-bass sau oricare alt difuzor)?
|
|
|
28-10-09, 15:43
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
Quote:
Originally Posted by animalutz
Pai e simplu. Puterea difuzorului trebuie sa fie mai MICA decat puterea amplificatorului. Avand putere mai mare la amplificator, ai control asupra difuzorului, adica pe axa OX, difuzorul este scos in afara si tras inapoi de amplificator. Daca nu ai sufiecienta putere, difuzorul e scos afara, amplificatorul nu-l mai trage inapoi asa de repede, pe urma il impinge inapoi afara si astfel, bobina nu se mai raceste si pe urma se prajeste. E logic, nu?
Plus ca, daca ai un amplficator slab, acesta baga paraziti in difuzor si il descentreaza. De exemplu, Helix SPXL 12 are 1500 W RMS ( difuzorul ), iar amplificatorul pentru el are puterea declarata 1750 W RMS ( reala e pe undeva pe la 2000). Deci, cu cat ai mai multa putere, cu atat e mai bine, ai control asupra difuzorului si nu ai nici un parazite, deci nu arzi sau descentrezi difuzorul.
Acum ai inteles de ce trebuie sa ai amplificatorul mai puternic decat difuzorul (fie ca e vorba de subwoofer, mid-bass sau oricare alt difuzor)?
|
Nu e logic ce spui legat de puterea rms corelata cu puterea amplificatorului si cu miscarea.
Miscarea va fi la fel, fie la 5w fie la 50w, difera amplitudinea acesteia. Altfel ar inseamna ca oricand muzica merge la volum mic sa nu sune absolut deloc ca si muzica. Bobina nu o sa ramana suspendata sus din cauza elasticitatii suspensiei.
Puterea necesara pentru un difuzor nu este puterea rms. Puterea rms este puterea ce poate fi absorbita / disipata de bobina in anumite teste care ar trebui sa fie standardizate. Puterea necesara se determina in functie de incinta si prin simulare.
Poti lucra cu un amplificator de 5w pe un subwoofer de 5000w rms. Cat timp este setat corect, nu o sa ai parte de "parazite" (probabil te referi la distorsiuni) care sa il descentreze. Descentratul are ca si cauza principala depasirea cursei mecanice si lovirea bobinei "fundul" motorului.
|
|
|