In speranta evitarii disputei clasice pro/contra condensator revin cu sfaturi.
Ca sa nu arzi difuzorul (dandu-i prea multe distorsiuni) trebuie sa reglezi statia din gain. Nu o sa se auda neaparat mai incet, o sa te bucuri de toti cei 180w reali dar si curati (in limita posibilului).
Iti descarci asta si o pui pe stick:
https://www.youtube.com/watch?v=Ofznisz_bJ0
Dai volumul pana la maximul pe care il asculti in mod uzual, nu maximul playerului
Imprumuti un multimetru daca nu ai, il setezi pe ac (curent alternativ) si pui un cap pe borna de + si celalalt pe - la subwoofer.
O sa iti arate o valoare. Cu o surubelnita dai gainul mai incet pana valoarea aratata o sa fie 26-26,8v. Daca ai urechea fina o sa vezi ca se schimba si tonaliltatea. Astia 26v reprezinta aia 180w rms pe care statia ta ii scoate si nu o sa ai distorsiuni. Eu am ars 2 difuzoare pana am inteles ca desi puterea e mai mica sau la fel distorsiunile fac ravagii.
Incearca sa urmaresti fiecare etapa iar daca nu ai inteles ceva posteaza. Oricum nu mai amana chestia asta ca distrugi difuzorul.
Cat despre intrebarea initiala...poate pierzi putere cand se incinge, e destul de micuta pentru subu ala. Sau poate scade voltajul in baterie daca ai alternatorul mic. Asta nu o pot sti.
Ca observatie personala:
-Nu mi se pare sa fi curatat vopseaua unde ai prins - de caroserie
-Mi se pare sau cablurile rca si alimentarea sunt prinse impreuna cu banda? Daca sunt trase asa din fata iar e un Big NO NO
-Nu imi place cablul de la statie la sub, cred ca ai putea sa gasesti unu mai zdravan
-Nu te incurca da nici nu te ajuta prea mult condensatorul pentru ca puterea e mica.
-Poti sa te apuci de strans bani pentru o statie de minim 250w rms si niste boxe ca vad ca oricum ai gaurile gata facute..poti sa o folosesti pe asta pentru 2 eventuale boxe.
* La statii de peste 3-400w rms unii producatori recomanda condensatorul pentru a stabiliza fluctuatiile preluate de baterie-alternator. El practic asta face. Si mai mananca sub 1Ah cu afisajul ala dar in rest e decorativ. Daca fara el iti fluctueaza lumina poti sa il lasi, altfel..e la libera alegere.
Ce e specificat ca parere personala sper sa iei ca atare...zic si eu:P